Нов протест в София срещу войната по пътищата

Блокираха едното платно на бул. "Сливница"
20 юли 2023 22:20, Йоана Цонева
6
Нов протест в София срещу войната по пътищата
Снимка: БГНЕС

И тази вечер граждани излязоха на протест на столичния булевард "Сливница" срещу войната по пътищата.

Преди повече от два месеца на пешеходната пътека при кръстовището с улица "Русе" загинаха младежите Явор и Ани, блъснати от автомобил, управляван с висока скорост от 18-годишен шофьор.

Тази вечер протестиращите блокираха за кратко едното платно на булеварда, предаде БНР.

"Държим да бъдат приети адекватни мерки на глобално ниво и институциите да работят в паралел, така че докато това не се случи, ние нямаме намерение да се отказваме. Макар и да сме малко, държим да се случи това, така че да може цялата българска нация да се чувства спокойна когато пресича, когато се прибира към къщи и да не са застрашени  деца, ученици, възрастни хора", каза един от протестиращите Христо Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На глобално ниво ли? И как ще стане тая работа? На междугалактическо не искат ли? Искат някакви промени но и те самите не знаят какво искат. Важно обаче е да има нещо там което да се промени. И като се промени и е неефективно смисъл няма.
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А срещу лошото време?
2
1
 
3
 
! Отговори
Чобан Шабан преди 10 месеца
На чобани нищо по бързо от файтон за да няма ПТПта
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В много случаи не са виновни водачите а ВИЕ (на хранилката от 400 000 души). Защо подкрепяте *** каузи за санкции - защо не протестирате за обходни пътища, кръгови движения, разделяне на трафика? Защо? Оставете че не правят други пътища, а и тези са в окаяно състояние, с танк ли да се движим, да не говорим и за мобилните зомбита Скрийте се някъде - СМЕШКОВЦИ!