Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?

Родителите твърдят, че не й е оказана адекватна помощ
29 май 2023 09:00, Нели Христова
128
Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?
Снимка: БГНЕС

27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница "Св. Георги" без лекар да й окаже медицинска помощ.

За това разказа Цвета Станева, майка на младата жена, пред NOVA. Според майката на Елисавета не й е оказана адекватна първа помощ, а поради липса на лекари и сестри се наложило санитарка да прави сърдечен масаж.

Елисавета била приета на 9 май приета за лечение в "Св. Георги" със силно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни. Подобрила се и в събота била добре, разказа Цвета.

На 14 май в неделя семейството отишло отново на свиждане. Видели я от прозореца, а след това се чуло шум. Влязла санитарката и започнала да вика "Ели, Ели". Санитарката започнала да звъни, а родителите влезли в клиниката. По коридора тичали хора и успели да стигнат до стаята. Елисавета била паднала и заляна в кръв, а санитарката опитвала да окаже първа помощ.

"Нямаше медицински лица в стаята", категорична бе Цвета.

След 10-15 минути дошла линейка.

"Лекарите вървяха все едно на разходка бяха тръгнали", твърди майката. Уж щели да вземат Елисавета, но накрая натоварили празна носилка в линейката.

"След около час дойде автомобил на охранителна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите и след 5-6 минути излязоха лекарка и медицинска сестра да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната дейност", твърди Цвета.

От болницата твърдят пред Нова телевизия, че момичето е починало от основното си заболяване кардиомиопатия. Според родителите обаче Елисавета нямала сърдечни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
3
 
! Отговори
До аз преди 10 месеца
Аз нямам нищо против, каквото зависи от мен съм го дал, гласувам, и плащам данъци на пълния си доход
74
5
 
32
 
! Отговори
До 71 преди 10 месеца
Значи си млад, поне в София всички училища имаха, даже баща ми ме е водил кат дете в училището на стоматолог, нищо че бях в детската градина и не беше проблем, просто лекарите не мислеха за пари, колко струва ставата и изследването
73
1
 
31
 
! Отговори
Реалност преди 10 месеца
Нямаш ли пари и връзки в тая държава, ако го закъсаш си дотам...
72
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да си кажем истината, че в България супер много е станала шуробаджанашка тая лекарска професия. Особено по старите големи болници. В новите частни поне гоооорреее-ддооллуу се опитват да слагат реномирани кадри и има някъв подбор и контрол, но в големи държавни болници съществуващи от едно време, нещата са много зле.
71
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ем, моя приятел завърши Медицина и отиде в Германия. Там получава 12 хиляди евро заплата, а в БГ му предлагаха 1500 лв. като млад лекар.
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо е била дехидратирана.
69
2
 
18
 
! Отговори
369 ойро заплата преди 10 месеца
А защо липсват лекари и сестри?!
68
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"И още, ако помниш във всяко училище имаше лекар и стоматолог". - За лекар не помня. И за стоматолог не помня. В някои е имало, не навсякъде. Имаше медицинска сестра. Но пък на много места тия сестри само взимаха заплати и не вършеха никаква работа различна от това да пият кафета с някой и да пушат цигари. Не помагаха много на децата в нужда от медицинска помощ.
67
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 месеца
До Дзивко осигурете им европейски заплати и ще стоят тук.
66
3
 
26
 
! Отговори
аз преди 10 месеца
При този колкосален недостиг на лекари и мед. сестри такива случаи ще зачестяват. Един лекар и една сестра за цяла болница, къде по-напред.
65
3
 
32
 
! Отговори
Дзивко преди 10 месеца
Да не говорим, че България се превърна на донор за западна Европа на инженери и лекари, евтино и добро обучение, ние ги учим, те практикуват в чужбина, поне на българите учещи медицина трябва да им се налагат договори за работа след това, на прилична заплата естествено, иначе всеки си зима тапията и на запад
64
2
 
32
 
! Отговори
До 62 преди 10 месеца
И още, ако помниш във всяко училище имаше лекар и стоматолог, децата минаваха по два пъти в годината на прегледах, сега всичко това е прехвърлено на родителите, нали знаеш колко е евтино при стоматолозите
63
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Да Айде не се заяждай с човека! Факт е, че такива случаи след ваксинаци не са никак малко и изобщо не е забавно, че толкова много хора се прецакаха и не се знае кога ще им гръмнат бушоните. Единствено не мога да се съглася с него, че ако е ваксана сама си е виновна, защото лекарите носят не малка вина и за това, защото им се плащаше да убеждават хората да се ваксинират, а можеха да изберат да кажат истината.
62
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слава богу спортувам от 7 годишен, не ми се е налагало да посещавам гробниците, тоест болниците често, но това е истината за нашите лекарчета, повечето не знаят какво правят :)))
61
1
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 10 месеца
До АнонименДано не ти се наложи нещо по сериозно да ти лекуват в тези прехвалени частни заведения.
60
2
 
10
 
! Отговори
До 63 преди 10 месеца
Е така де, същите лекари ама не мислеха за здравна каса, докато имаш болки си в болница, а сега кат мине пътеката те изписват, или хоспис или по друга пътека, да не говорим, че на възрастните им искат пари за счупена става от днес за утре, ами ако няма, ко прави човека?
59
13
 
8
 
! Отговори
До Хммм преди 10 месеца
Лечението при соца не беше по-качествено, просто не ти искаха никакви пари, иначе докторите си бяха същите музовиpи(разбира се не всички).
58
3
 
0
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Благодаря за отговора. Явно пълен ол иг офре н.
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В болница се влиза здрав и излизаш с двата крака напреде, народна поговорка :)))
56
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кардиомиопатията както и перикардит и миокардит са последствия от ваксинацията. В Англия и Германия има вече хиляди умрели и е доказано с аутопсия, че са умрели точно заради ваксинацията. В черният им дроб са намерили свръх растеж на част от ваксината. Същото се наблюдава и в сърцето и в мозъка. Затова и доста хора започнаха да развиват странни неврологични заболявания след ваксинацията.