Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове

Почивките увеличиха броя на направените изследвания у нас
18 юли 2020 09:26, Ния Христова
118
Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове
Снимка: Pixabay

Софиянци ходят чак до Пловдив и Стара Загора, за да си правят там PCR тестове. Причината е, че в сертифицираните лаборатории в столицата вече почти няма свободни часове за изследването до края на месеца.

От 15 до 29 юли пък на българско-гръцката граница влизането в южната ни съседка се осъществява единствено след предоставяне на документ за отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа. Ведната след въвеждане на изискването пред болниците и лабораториите се извиха опашки за изследване. Това накара повечето обекти въведоха предварително записване на часове, пише "Монитор". На много от местата часовете са заети до края на месеца. Така на столичани, които са планирали почивка в Гърция в близките дни, се налага да ходят до други градове.

 
Списък със сертифицираните лаборатории, които имат право да правят PCR тестове, е публикуван както на сайта на здравното министерство, така и на страницата на Министерството на външните работи.
Още по темата
 
От понеделник и в "Пирогов" ще се правят PCR тестове за COVID-19 на пътуващи в чужбина. Ще се издава сертификат на английски език, съобщиха от болницата вчера. 
 
Изследването ще се провежда сутрин от 8:00 ч. до 10:00 часа, а резултатите ще се получават между 12:00 и 13:00 часа на следващия ден от централна регистратура. Взетите проби се изследват в сертифицирана лаборатория за Real Тиме PCR, уточниха от болницата. За да се изследват пациентите трябва да носят двустранно ксерокопие на личната карта, а ако тестът се прави на дете, е необходимо да се преснима и неговият червен паспорт.
 
За да бъде направено изследването не се иска ограничение в консумирането на храна и вода. Цената на индивидуалния тест е 100 лв., семейният пакет за 3 човека е 270 лв., а за 4-ма излиза 350 лв., уточниха още от "Пирогов".  
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
13
 
29
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 3 години
Простия българин си е ***. И ние бяхме резервирали за Гърция, като разбрахме за тестовете отменихме резервацията, и ще ходим в България на море. Това си е чиста гавра с българския народ, гърците ни мразят открай време. Ходете, редете се на тестове с болните, халал да ви е. Ако си мислите, че в Гърция няма ковид, жестоко се лъжете. Братята гърци крият реалния брой болни от страх да не фалират. Лошото е че нашите сънародници ще докарат още вирус от там.
38
2
 
11
 
! Отговори
Ако желаят, преди 3 години
и на Луната да се тестват.
37
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
Скъпо удоволствие е да се тества човек ...
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна на БГ морето искат само чужди туристи. Българи не им трябват, то се усеща. Сега хотелиерите тъгуват, че няма чужденци, а не българи. Как не разбрахте всички!
35
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И клизма да му правят *** ще се реди да влезе у Гръцко
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***.... Днк то от тия тестове в гърция отиват в израел
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не бяхме толкова усърдни и за други неща!!!
32
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Показателно за нашето черноморие - хората щр минат през всичко само и само да не идат на бетона. Браво, фалит за всички хотели там.
31
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция не чакаш и 5 минути и това което си поръчал е дошло, тук една салата може да отнеме половин час и повече. В Гърция нито веднъж не съм ял развалена или невкусна храна, всичко е на топ ниво и в най западналия ресторант.
30
0
 
2
 
! Отговори
djdjuddj преди 3 години
Плача! 😭Голяма драма...
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не намесвайте Борисов с Бг туризма и черноморието!То бе разпределено далеч преди да се роди ГЕРБ!Заменките и НДСВ са основните виновници за сегашния му вид! Борисов пое един престъпен туристически механизъм,в който са оплетени руски,местни и олигархични интереси.Дори и със силата на поста си,Борисов е безсилен пред юридически чистите собственици ,които реално управляват статуквото по черноморието.Отдавна са внедрени хора по управленските постове на институциите ,които са отговорни за развитие
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще ходя и до варна за тест.Почивка в гърция винаги ще е над бг *** морето ни .
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се българските селянд.у.ри по морето да разбират вече колко са жалки и колко са изостанали
26
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От сутрин до вечер слушам че народа е беден, а опашките за Гърция почват от Сандански, много странно.
25
4
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До КапацитетаЗначи системата за която питаш е следната. Нарича се "Андрешко среща бай ***". Отиваш в някоя болница и казваш че си болен от Ковид и изреждаш всички симптоми на Ковид-а че ги имаш. И те щат не щат ще ти направят веднага тест и то безплатен :)
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а бе, нали ревахме че сме затворени вкъщи и нямаме пари,от къде ги изкопахте тези пари, че тестове плащате и на море в Гърция отивате???
23
15
 
17
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Софиянци иначе за много голЕми се имат, ама ще се унижават пред маляките, на всичко отгоре ще си плащат за това! Дали нЕкой друг ще го прави това. Съмнявам се. Е ми няма да ида в Гърция, няма да ида и на нашето море, ако е мръсно. Само че вече ходих веднъж за 3 дена, е ми да ви кажа, не е мръсно! Поне там където бях. И цените бяха приемливи и по плажа нямаше много хора. Та нека ходят шопЕтЕ към Гърция, да ни е спокойно по плажовете тук най-накрая.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента на БГ море е супер. Няма навлеци и е рай за местните. Не помня кога за последно е било толкова спокойно. Никой да не идва, идеално - няма да сеят зарази ...
21
11
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
Мда и като се заразите и не ви пуснат да се върнете в София или ви поставят под 14 дневна карантина или пък не дай си боже ви се наложи да ви интубират пак си повтаряй колко сте велики. А за хората около вас дето може да заразите? За тях изобщо не ви пука - важното е вие да си лежите на плажа пък другите майната им. Да, определено сте много повече от провинцията. Смешници.
20
5
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Цената на индивидуалния тест е 100 лв., семейният пакет за 3 човека е 270 лв., а за 4-*** излиза 350 лв"====Тц-тц-тц....голяма далавера са тези тестове. Как не се светнах по-рано, още в началото на пандемията да проуча откъде могат да се купят на едро. Щях да умножа набързо едни пари. И хем имам позната фармацевтка с аптека