Протестиращите пред парламента – невежи или спасители?

Журналистите Йордан Мичев и Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR
17 сеп 2018 13:07, Петя Славова
208

В неделя пред сградата на парламента се проведе антиправителствен протест, който беше организиран от българи, които живеят в чужбина.

Още по темата

Те настояват за смяна на политическата система, за оставка на партии и правителство. На протеста гражданите поискаха още пряк избор на хората, които ще работят в държавната администрация и България да се управлява по швейцарски модел. В сряда пък българи ще протестират и пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Журналистът Йордан Мичев сподели в студиото на "България сутрин", че разбира исканията на хората, защото самият той също до скоро е живял в чужбина, а сега се е завърнал, за да оглави вестник "Дума".

Той подчерта, че подкрепя протестиращите, въпреки че е резервиран към исканията им, които по думите му не са били добре формулирани.

"Това е един първичен израз на недоволство. ГЕРБ е туморът, който разяжда обществената плът. Алтернативата е ясна - левицата", заяви Мичев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че българското общество е много разделено и това е нещо, за което отново вина носят от ГЕРБ.

Колегата на Мичев - Юлий Москов, обаче е на обратната позиция. Той сподели, че протестът, който се проведе вчера, всъщност не е такъв. По думите му това е организирана провокация, защото организаторите и участниците са безукорно невежи.

"Това тяхното даже не е анархия, то е варварство. Те искат оставка на правителството, оставка на партиите. В този момент вече всеки нормален човек разбира, че има работа с малоумни хора", каза Москов Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че разделението, за което Йордан Мичев говори, е нещо нормално, защото всички сме различни хора.

"Идват градинари, готвачи, миячи на чинии от Лондон и те ще ни направят държавата. Това е смешно", коментира още Юлий Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видният доносник и комунист Юлий Москов е типичният приимер за гербераст.Арогантен** и алчен.
68
6
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Аман от платени протестъри! Намерете си нормална работа, а не на жалка хранилка от съмнителни структури!
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ на два пъти хвърля оставка и по-добре не стана. Защо тия си мислят, че ако я хвърли трети път, нещо ще се подобри?
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до края на септември ще си тръгнат по квартирите в чужбина и това ще е .
65
1
 
3
 
! Отговори
месара преди 6 години
мене ме интересува дали ше раздават кибапчита мибапчита, дали ше има чаши с лика на другарката "истина" нинова, или само на бузлуджа ги раздават!
64
4
 
8
 
! Отговори
Breii преди 6 години
С мирни протести няма да стане нищо
63
9
 
5
 
! Отговори
niki преди 6 години
Народа си иска Бойкото си, какво да се прави... и 20 избори поредни да направите, пак Бойко ще е с най-много гласове, така че престанете да пречите на държавата ни, а ни занимавайте с конструктивни неща :)
62
1
 
4
 
! Отговори
waffen преди 6 години
И за какво са ти тия партии да ги храните само а те да ни крадът ние сме много просто племе и ще изчезнею от глупоста си съвсем скоро ако не се измете това чудо от парламента всички те партии са едни и същи крадци.
61
1
 
1
 
! Отговори
lalla преди 6 години
lala
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
манипулираха ги през фейсбук,и те викат и крякат "промяна !", но само с викане не става.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москов е крепител на статуквото- няма аргументи в позицията му. Има открити обиди- варварство, невежи, ***.умни, миячи, градинари... Типичният самовлюбен партиец, с чувство на елитарност.
58
1
 
15
 
! Отговори
waffen преди 6 години
Абе кокала без кръв нема да го пуснете то се е видело
57
0
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Москаля е като съпартийката си, енергийният титан;))) на ПП ГЕРБ, Теменужка Петрова, която вчера заяви, че протестите били провокация, тъй, като в България, всичко било "тип-топ" и нямало повод за протести. Протести в една демокрация, можело да има, само, ако има повод, (т.е. те не са право, според нейните думи). ако нямало повод, те били провокация! Затова Бойко не прие оставката на Петкова. Достоен болшевик е тя;)))
56
0
 
6
 
! Отговори
Кондьо преди 6 години
Невежи или спасители .... НЕ чакащи някой лев
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
понеже ги е страх да не вземе някой наистина протест като в Румъния да стане, взеха та спретнаха тая пародия, то емигрантите отдавна се прибраха
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 51по-добре ония 80 % отколкото 240-те измамника в парламента !
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, протеста на "миячите на чинии" от "Лондон" показа колко са зле, но от кометарите на сънародниците им в България личи, че те пък са още по-зле !
52
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 години
ПОЛИТИКО-ОЛИГАРХИЧНАТА ВЪРХУШКА ВИ ПОКАЗА КОЛКО ИМАТ НУЖДА ОТ ВАС И ОТ ВАШИЯ ГЛАС / С ИЗКЛЮЧЕНИЕ, КОГАТО ТРЯБВА ДА ГИ ПОСТАВИТЕ НА ХРАНИЛКАТА/. ПРИМЕР, РЕФЕРЕНДУМА, КОЙТО ОТИДЕ В МУТРЕНСКОТО КОШЧЕ. ПОДКРЕПЯЙТЕ СИ И РЕВЕТЕ ЗА ЗАМИНАВАЩИТЕ ВИ ДЕЦА.
51
6
 
9
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Аз понеже според протестиращите съм от " останалите в БГ глупави и страхливи хора, които не могат да се реализират в чужбина". Та да питам, понеже нямаме все още електронно гласуване и за всеки закон искат референдум, кой ще плаща? Щото ми удържат всеки месец едни сериозни суми пари, но някак си не съм ОК те да се дават за референдуми.
50
6
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
днес кебапчета няма ,вчера останах гладен, тези от чужбина явно са по гладни от мен.