Шофьор, убил на пътя двама, вече е у дома, а кошмарът е за родителите

Турчин получи условна присъда, прибра се в родината си
23 май 2023 08:48, Александър Попов
54

"Може би ще ми е трудно да кажа дали ще има справедливост. Очакваме, ще работим за това и се надяваме в един момент тя да възтържествува", каза пред Bulgaria ON AIR Мариела Николова, майка на загиналия в катастрофа певец Николай Николов - Нико.

Преди 5 години двама млади музиканти загинаха при сблъсък с турски автовоз, а шофьорът е на свобода с условна присъда. Той вече е в своята страна, а почернената майка се чуди как ще бъде докаран в България.

Какви са мотивите да бъде освободен?

Обвиняемият приема вината си, това автоматично му намалява присъдата с една трета. "От четири години и половина присъдата се намалява с една трета, става три години, което е горният праг, в който присъдата може да бъде условна", обясни Николова.

Тя сподели, че има 6 предложения за промени в законодателството, за да няма несправедливости. Мариела Николова предлага МПС, участвало в ПТП, да не бъде освобождавано преди да завърши цялото производство.

"В нашия случай камионът беше освободен десетина дни след инцидента и автотехническата експертиза трябваше да се извършва по снимки, което е предпоставка за некоректна експертиза", даде пример майката на Нико.

Според нея трябва да има ясно регламентиран срок за извършване на техническите експертизи - първа, тройна, петорна. "Ясно определен срок за приключване на досъдебно производство, в нашия случай то се проточи 4 години и 11 месеца", уточни майката на загиналия изпълнител.

Николова смята, че при смърт на пътя трябва да има ефективна присъда в условия на незабавност, както и процес по уведомяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
7
 
! Отговори
Нидерландеца преди 10 месеца
До 1 И къде точно прочете шофъора на автовоза да е бил друсан пиян или квото и да е . Прочете ли че леката кола блъска челно автовоза в неговото платно . Какъв ЕС какви пет лева .
38
5
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Някакви копейчовци плюят тук ЕС закони. Я проверете вкакви са наказанията и присъдите в Гърция или Франция , та косите ще ви настръхнат. Ако там убиеш някого пиян или друсан минимума е 15 г. затвор. Гръцкия закон го има в нета преведен на български, намерете го и четете, да видите истински закон.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за шофьори убийци само затвор, където ще станат нечия агънце и държанка, спомням си как такъв ревеше не искам в затвора защото знаеше какво го чака там ще му се изредят...
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Невежите могат да приемат всичко за кошмар.ТОВА СА ХОРА КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ БОГ ИСУС! Не знаят Вселенските Закони. ХОРА!ВИЕ СТЕ ДУХОВНО НЕОСЪЗНАТИ.ЗАЩО СТЕ НА ЗЕМЯТА? Не знаете :( Точно затова, /не за пари коли материални неща/, а за ЛЮБОВТА за да учите израствате да вършите делото на Исус. Ако не израствате всичко ще се повтаря във всеки следващ живот и ще страдате. Човек има много животи на Земята.Смърт няма, преминаване от едно състояние в друго.За душата смъртта е най хубавото.!
35
0
 
4
 
! Отговори
Kreti преди 10 месеца
За всяко камикадзе ТИР за да не трепи други!
34
5
 
6
 
! Отговори
Реалиста преди 10 месеца
искам да попитам - майката на пасажера ще съди ли майката на шофъора . Реално погледнато шофъора предизвиква катастрофата . Шофъора на леката кола трябва да плати обезщетение на пасажера .
33
0
 
10
 
! Отговори
Нидерландеца преди 10 месеца
До r3v0lv3r Я прочети статията - лека кола излиза от нейната лента и се удря в насрещното . Каква Европа какво гниене . Даже няма и да те задържат .
32
1
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Относно случая описан в статията, колата навлиза в насрещното, където се блъска в камиона.
31
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Отделно съдията прави изказване пред медиите, че "да караш без книжка не е престъпление, защото вижте колко много хора влизат в морето без диплома по плуване". Също факт. Но де бедни про'с'таци, никога не излизали от панелките си, да могат да си го представят, нали?!
30
5
 
10
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 10 месеца
До Христо Христов аре ходи блъсни някой в ЕС и да видим дали ще те пуснат за 3-4 седмици. По-скоро ми е струва, че ще изгниеш в затворът.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонименн преди 10 месеца
... При аварийно спиране на камион, обикновено той застава напяко на пътя... Резултатът щеше да е същия...
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонименн преди 10 месеца
Аз не разбирам - автомобилът е навлязъл в насрещното... Каква вина има другия шофьор?
27
1
 
2
 
! Отговори
Бълг.правосъдие преди 10 месеца
Е къде да е, ако не у дома?!
26
0
 
32
 
! Отговори
God преди 10 месеца
От излезлите подробности по делото се оказа, че момчетата са карали с превишена скорост и са навлезли в насрещното платно, където се блъскат челно в автовоза на турчина. Той също е карал с превишена скорост, но не колкото тях. Колкото и да е тъжно за момчетата, вината е тяхна за катастрофата. Затова съда е приел, че има съпричиняване от тяхна страна. Римляните са казали, че правото е изкуство на справедливостта. Въпреки тежките емоции, съда трябва да отсъжда по справедливост.
25
15
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Какво ревете за правосъдната система бе, в ЕС сме! Нали за това гласувате? Наказанията у нас са даже много тежки! За убит на тротоар от шофьор без книжка и карал с превишена скорост (многократно залавян за това), наказанието трябва да е 6-8 седмици обществено полезен труд... като в ЕС!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лутин е виновен, я зеля ще ги спаси. Аз не знам какво да кажа, осмвен пазете се.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слава на праСоВъдната система. Сега нищожествата ще забегнат в Дубай или някъде другаде.
22
0
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Май са осъдили турчина само защото е а) чужденец и. б) турчин....
21
3
 
17
 
! Отговори
Сърбия преди 10 месеца
В Сърбия, ако направиш и най-малък проблем, веднага още в същият ден си в съдът и те съдят по бързата процедура. При нас системата е направена по такъв начин, че всеки с пари да може да се измъкне без наказано. За това и там башибозукът и джигитите са кротки.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като са му дали само 4 години, значи вината е била споделена, така че няма какво да реве. А камиона не могат да го задържат безкрайно дълго.