Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?

Родителите твърдят, че не й е оказана адекватна помощ
29 май 2023 09:00, Нели Христова
128
Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?
Снимка: БГНЕС

27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница "Св. Георги" без лекар да й окаже медицинска помощ.

За това разказа Цвета Станева, майка на младата жена, пред NOVA. Според майката на Елисавета не й е оказана адекватна първа помощ, а поради липса на лекари и сестри се наложило санитарка да прави сърдечен масаж.

Елисавета била приета на 9 май приета за лечение в "Св. Георги" със силно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни. Подобрила се и в събота била добре, разказа Цвета.

На 14 май в неделя семейството отишло отново на свиждане. Видели я от прозореца, а след това се чуло шум. Влязла санитарката и започнала да вика "Ели, Ели". Санитарката започнала да звъни, а родителите влезли в клиниката. По коридора тичали хора и успели да стигнат до стаята. Елисавета била паднала и заляна в кръв, а санитарката опитвала да окаже първа помощ.

"Нямаше медицински лица в стаята", категорична бе Цвета.

След 10-15 минути дошла линейка.

"Лекарите вървяха все едно на разходка бяха тръгнали", твърди майката. Уж щели да вземат Елисавета, но накрая натоварили празна носилка в линейката.

"След около час дойде автомобил на охранителна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите и след 5-6 минути излязоха лекарка и медицинска сестра да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната дейност", твърди Цвета.

От болницата твърдят пред Нова телевизия, че момичето е починало от основното си заболяване кардиомиопатия. Според родителите обаче Елисавета нямала сърдечни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
21
 
! Отговори
до 34 преди 10 месеца
Всъщност индиректно потвърди думите на 28. Щом си мълчим и не можем да се обединим, значи не струваме. Едните не стават, другите си мълчат - значи не ставаме като общество. В такова общество няма как да има добри неща в която и да е област, а в медицината е най-болезнено, защото често е свързано с трагични събития.
34
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нещо бъркате някога бяха лекари сега са търговци със здравето на хората
33
4
 
23
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 10 месеца
До Анонименточно така. работих в болница/администрация/. като спряха ковид добавките такъв вой нададоха, алчни са до безобразие. имат много облаги, за които харат въобще не знаят. да ги пр.е.б.и.ят ще им е малко.
32
2
 
28
 
! Отговори
До 28 преди 10 месеца
Не сме виновни всички, че не ставаме. Има много кадърни и почтени хора, макар и малцинство вече....Виновни сме, че си мълчим за безобразията като това -на лекари, на политици, на институциите....мълчим за -или толерираме корупцията, насилието, пороците в обществото, не се обединяваме, а всеки е оставен сам да се оправя с проблема си. Това не е общество, това е джунгла на оцеляващи хищници.
31
4
 
42
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Всички здравни осигуровки на всеки работещ човек трябва да се внасят на негова лична сметка и плащаните досега откакто е започнал да работи да се прехвърлят по сметката му!Тогава нещата ще си дойдат на мястото!Сега всички крадат безотговорно от общото и болен здрав носи!Връзкарите и р8мовите точат здравната каса а на бачкатора плащащ осигуровки като му се наложи-няма!
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Знам случай с човек, закаран в болница "Св. Ана" от съсед, защото паднал по стълбите преди обяд и после не можел да стъпи. Оставили го да чака за преглед чак до вечерта и се оказало, че е счупил шийката на тазобедрената кост. Чудя се, как така половин ден не се е намерил кой да го прегледа? И не е бил единственият чакащ. Нашитне здравни работници също имат много проблеми, но това не е оправдание за бездушно и грубо отношение.
29
4
 
29
 
! Отговори
Право на мнение преди 10 месеца
Критиката към българските лекари и възмущението на хората от тяхното некомпетентно и нехуманно отношение към пациентите е основотелно. Това е крещяща нужда от промяна! Така не може да продължава. В България хората умират от болничти състояния, в които може да им се помогне. Това е възмутително.
28
2
 
36
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 10 месеца
До 22. Така е! Бях свидетел как грубо се отнесоха лекарите към възрастен мъж, който едва се беше свестил след припадък на улицата, крещяха му грубо да се претъркули на количката, бутаха го като чувал с картофи, паричките му се разсипаха от джоба, човека не знаеше къде се намира, може и инфаркт да беше преживял кой знае. Бях потресен!
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Фен на Вики Джъстис. Това не е разказ а някаква пълна глупост преписана отнякъде.
26
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само лекарите ни калпави, а всичко друго е наред? Абе вие не виждате ли, че цялата ни нация е болна. Кое е добро? Пътищата ли, полицията ли, образованието ли, политиците ли? Всички сме виновни, защото ние не ставаме.
25
10
 
18
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 10 месеца
Ами покрай ковидиотията ги научиха наготово да вземат пари срещу НИЩО ,натрупаха банкови сметки,за какво им е да работят работата на която са сложени!
24
12
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Лекарите и здравеопазването са ужасни, спор няма. Но този разказ е доста изфабрикуван. След като жената е починала, естествено, че ще приберат носилката. Просто не им трябва. Второ, това с шума и викането е доста спорно. Трябва да са били съвсем до прозореца и той да е отворен. Трето, санитарката едва ли ще я вика поименно точно в това състояние.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Белопрестилкови убийци.
22
3
 
23
 
! Отговори
аз преди 10 месеца
Докато не осъдят някой лекар така ще е
21
1
 
34
 
! Отговори
Истината!!! преди 10 месеца
България е с най-много болници в ЕС на глава от населението!!! Но нивото на медицинското обслужване е изключително ниско!!!
20
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цялата система е пробита и съсипана !!!Болницата в Бургас е още по зле - не можеш да намериш лекар, чакаш с часове за прием и да не дава Господ да те приемат в отделение ...Всичко е само алчност за парииииии !
19
4
 
21
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
Прекалено много болници и калпави лекари, с малки изключения, това е тук в Бг.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 18. Нямам балкон.
17
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на санитарката. Опитала е , но дори и медик да е имало няма гаранция , че ще е жива . А заболяването вероятно е диагностицирано , може родителите да не знаят .Личи си недостига на каадрри , нека няма , българина само плюе по тях . Не отричам , че много доктори не са за тази работа , но имаме много болници .
16
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Довечера в осем да попляскаме на убийците с бели манти. Все си мисля че бойковия електорат е прав за едно,боят изгражда. Сега като няма лапачка от ковид схемите,се чудят какво да крадат и са постоянно ангажирани с това,а не с основните си задължения.