Протестиращите пред парламента – невежи или спасители?

Журналистите Йордан Мичев и Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR
17 сеп 2018 13:07, Петя Славова
208

В неделя пред сградата на парламента се проведе антиправителствен протест, който беше организиран от българи, които живеят в чужбина.

Още по темата

Те настояват за смяна на политическата система, за оставка на партии и правителство. На протеста гражданите поискаха още пряк избор на хората, които ще работят в държавната администрация и България да се управлява по швейцарски модел. В сряда пък българи ще протестират и пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Журналистът Йордан Мичев сподели в студиото на "България сутрин", че разбира исканията на хората, защото самият той също до скоро е живял в чужбина, а сега се е завърнал, за да оглави вестник "Дума".

Той подчерта, че подкрепя протестиращите, въпреки че е резервиран към исканията им, които по думите му не са били добре формулирани.

"Това е един първичен израз на недоволство. ГЕРБ е туморът, който разяжда обществената плът. Алтернативата е ясна - левицата", заяви Мичев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че българското общество е много разделено и това е нещо, за което отново вина носят от ГЕРБ.

Колегата на Мичев - Юлий Москов, обаче е на обратната позиция. Той сподели, че протестът, който се проведе вчера, всъщност не е такъв. По думите му това е организирана провокация, защото организаторите и участниците са безукорно невежи.

"Това тяхното даже не е анархия, то е варварство. Те искат оставка на правителството, оставка на партиите. В този момент вече всеки нормален човек разбира, че има работа с малоумни хора", каза Москов Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че разделението, за което Йордан Мичев говори, е нещо нормално, защото всички сме различни хора.

"Идват градинари, готвачи, миячи на чинии от Лондон и те ще ни направят държавата. Това е смешно", коментира още Юлий Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
ми да медиите са 90 % на олигархията ! 70 % на Свинчо и 20 % на другият медиен олигарх Прокопиев ... 10 % свободни ...само че народа не го разбира ! междругутото 2013та протрстите бяха правени точно от кръга Капитал около Иво Прокопиев ...и тогава народа НЕ ЗАЦЕПИ кво се случва ...простоолиграхия срещу олигархия - но бъгларина нали е про***ст кат га***лош и не зацепва нищо ....жалко !
108
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бг смешкиКак да не става нищо в държавата бре?Нацията пройзвежда политици-разбойници!
107
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още от времето на протестите срещу И.Костов, от чужбина идват деца на номенклатури, като Н.Василев, М.Велчев, Л.Качакова, които после като заслужили протестъри се докопват до топли местенца, с много гювеч и си оправят живота. Другите - да правят като вятъра. На следващите протести пак беше така - 5-6 най-гласовити се уреждаха във власта или около софрата. Стани, да седна!
106
3
 
8
 
! Отговори
Breii преди 6 години
И да искаме да оправим държавата, няма да има с кого :)
105
4
 
9
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
нацията е безборазно про***Ста и завистлива и мързелива ! от там нищо не става от държавата .....
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободната журналистка от Брюксел он еър, пардон, България он еър съвсем спонтанно нарече протестиращите "тълпата", съвсем спонтанно....
103
3
 
13
 
! Отговори
реалист преди 6 години
НАРОДА НЕ РАЗБРА, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЯРВА НА ФИЛТРИРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ ПО МЕДИИТЕ В БГ, А ДА ЧЕТЕ ИСТИНАТА НАПИСАНА ЗА НАС В ЧУЖБИНА. ЖИВЕЕМ КАТО ПРАСЕТА В ЕДНО БЛАТО ОСИГУРЕНО НИ ОТ МУТРИТЕ, ОПИСАНО НИ КАТО ЧИСТА ВОДА, НО ТЕЗИ, КОИТО НАПРАВИХА ТОВА БЛАТО, ТЕ И ДЕЦАТА ИМ НЕ СА ВЪТРЕ. ПРИЕМАЙТЕ ПОМИЯТА В КОЯТО ЖИВЕЕТЕ, НО ЗНАЙТЕ, ЧЕ МУТРИТЕ ВИ СЕ СМЕЯТ НА АКЪЛА, ДОКАТО ВИЕ ГИ ПОДКРЕПЯТЕ.
102
0
 
4
 
! Отговори
искрен пецов преди 6 години
е какъв проблем точно реши досега, хайде дай пример, направи градинка, осигури паркомясто, кварталът ти стана по-добър? хайде, слушаме те, герой
101
4
 
1
 
! Отговори
A преди 6 години
До месараТе са скръндзи и у дома да те поканят да им свършиш работа - пак не чакай почерпка. Много трудно се изкарвали пари при чужденците, затова ламтят за властта в България - вижда им се по-лесно да крадат българския народ. От опит знам.
100
3
 
11
 
! Отговори
Вярно е, че преди 6 години
За десет години "управление" тиквите изведоха България на първо място по корупция и на последно място по стандарт на живот. Протестът е правилен и всеки нормален български гражданит трябва да го подкрепи.
99
1
 
7
 
! Отговори
ramadan преди 6 години
Когато мафията е на власт в една държава външни държави не могат да се бъркат във вътрешната политика на тази страна защото мафията го приема лично. А мафията приеме ли го лично - по-добре бягай на далечТо това е единствения плюс на цялата работа с Бойкото.
98
10
 
4
 
! Отговори
искрен преди 6 години
До Анонимен Не съм длъжен да ти се изповядвам, но съм добър пример за това, че умни и образовани хора, могат да останат в страната си, да развиват бизнес, да осигуряват работни места, и да правят микросредата си по-добра по различни начини. Хората в чужбина са слаби страхливци, избягали от проблемите тук, водени от личните си интереси, а сега с цялата си наглост ще ме учат как да се решават проблемите в Бг. Ами защо не останахте да ги решаваме заедно, а избягахте, а?
97
7
 
6
 
! Отговори
МРАВКА преди 6 години
ПО ГЛУПАВ МИТИНГ ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА.
96
5
 
11
 
! Отговори
Breii преди 6 години
Стигнахме до там че протестиращите ни пречат, нали...защото всичко ни е наред :)
95
5
 
4
 
! Отговори
A преди 6 години
До ИСТИНАТАПращат пари за своите мамини синчета и дъщерички и ако усетят, че някъде има далавера. Какво са направили за българския наро и държава досега. А... като вземат власта тогава." Надай се ... на пияна жена".
94
4
 
4
 
! Отговори
Breii преди 6 години
В България царува злото, пият си ХЕЛЛ-чета и се кланят на трите шестици...
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 86викаш по-добре е да продължаваме да вЕрваме на 240-те гьонсурата в парламента, обвързани на 100 % с бившата БКП и креминалния контингент
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 81На какво отгоре имаш такива претенции?Ти да не би да си завършил Окфорд, Кембридж или Сорбоната?Кой от управляващите е завършил там?
91
5
 
5
 
! Отговори
Breii преди 6 години
Живейте си в по-добрия и справедлив свят...тука никой няма да ви рабере, драги ми сънародници от чужбина....Тука царува злите сили и корупцията
90
3
 
4
 
! Отговори
A преди 6 години
До До ))Тези отвин са не по-добри и образовани от тези вътре в Парламента - по гладни са.