Шофьор, убил на пътя двама, вече е у дома, а кошмарът е за родителите

Турчин получи условна присъда, прибра се в родината си
23 май 2023 08:48, Александър Попов
54

"Може би ще ми е трудно да кажа дали ще има справедливост. Очакваме, ще работим за това и се надяваме в един момент тя да възтържествува", каза пред Bulgaria ON AIR Мариела Николова, майка на загиналия в катастрофа певец Николай Николов - Нико.

Преди 5 години двама млади музиканти загинаха при сблъсък с турски автовоз, а шофьорът е на свобода с условна присъда. Той вече е в своята страна, а почернената майка се чуди как ще бъде докаран в България.

Какви са мотивите да бъде освободен?

Обвиняемият приема вината си, това автоматично му намалява присъдата с една трета. "От четири години и половина присъдата се намалява с една трета, става три години, което е горният праг, в който присъдата може да бъде условна", обясни Николова.

Тя сподели, че има 6 предложения за промени в законодателството, за да няма несправедливости. Мариела Николова предлага МПС, участвало в ПТП, да не бъде освобождавано преди да завърши цялото производство.

"В нашия случай камионът беше освободен десетина дни след инцидента и автотехническата експертиза трябваше да се извършва по снимки, което е предпоставка за некоректна експертиза", даде пример майката на Нико.

Според нея трябва да има ясно регламентиран срок за извършване на техническите експертизи - първа, тройна, петорна. "Ясно определен срок за приключване на досъдебно производство, в нашия случай то се проточи 4 години и 11 месеца", уточни майката на загиналия изпълнител.

Николова смята, че при смърт на пътя трябва да има ефективна присъда в условия на незабавност, както и процес по уведомяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 11 месеца
Антибългарския съд в КАПИТАЛИЗМА убива. Съдът пуска убийците ни да ни избиват. Вклйчително и депутатите, всички който избиват българския народ се подкрепят и стимулират от съда
18
9
 
19
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Самия факт, че в България има условни присъди, говори що за държава сме. Отделно за пътните безобразия ако има загинали, наказанията са смешни, а много от тях не получават и присъди, защото са този или онзи, или някакви на някой.
17
0
 
6
 
! Отговори
До въпрос преди 11 месеца
Ами пробвай и ще усетиш разликата. Иначе в първия случай си действал умишлено, а във втория непредпазливи. Правото е наука, не е политика.
16
1
 
13
 
! Отговори
гошето преди 11 месеца
Каква експертиза бре ши бек . Колата удря автовоза в насрещното . В неговото си платно . Наясно ли си .
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Въпрос: Защо, ако вляза с пистолет в училище, стрелям и раня дете съм терорист, а когато убия двама на пътя с кола-не съм?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Досъдебното производство се е проточило, защото са искали експертиза след експертиза. Нито една не им е харесвала. За сроковете за експертизи - експерти в България просто вече няма. В цели области има само по един експерт по ПТП и той на преклонна възраст. Така е и със съдебните медици, та си благодарен ако въобще успееш да назначиш експертиза. Задържаните МПС се освобождават, просто защото няма къде да се държат. Без тези неща, всякакви промени в НК са без значение.
13
0
 
39
 
! Отговори
кирето преди 11 месеца
Колата на младежите влиза с над 120 км в завой. Искал да изпревари колона от балъци , които спазвали ограничението от 40 километра. Вижда влекач с ремарке - автовоз и си мисли че шофьора ще се претрепе заради него . Е не е .
12
3
 
6
 
! Отговори
Убиват с КАМЕРИ преди 11 месеца
В МОМЕНТА ТЕРОРИСИТ НА ВЛАСТ В СОФИЯ УВРЕЖДАТ ТЕЖКО ТРУДНО ЛЕЧИМО НАД 48 000 БЪлгари деца принудени да държат МАТУРИ .ОБЛЪЧВАТ ГИ С ВИДЕО ТЕРОРИСТИЧНА ТЕХНИКА>ТЕхниката е внедрена ВЪПРЕКИ ЗАБРАНАТА НА КОНСТИТУЦИЯТА чл.32;чл28 и чл.29.Ограбени са милиарди от народа през бюджета НЕЗАКОННО> УВредени тежко са всички деца я ЯСЛИ<ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА>ТЕРОРИСТА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ОЩЕ НА СВОБОДА !!!
11
0
 
