Протестиращите пред парламента – невежи или спасители?

Журналистите Йордан Мичев и Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR
17 сеп 2018 13:07, Петя Славова
208

В неделя пред сградата на парламента се проведе антиправителствен протест, който беше организиран от българи, които живеят в чужбина.

Още по темата

Те настояват за смяна на политическата система, за оставка на партии и правителство. На протеста гражданите поискаха още пряк избор на хората, които ще работят в държавната администрация и България да се управлява по швейцарски модел. В сряда пък българи ще протестират и пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Журналистът Йордан Мичев сподели в студиото на "България сутрин", че разбира исканията на хората, защото самият той също до скоро е живял в чужбина, а сега се е завърнал, за да оглави вестник "Дума".

Той подчерта, че подкрепя протестиращите, въпреки че е резервиран към исканията им, които по думите му не са били добре формулирани.

"Това е един първичен израз на недоволство. ГЕРБ е туморът, който разяжда обществената плът. Алтернативата е ясна - левицата", заяви Мичев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че българското общество е много разделено и това е нещо, за което отново вина носят от ГЕРБ.

Колегата на Мичев - Юлий Москов, обаче е на обратната позиция. Той сподели, че протестът, който се проведе вчера, всъщност не е такъв. По думите му това е организирана провокация, защото организаторите и участниците са безукорно невежи.

"Това тяхното даже не е анархия, то е варварство. Те искат оставка на правителството, оставка на партиите. В този момент вече всеки нормален човек разбира, че има работа с малоумни хора", каза Москов Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че разделението, за което Йордан Мичев говори, е нещо нормално, защото всички сме различни хора.

"Идват градинари, готвачи, миячи на чинии от Лондон и те ще ни направят държавата. Това е смешно", коментира още Юлий Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият факт, че се дава повод за анализ на народното недоволство/под каквато и да била форма/, е обида към същия този народ.
8
27
 
11
 
! Отговори
Боковист преди 6 години
Ха ха ха протестират, защото Бойко Борисов ги подкара! Всички крадливи бизнесмени в затвора! На прав път си Бойко, не вярвам да се огънеш пред тази ***! Мачкай ги и обърни поглед към парламента! Там имаш много работа! Все пак началото е добро за народа, давай Борисов!
7
19
 
11
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Браво на Йордан Минчев.Смяна на системата азначава смяна на демокрацията . И с каква система да я сменим? Със социализъм, тоталитаризъм , фошизъм , монархия или с нещо друго? Пълна идиотщина и начина по който се стремят да го постигнат е престъпен. Къди е ДАНС ?И да ви попитам прости бългори, защо не гласувахте за референдума на Слави? Това беше единствения заканен начин нещо да се промени. Ама вие решихте че е по важно да се гласува за БСП.Е , хак да ви е.Ажте ми ...я.
6
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невежи сте вие, които търпите простака Бойко да ви управлява.
5
14
 
14
 
! Отговори
Алеко преди 6 години
Ставрю, старвю, ти изобщо видя ли ги какво представляват тези на протеста? Ако тези ще ни сменят системата и ще ни оправят, жална ни майка, както се казва.
4
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре са им формулирани исканията в сайта dogovorat !!! Без партии, всичко ще се решава чрез национални и местни референдуми, а правителството и парламентът ще са само едни изпълнители на народната воля. Директен избор на много длъжности с право на отзоваване. Това е пряка демокрация, не представителна. Прозрачност на всички концесии - за износ на златото ни и т.н.
3
9
 
22
 
! Отговори
1 преди 6 години
този москов е сънародник на московски-моторната шейна,и много бързо е станал,*** на герб.
2
12
 
28
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
ГЕРБ носят вина за разделението????? А при управленията преди ГЕРБ бяхме много обединени, така ли? Айде, бе, голям смях.
1
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от спасители! И Герб бяха спасители и Сдс и царя. Всички ни спасяваха един след друг, затова толкова свестни българи се спасиха от територията и накрая само спасителите ще останат като извън сезона на плажа.