Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка

Ще бъде изградена нова отбранителна линия
26 фев 2024 13:50, Елка Василева
548
Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.

Ласточкине се намира на около два километра западно от град Авдеевка, от който украинската армия се изтегли по-рано този месец.

Още по темата
"Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, за да организират отбраната и да попречат на противника да напредне още повече на запад", заяви по телевизията днес украинският военен говорител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че е жизненоважно Киев и западните му съюзници да останат единни, и повтори, че победата на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от постоянната подкрепа на Запада.

След първоначалните успехи в отблъскването на руската армия Украйна претърпя неуспехи на източните части на фронта, като нейните генерали се оплакват от недостиг на оръжие и боеприпаси, отбелязва Ройтерс.

Лихови заяви, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде изградена нова отбранителна линия.

Вчера Русия каза, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лично мен не ме радват стотиците хиляди жертви от двете страни на фронта на кремълското нахлуване назапад. Това което ме плаши е упоритостта на генералите които водят своите армии към неминуемо изтребление. Заради една звездичка те решават да почернят хиляди съдби и не разбират, че това е самоубийство
300
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зефюрерът и бандата му докара ЕС до фалит и пълно разоръжаване. Най-потърпевщи ще бъдат най-бедните народи в ЕС. Русофоби, кой е най-бедният народ в ЕС и кой е най-големият евроатлантик в България?.
299
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Във редиците на ВСУ има нова стратегия. Как да избягаш от своите, за да си спасиш живота. Затова им забранили да носят бяло.
298
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само едно нещо ще попитам така наречените украинци. Защо дори бандеровските фашисти от АЗОВ, най-големите ви националисти, дори по време на сражение говорят помежду си на руски език ?Благодаря за отговора.
297
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен Със съвременната строителна техника отбранителни линии включително бетонни бункери се строят за месец максимум(има се предвид полеви укрепления не бункери за атомна война) Не е проблем принципно. Не е проблем нито за Руснаците нито за Украинците.
296
0
 
21
 
! Отговори
Тап преди 6 месеца
Айде пак отстъпиха стратегически. Така и ще си я карат докато накрая останат толкова колкото могат да се съберат под една слива.
295
14
 
1
 
! Отговори
Пашкулов преди 6 месеца
Жендърите в руската армия нарастнаха много заради зековете които я развратиха. Много млади рузнячета с бели дyпета станаха булки на загорелите зекове. Имали специални ями изкопани земята в които обръщат резбтата на по непокорните.
294
1
 
9
 
! Отговори
До 271 преди 6 месеца
Кой си ти и кой те пита да даваш оценка и да обиждаш българския народ? И защо пишеш на руски?
293
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най добре да организират отбранителната линия на Берлинската стена от едно време. :)
292
1
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Това е стара новина Руснаците вече са много напреднали в този район.
291
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зиг Зеленски и Зиг Зиг Кирчо и Кокорчо! От арийския Райх остана само Чалгарийския Райх! Слава Чалгариец Сунак!
290
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинците са бягали през глава и са се стъпквали едни друг. Не е било нужно руснаците да хабят куршуми.
289
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Войната която кремъл подпали няма да донесе победа. Всеки изминал ден силите на москва се стопяват, а те трябва да отбраняват млн. кв . километри и украинците не са сред най-опасните им врагове.
288
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зефюрерът днес го e6aT бандеровци, утре ще бъдат кадировци. Кадиров ще бъде губернатор на най-новата област в състава на РФ - Европа!
287
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Чуперков Мисля че Украинците продължават да измират защото РФ няма проблеми с Касетъчните бомби/снаряди нито с изстрелите за ТОС системите. ТОС-3 е анонсирана за разработка - Всички екстри от ТОС-2 Тосочка, но на шаси от Т-90/Т-14. ТОС-2 има много екстри но именно защото е на колесна База - брониран камион загуби от проходимоста на системата.
286
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НА НАРКОМАНЧО БАРНИ РЪБЪЛ МУ ПОДГОТВЯТ "ВРАТОВРЪЗКАТА".
285
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До украинеца долу: що избивахте деца бе? Що нарушихте 3 мирни споразумения?!? Какво си мислиш че ще стане?!? Слава кокаине!
284
2
 
11
 
! Отговори
митът за протоукрите преди 6 месеца
Украинските учебници съдържат много подобни митове. Например този списък включва:Черно море го изкопаха украинците;Реформите на Петър Велики са направени от ръцете на украинци(кои не се уточнява);По времето на Римската империя Украйна вече е съществувала и е можела да се съревновава с нея по сила и мощ; Буда,Достоевски и може би Христос са били украинци;Боршът е измислен от украинци.Наскоро този списък беше допълнен с ново "изобретение" на украинците:третият президент на страната Виктор Юшченко заяви,че руснаците не са имали бани и печки,предполага се,че древните украинци са ги измислили.
283
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преди повече от година 02.02.23г. близо до Кременная руските войски унищожиха един от създателите на легендата за протоукрите, львовския археолог и заместник-директор на историко-културния резерват "Давнiй Плiснеськ"(Древен Плиснеск) Андрий Филипчук. Един от идеолозите на съвременния украински нацизъм отиде при Бандера. Да гори в ада.
282
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 291 нацист