28
 
! Отговори
пепи преди 11 месеца
Стига сте лъгали . Двамата младежи с опела се блъскат в насрещното .
10
7
 
1
 
! Отговори
Убиват с камери преди 11 месеца
НАпомняме, че НАГЛО ПРЕСТЪПНИТЕ ТОЛ КАМЕРИ БЯХА Внедрени от ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ ВЪПРЕКИ ЗАБРАНТА ОТ КОНСТИТУЦИЯТА ВКЛ ЧЛ.32.ТОЛ системата се внедри поради това че корумпирани служители не събирали такси на турски тирове..Заради това МИЛИОНИ ВОДАЧИ ежедневно се увреждат тежко трудно лечимо..Приятел загина след снимане с тол камери по пътя ПЛевен Търново - слиза в Търново и унира от ИНФАРКТ.
9
8
 
1
 
! Отговори
УБиват с ХОЛОГРАМИ преди 11 месеца
ТЕрористи убиват с ТОЛ камери.. След снимане с тол камери жертвите полуъчаваМЕ тежки трайни трудно лечими увреждаия вкл Румен Радев,Херо МУстафа,Кирил Петков.,Асен Василев /вижте трйани увреждания на дясно око. Сриват възможноста за номрално шофиране до 30 %. Почва главоболие,пулсации някой получават пред ИНСУЛТНИ увреждания. УБИВАТ С ЕКО СТИКЕРИ.. Жертви от МВР изреваха ПЪРВИ.ЛЕПЕНЕто НА ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО ЛЕПЕНКИ Е ЗАБРАНЕНО.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вижте,че отново някакви смешни козметични мерки предвиждат колкото да успокоят недоволството и гримират дълбоките "бръчки" в системата. Защо не се търси отговорност на всички по веригата допуснали да бъде освободен убиеца? Това не е и единичен случай,масово убийци по пътищата "изтърпяват" смешни присъди. А мерки за купуването на книжки? Няма решение на дълбок проблем със смъкване на скоростта на магистрала от 140 на 130км,това е смешно! Корупция и безнаказаност са в основата на всичко!
7
5
 
0
 
! Отговори
Убиват с КАМЕРИ преди 11 месеца
Терористи провждат мръсни експерименти с изпозлването ан дигитлано хологрмани оръжия .Позлват ги за обемно обсебване на водачи .Веднаг аслед като монтираха нагло престъпни незкаонни камери започнаха манипулации на водачи с цел снимане на нарушения.Експерт от МВР ме помоли да направим съвместна експертиза. Пострадал се оплаква .НАближаваме камера водачът каращ дотогава внимателно вдига точно 20км над разрешената скорост.Изпада в полу ЗОМБи състояние. НЕ реагира на предупреждения. СНИМАТ ГО.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво точно очаквате, от малки промиват мозъците на децата с коли, скорости, ускорения, дрифтове и подобни. Реално погледнато, това е резултат на точно това - избиване на комплексите зад волана комбинирано с тотална абдикация и капитулация на държавата, МВР и КАТ.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вредни хора Вредна Държава
4
3
 
13
 
! Отговори
Уин Стънчърчил преди 11 месеца
Извън конкретния случай ситуацията по пътища е булеварди е "Убиват децата на България...а убийците са други деца на България"...Този начин на живот, въртящ се около дроги и таралясници, неминуемо води до инциденти със смърт, майките дума не обелват, когато техния хубостник се друса и привлича девойки с тунингован голф, а като стане белята, молим вземете мерки !
3
0
 
12
 
! Отговори
гешеф плаща преди 11 месеца
От транспортната фирма са бутнали рушвет на когото трябва и веднага са освободени и автовоза и шофьора, всичко е платено. От друга страна, обезщетенията по застраховки в ЕС, са към 500 000 при ПТП, които биха могли да бъдат платени от държавата, при завеждане на иск срещу бг в европейски съд.
2
2
 
15
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 11 месеца
Имаше един виц преди 20г.Американците хванали Осама Бил Ладен и го питали последни думи преди да бъде задържан и отведен в затвора.Осама казал,искам да бъда съден за делата си в България.Това преди 20 години беше смешно.Сега не е
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ам ... ако има заинтересовани, мое го пресрещнат някъде и ... да си пооворат ;)