Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?

Родителите твърдят, че не й е оказана адекватна помощ
29 май 2023 09:00, Нели Христова
128
Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?
Снимка: БГНЕС

27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница "Св. Георги" без лекар да й окаже медицинска помощ.

За това разказа Цвета Станева, майка на младата жена, пред NOVA. Според майката на Елисавета не й е оказана адекватна първа помощ, а поради липса на лекари и сестри се наложило санитарка да прави сърдечен масаж.

Елисавета била приета на 9 май приета за лечение в "Св. Георги" със силно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни. Подобрила се и в събота била добре, разказа Цвета.

На 14 май в неделя семейството отишло отново на свиждане. Видели я от прозореца, а след това се чуло шум. Влязла санитарката и започнала да вика "Ели, Ели". Санитарката започнала да звъни, а родителите влезли в клиниката. По коридора тичали хора и успели да стигнат до стаята. Елисавета била паднала и заляна в кръв, а санитарката опитвала да окаже първа помощ.

"Нямаше медицински лица в стаята", категорична бе Цвета.

След 10-15 минути дошла линейка.

"Лекарите вървяха все едно на разходка бяха тръгнали", твърди майката. Уж щели да вземат Елисавета, но накрая натоварили празна носилка в линейката.

"След около час дойде автомобил на охранителна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите и след 5-6 минути излязоха лекарка и медицинска сестра да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната дейност", твърди Цвета.

От болницата твърдят пред Нова телевизия, че момичето е починало от основното си заболяване кардиомиопатия. Според родителите обаче Елисавета нямала сърдечни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
ха ха!..О не,всъщност:..-Много лошо,уви !..Обаче ето мои лични наблюдения:..Като благодаря на Бога,аз не съм изпадал през живота си в състояние да ме лекува доктор..Не съм лежал в болница,не съм опериран..Обаче наскоро имах проблем с дишането-не ми стигаше въздуха..Веднага се обърнах към специалиста,но какво се получи?..-Започнаха да ме ПОДХВЪРЛЯТ от един на друг !..ПЕТ "специалиста" посетих и НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ не пое ангажимента да "разрови" за причината и евентуалното лечение..Просто ме прехвър
94
1
 
1
 
! Отговори
ПОМАГАТ преди 10 месеца
МИ ТЕ БОЛНИЦИТЕ СА ЗА ТОВА?
93
6
 
19
 
! Отговори
Мая преди 10 месеца
Много сте гадни журналистите. Това си личи още от заглавието. Вие как установихте, че липсва лекар? Внушения, внушения.
92
5
 
14
 
! Отговори
Типично преди 10 месеца
поведение на близките. Трябва някой да им е виновен. Няма никаква информация от лекарите. Типична мисирковщина.
91
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такива случаи не бива да ни учудват за в бъдеще. Съвсем нормално развитие на нещата в едно ненормално общество.
90
9
 
49
 
! Отговори
Иванов преди 10 месеца
Лично съм изпитвал неволите във въпросното мед. "заведение"...! Със всякакви осигуровки и адски коремни болки с невероятни усилие и време успяха да намерят заспалия и скрил се доктор (завеждащ отделение). След скоростен преглед, тип пазаруване на селския пазар, въпросния псевдо медик ме прати да си търся друг доктор в частен кабинет...! Престъпници.... Голяма част от палатите в баровските села около Пловдив са на "медици"...
89
33
 
23
 
! Отговори
истина преди 10 месеца
Убивахте лекари, бихте лекари пцувахте лекари Е ВЕЧЕ ДА ВИ ЛЕКУВАТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ТЕ ОТВАРЯТ ГУГАЛА И ВИ ИЗЛЕКУВАТ НЕ С ХАПЧЕ А С КОРШУМЧЕ.
88
6
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 10 месеца
Да, бил съм, но не съм имал тяхното самочуствие при условие че нищо не разбират.По цял ден селфита си правят.
87
2
 
0
 
! Отговори
стар преди 10 месеца
До анонимен 84. Ти не си ли бил 26-годишен пикльо.
86
22
 
28
 
! Отговори
ьь преди 10 месеца
Естествено, че няма да има лекари. ТЪпият народ предпочете сервитьорките пред лекарите по време на КОВИД. Сега се оправяйте сами, анти-ваксъри.
85
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До гражданка, с приемането на бюджета парите за здравеопазване са орязани до 3.9% от бвп. Накратко, ще се харчат повече пари за дебелогъзи военни и милиционери да бият деца под колоните на МС, наместо за здравеопазване.
84
3
 
23
 
! Отговори
Гражданка преди 10 месеца
Освен това водят фиктивно лекари, за да им се запазят отделенията. Но реално лекари в отделенията няма и резултата е това. Не охранителни фирми, тези болници трябва да се затворят и хората да имат в частни право на лечение по здравна каса.
83
2
 
25
 
! Отговори
Гражданка преди 10 месеца
Ами вместо да се карат в Парламента за тъпите записи да се задействат с това здравеопазване. Децата на България умират заради липса на болници и дупки по пътищата, те два дни се карат за някакви *** записи на оня *** Петков.
82
2
 
36
 
! Отговори
изкуствен интелект преди 10 месеца
лекарите се завъртат по 2-3 часа в болницата и бягат в частните кабинети.
81
5
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
В инфекциозна клиника са назначени едни 26 годишни пикли за докторки, които не стават за нищо, но имат голямо самочуствие.
80
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правят опасни диети за отслабване и се замоубиват.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 71 Защо лъжеш???
78
0
 
16
 
! Отговори
Истината боде очите преди 10 месеца
Кое е по-лошо? Да няма лекари или да взимат некадърни лекари от нямане? Осъзнайте се това ви чака вече.
77
11
 
16
 
! Отговори
Алтън Пармаков преди 10 месеца
Това че при соца имаше повече доктори не правеше здравеопазването по-качество. Количеството не може да замени качеството, друзя. Имаше много случаи и тогава на хора умрели поради нехайство и лоша организация. И заплатите на докторите тогава също не бяха високи, което наистина оказва пряко влияние на качеството на услугата.
76
3
 
53
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
"След 10-15 минути дошла линейка", В болница идва линейка, която да вземе болната... Това и Кафка не може да измисли. А може ли проблемът да е, че един лекар се води на работа в три болници, които понякога се намират не в различни градове, а в различни области? В моя договор има клауза, че не мога да работя за конкурентни фирми (така е в реалния бизнес). Но когато болниците са празни доилни апарани, закачени за НЗОК - конкуренция няма.