Протестиращите пред парламента – невежи или спасители?

Журналистите Йордан Мичев и Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR
17 сеп 2018 13:07, Петя Славова
208

В неделя пред сградата на парламента се проведе антиправителствен протест, който беше организиран от българи, които живеят в чужбина.

Още по темата

Те настояват за смяна на политическата система, за оставка на партии и правителство. На протеста гражданите поискаха още пряк избор на хората, които ще работят в държавната администрация и България да се управлява по швейцарски модел. В сряда пък българи ще протестират и пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Журналистът Йордан Мичев сподели в студиото на "България сутрин", че разбира исканията на хората, защото самият той също до скоро е живял в чужбина, а сега се е завърнал, за да оглави вестник "Дума".

Той подчерта, че подкрепя протестиращите, въпреки че е резервиран към исканията им, които по думите му не са били добре формулирани.

"Това е един първичен израз на недоволство. ГЕРБ е туморът, който разяжда обществената плът. Алтернативата е ясна - левицата", заяви Мичев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че българското общество е много разделено и това е нещо, за което отново вина носят от ГЕРБ.

Колегата на Мичев - Юлий Москов, обаче е на обратната позиция. Той сподели, че протестът, който се проведе вчера, всъщност не е такъв. По думите му това е организирана провокация, защото организаторите и участниците са безукорно невежи.

"Това тяхното даже не е анархия, то е варварство. Те искат оставка на правителството, оставка на партиите. В този момент вече всеки нормален човек разбира, че има работа с малоумни хора", каза Москов Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че разделението, за което Йордан Мичев говори, е нещо нормално, защото всички сме различни хора.

"Идват градинари, готвачи, миячи на чинии от Лондон и те ще ни направят държавата. Това е смешно", коментира още Юлий Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
4
 
18
 
! Отговори
Комунисти = мафия преди 6 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. . То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. . Разграбиха държавата с червените куфарчета.. Разбиха и ограбиха предприятията. . Разграбиха здравната каса и пенсионния фонд. . Изнесоха парите в офшорки и т.н. . Сега са милионери с хотели по морето (всички са техни) и из цялата страна. . Станаха рентиери и работодатели, като дават най-ниските заплати в ЕС. . Повечето фирми са техни и изстискват българите до дупка.
148
5
 
8
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Абе като телевизиите им дадоха думата хлрата си казаха - НЕ СМЕ САМО ПРОТИВ герб , А СЪЩО бсп, дпс , патриоти... ВСИЧКИ ИЗДЪНИЛИ СЕ С ДАЛАВЕРИ ДО МОМЕНТАТогава определено съм с тях, само организацията трябваше да е по добра повече хора да се приберат в България.. че тези които са там явно не им пука или им харесва мизерията
147
11
 
11
 
! Отговори
В България е добре преди 6 години
Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки апокалипсиса, в който живеят БКП/БСП. Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащи се скапани панелки.
146
5
 
11
 
! Отговори
Провокации - протест преди 6 години
Протестите са организирани и платени от Цв.Василев.Пристигнала е и голяма група от рокерите на руския президент Владимир Путин "Нощните вълци", които готвят сериозни провокации, за да се обяви извънредно положение.Очакват се и 2 български паравоенни милиции - Воински съюз и БНО Шипка, организиращи лагери за военно обучение на млади екстремисти.Те са паравоенни русофилски формирования,с лидер Владимир Русев (псевдоним Валтер Калашников). Подписва се като подполковник, но е старшина от запаса
145
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огромна вина имат пред народа десните партии, които от зор да налапат кокала не могат да структурират едно свястно дясно представителство и оставят мислещите хора без адекватна алтернатива на изборите. Засрамете се, стегнете се и ме представлявайте, защото ми писва и се отчайвам, и ми иде да си плюя на квалификацията и да ходя да чистя къщи в чужбина, с надеждата детето ми да живее в по-развито общество!
144
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно от смислените неща в живота ми е това, че се махнах от Ко чи ната преди 9 години.Тъжно ми е за малкото нормални хора, принудени да живеят в Сви не фермата и да хранят управляващите Пра сета.
143
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо тая глупава талавизия не покани журналист с друга гледна точка освен тая на тия двамата набедените ?
142
7
 
11
 
! Отговори
Така е преди 6 години
а десет години "управление" тиквите изведоха България на първо място по корупция и на последно място по стандарт на живот. Протестът е правилен и всеки нормален български гражданит трябва да го подкрепи.
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много примитивно и елементаро бе Мичев. Много си ***. Не можеш по такъв глупав начин да ни изманипулираш. За никаква алтернатива като левицата никога не е ставало въпрос. Москов и ти си същия ***.
140
7
 
14
 
! Отговори
бг преди 6 години
Градинари и готвачи,миячи и т.н може по-добре да управляват,ако са морални и принципни хора.Щото сега едни умници ни управляват и си мислят,че не се вижда корупцията,мафията и некадърността
139
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно съм съгласен, че за плачевното състояние на държават основната вина е у ГЕРБ, институциите не работят, крадат се милиарди еврофондове и т.н. Обаче не съм съгласен, че алтернативата е БСП. Тях ги знаем какво могат - нищо. Най-опасна пък е другата алтернатива - да дойде Слави с неговите безмозъчни и алчни нови лица. Изобщо нашата държава няма да се оправи, защото целият фундамет е прогнил и ценностите са отдавна девалвирали. Славейков е прав за мършата.
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Първият мит за управлението е , че то съществува."Един от законите на Мърфи.
137
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестите са безсмислени, "държавата" ни се управлява от чуждите посолства.Добър ден , селяни прости!!!
136
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България се управлява не от София...............ами от Брюксел, Вашингтон, Лондон, Берлин...........понякога и от Москва.
135
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестиращите са все хора на Слави Трифонов.Е,каква стана тя:Протестиращи срещу мафията подкрепят един отявлен мафиот.Защото как се строи къща за 5000 000 лв по честен начин?Искате да вкарате един такъв мафиот във властта?Аз не,благодаря.
134
6
 
7
 
! Отговори
мияч ама с пари.... преди 6 години
Все ми е тая за протеста ,така или иначе е недомислен ,стана ми интересно ,че били чистачи и цветари в Англия, които искали да управляват ... един вид тука ни управляват изключително интелигентни хора с подходящо образование и много езици, па вижте ги тея.... и още нещо ---- няма в света отбор в който треньора да е сменил 3-пъти отбора си ,че е некадърен и той да е все треньор.
133
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте видеото и се посмейте от сърце на оръфляците от бсп! И тия *** искат да управляват държавата :) Бе те нямат акъл обувките си да вържат и затова ходят с джапанки!
132
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да свали от власт ГЕРБ не само сега, а и в близките десетилетия.Просто те са корумпирали и превзели Държавата отвътре.Тя е тяхна - на мафиотските им фирми, а не на българите.Парите, които Европа дава, не стигат до българите, а попълват сметките на герберстките крадци и престъпници.
131
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ не стават, провалиха се, но БСП също не стават, ДПС са една мафиотска,етническа незаконна партия.ОП (НФСБ, Атака и ВМРО ) са като орел, рак и щука.Слави Трифонов е чалгар, не става за политик.Не виждам кой може да управлява България!!!Положението е трагично !!!
130
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Показно за протест -https://youtube/watch?v=Sf5llrEjnokСледващия път да знаете как.