Протестиращите пред парламента – невежи или спасители?

Журналистите Йордан Мичев и Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR
17 сеп 2018 13:07, Петя Славова
208

В неделя пред сградата на парламента се проведе антиправителствен протест, който беше организиран от българи, които живеят в чужбина.

Още по темата

Те настояват за смяна на политическата система, за оставка на партии и правителство. На протеста гражданите поискаха още пряк избор на хората, които ще работят в държавната администрация и България да се управлява по швейцарски модел. В сряда пък българи ще протестират и пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Журналистът Йордан Мичев сподели в студиото на "България сутрин", че разбира исканията на хората, защото самият той също до скоро е живял в чужбина, а сега се е завърнал, за да оглави вестник "Дума".

Той подчерта, че подкрепя протестиращите, въпреки че е резервиран към исканията им, които по думите му не са били добре формулирани.

"Това е един първичен израз на недоволство. ГЕРБ е туморът, който разяжда обществената плът. Алтернативата е ясна - левицата", заяви Мичев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че българското общество е много разделено и това е нещо, за което отново вина носят от ГЕРБ.

Колегата на Мичев - Юлий Москов, обаче е на обратната позиция. Той сподели, че протестът, който се проведе вчера, всъщност не е такъв. По думите му това е организирана провокация, защото организаторите и участниците са безукорно невежи.

"Това тяхното даже не е анархия, то е варварство. Те искат оставка на правителството, оставка на партиите. В този момент вече всеки нормален човек разбира, че има работа с малоумни хора", каза Москов Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че разделението, за което Йордан Мичев говори, е нещо нормално, защото всички сме различни хора.

"Идват градинари, готвачи, миячи на чинии от Лондон и те ще ни направят държавата. Това е смешно", коментира още Юлий Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
днеса продължава да *** усилено. А за арестуваните журналисти - йок, те разследват техните благодетели :) :)
88
5
 
2
 
! Отговори
waffen преди 6 години
Прекалено много предатели ще ви избесим куршумите за мъже .Ще се отприщи скоро в световен мащаб националсоциялстическо отмащение и тогаван няма да може да давате минус на коментарите.Сега тез много от вас който се подиграват и смеят еврео болшевиките и всички други партиини лицемери ще ви изстината усмивките по ужасяващ начин скоро. Тога да видим кой ще се смее и ще дава минуси .
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До искренИскрен не си. Налазили сте партийните *** под всяка статия. Какво работите, че по цял ден сте по форумите? До един сте на заплата. Какво полезно вършите, освен да хейтите и да разпространявате пропаганда?
86
5
 
2
 
! Отговори
A преди 6 години
До АнонименЧе тези в чужбина (повечето) освен да цъкат на телефона - дали знаят друго. Наблюденията ми са - не.
85
4
 
1
 
! Отговори
румънец преди 6 години
Неграмотни са, защото никъде в Европа няма икономическа сериозна криза, която пък води до по-сериозни промени. Дори в Молдова са спокойни....
84
3
 
5
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Абе Московсега са мутри беготвачите например е по-добрезаедно с градинаритено не и юпитаха със здраве
83
2
 
5
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
У БГ всички разбират от всичко ! за тва държавата нема се оправи НИКОГА ! смешен народец ...
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие наистина ли искате 80% *** да определят съдбата ни на референдум?В Британия де6илите бяха само 52% и сега се чудят как да излязат от лaйнатa, в които затънаха заради тая глупост.Референдумите работят само в Швейцария, може би защото там живеят швейцарци, а не ***.
81
2
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименОлигархията, непрекъснато си подготвя зад кулисите, най-различни Бойкови модификации. една такава се подготвя в момента и ще бъде употребена в недалечното бъдеще. Нарича се Кубрат Пулев. Не, Динко или Перата.
80
5
 
13
 
! Отговори
Така е преди 6 години
За десет години "управление" тиквите изведоха България на първо място по корупция и на последно място по стандарт на живот. Протестът е правилен и всеки нормален български гражданин трябва да го подкрепи.
79
7
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До искренМного точно казано: българите в чужбина са страхливци абдикирали от родината си и нейните проблеми
78
2
 
4
 
! Отговори
A преди 6 години
До искренВкарват пари само техните мамини синчета да висят по кафенетат по цял ден.
77
3
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 6 години
Като са преуспели - къде са инженерите в Йейл, къде са лекарите Харвард, къде са архитектите от Итън и ядрените физици от ОКсфорд и кеймбридж. Къде са специалистите по пътно строителство от Болонския университет? не ги виждам на протеста?
76
2
 
3
 
! Отговори
До ))§ преди 6 години
Не е Фронт за спасение на Бг, а е Фронт за освобождение на Бг или Фронт за съединение на Бг.Забравих кой се изцепи по Новините с това Освобождение.:)))Ама то целия Парламент е на ниво Ай, Ай, Екс, вместо ||X. Обаче наричат хората варвари и невежи.
75
2
 
1
 
! Отговори
A преди 6 години
До Кондьо"Не чакащи някой лев", но мислещи само и само за себе си, не по добри от сегашните. Мислят, че да се вземат евросубсидии и пари от нагласени обществени поръчки е по-лесно отколкото да работят за чужденеца. Просто не са наясно-всичко в България е на чужденците, може би и земята не е на б. народ. мислят, че като вземат власта (не дай боже) само ще трупат пачки в банковите си сметки, които са открили в чужбина, и леж и яж.
74
6
 
4
 
! Отговори
искрен преди 6 години
До Анонимен пич, стига с тази мантра за парите от чужбина...колко пък пари да вкарвате - 1млрд. лв. , на 7млн население, се пада по 142лв годишно на глава от населението...айде сега се замисли, ако беше останал да бачкаш тук, както си и уж образован, колко пари щяха да постъпват от теб в държавния бюджет за здравеопазване, образование и каква реална стойност щеше да имаш за икономиката...българите в чужбина са страхливци абдикирали от родината си и нейните проблеми
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 53 - ако се въведе електронно гласуване, за да гласуват хората отвън, ще го платята тези които са ОТВЪТРЕ. И пак няма гаранция че няма да има манипулации. В САщ например е отменена идеята за електронното гласуване. В България в един ден се сринаха регистърът на МВР, МВНР, ГРАО и ЦИК. А тази година 20 дни нямахем търговски регистър. така даже няма да има протоколи и така хубаво ще се подменя вота. ще бетонирате ББ
72
3
 
2
 
! Отговори
Breii преди 6 години
Само Сидеров, Боко, Каракачанов, Кунева и Слави Трифонов ше ви оправят
71
1
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До nikiБългарската Държава е на Тангра, не на някаква прашинка, наречена Бойко Методиев Борисов. Тангра, поради опущението и погрома си иска Своята Собственост, обратно. Вие герберите, сте едни много слепи къртове и въобще не сте наясно, какво означава, Небето да си поиска Капиталът обратно. Защо, защото сте свикнали, да усвоявате и да харчите. Ако бяхте наясно, горки сълзи, щяхте да роните, деца на Яга-Албастъй!
70
4
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Какви миячи са го подгонили тоя ***?! Добре че са преуспелите българи зад граница да пращат кинта че с тая никаква икономика клатеща се на евтинджос услуги и аргатлък по л*орието и съсипаните о*рани пишман курорти като банско сте за никъде !