НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна

В крайна сметка Украйна ще надделее, казва Йенс Столтенберг
19 юли 2024 14:43, Петър Бойчев
330
НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна
Снимка БГНЕС

Съюзниците в НАТО трябва да бъдат подготвени войната в Украйна да продължи десетилетия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за BBC.

"Основното тук е, че колкото по-силно подкрепяме Украйна и колкото по-дълго сме готови да я подкрепяме, толкова по-бързо може да приключи войната. Парадоксът е, че сега Путин вярва, че може да ни надживее. Затова войната продължава. И когато дадем да се разбере много ясно, че сме тук за дълго време, че сме твърдо решени да помагаме на Украйна за дълго време, тогава създаваме условия за решение на конфликта, в което Украйна ще надделее като суверенна независима държава", обясни генералният секретар на Алианса.

Столтенберг също така призова Европа да увеличи средствата за военна помощ за Украйна и припомни опасенията, че след победата на изборите в САЩ Доналд Тръмп или ще намали, или напълно ще спре финансирането за Украйна.

НАТО наскоро обяви, че от септември 2024 г. специално звено в германския град Висбаден ще отговаря за координирането на военната помощ за Украйна, пише Фокус.

"Това ще осигури по-голяма предсказуемост и отчетност на помощта и също така ще покаже, че сме решени да продължим да подкрепяме Украйна“, заключи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Нато, Европа ще плаща още години ,много милиарди за война.Вместо да ги дава за гражданите си.
120
6
 
9
 
! Отговори
до 110 преди 2 месеца
Не изчезнахме за Пет века защото Османската империя не го искала, трябваше й "евтина работна ръка", която по Максимум да екплоатира (казано на съвременен език)!!!!!!!, а не защото не е могла!!!!
119
14
 
5
 
! Отговори
история позорище преди 2 месеца
Какъв Ботев, какъв Левски, Левски убил дете за да си спаси живота, Ботев застрелян от своите хора. Неудачниците Ботев, и Левски и Бенковски и всички се провалят. Русия спасява България. След освобождението кланета, българоубийства. Фашистка България става съюзничка на Хитлер, българските фашисти вилнеят и убиват 24 хиляди души в Македония и 65 хиляди жители на Гърция, и отново Русия спасява България. Единствено 45 години при соца България има достойно (сравнително) минало, но и там се проваля.
118
4
 
11
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
тоя пуяк съвсем е превъртел бе, какви десетилетия, каква украйна....още догодина тръмп ще закове и ЕС и украйна! путин и тръмп ще се съюзят за нов световен ред!...без суровини няма нито икономика, нито оръжия!
117
0
 
4
 
! Отговори
До 123 преди 2 месеца
Ами може или има повече от един брат Асен
116
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, да! Именно западноевропейци са водили 30-годишната война, 100-годината война.....Европейски ценности.
115
1
 
6
 
! Отговори
До 113 преди 2 месеца
Ами Джо Бидона и сега е президент бе унижаващ се укофил без мозък дето все русофили му се привиждат ,щото така са му казали да казва като проси
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До последния украинец ама там палят колите на военните масово от един месец насам
113
0
 
2
 
! Отговори
До 113 преди 2 месеца
Родителите ти са първи братовчеди? Нали?
112
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вижте укрофили, като сте толкова загрижени за държавата си отивайте да се биете. Не сме длъжни да ви четем словесните диарии и злоба тук. Вие сте просто едни дизертьори. Ако Украйна продължи с това десетилетия, какво става с народа и, с територията. Нищо чудно тази плодородна земя да заприлича на Афганистан и да почнат да заселват такива там. Просто бели няма да останат. Какво е още 5 г примерно, а както са 10 г. и повече. Кошмар за обикновените хора и децата им!
111
3
 
2
 
! Отговори
до FMC преди 2 месеца
не говори глупости моля те гледаш на гугъла САЩ и си преценил ,че са зле бил съм там доста пъти и това не е вярно което казваш.
110
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 110 - воювали сте като сте давали подкупи на турците да вземат детето за еничарче да се уреди, така сте воювали. Ако не беше Русия, сега нямаше да ви има.
109
2
 
4
 
! Отговори
до 102 преди 2 месеца
""""Воювали сме 5 века""""" ------------- А, ся да ни разкажеш как сме "Воювали Пет Века", къде и какви са били победите ни, в кои битки и накрая да ни кажеш: Как се осваободихме, бе??? Почвай, чекам....
108
1
 
12
 
! Отговори
КО, НЕ. преди 2 месеца
"НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна".... НАТО = САЩ. Т.е. САЩ казват, че Европа трябва да бъде десетилетия във война. Защо ли? Ми защото това е вероятно е начин САЩ да одължат агонията си преди да ФАЛИРАТ.
107
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това дефакто означава че осъзнава че са от губещата страна русия е водила много дълги войни и всичките ги е спечелила справка кавказката война 50 години непрекъснато и турските войни още близо 70 години
106
3
 
2
 
! Отговори
До 110 преди 2 месеца
Е щом не сме изчезнали за 5 века явно сме воювали
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само в Европарламента в Брюксел, работят над 5000 човека чиновници и служители в различните комиси и агенции свързани с Украйна. Помощи, координация, логистика, бежанци... Ако утре войната там приключи... То те остават без работа, без осигуровки, без бонуси... Тази война храни много чиновници и техните семейства в ЕС.
104
10
 
2
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 2 месеца
Джо Джо Байдън печели изборите с много мъка и 2025та НАТО приключва с просия. Ако оранжевия с3ляндур спечели, ще подари Източна Украйна на гн0ма срещу безплатни ресурси само и единствено за САЩ. И двата варианта няма да се отразят сериозно на Европа. За чайниците е критично важно Джо Джо да спечели, да има конфликт НАТО - просия. Чайниците използваха и затриха просия без изстрелян патрон. :))))
103
0
 
6
 
! Отговори
expert преди 2 месеца
До до FMCТи въобще виждал ли си ГЛОБУС на планетата ЗЕМЯ или си живееш на Сатурн след ***? хахахаха, РУСИЯ Е континент + КИТАЙ държат 80% от ресурсите на ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ, фащ са във фактически фалит от преди 5г...са си утроили външния !
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо е нужно всичко това? За да чешем егото на пропаднали политици!