Зеленски отмени тържествата за рождения си ден заради сваления самолет

Москва и Киев със взаимни обвинения
25 яну 2024 10:36, Петър Бойчев
136
Зеленски отмени тържествата за рождения си ден заради сваления самолет
Снимка БГНЕС

Москва и Киев си размениха взаимни обвинения, след като над Белгородска област беше свален руски военнотранспортен самолет ИЛ-76 с украински военнопленници на борда. Украйна настоя за международно разследване, предава БНР.
    
Русия окачестви като злоупотреба с пълномощия решението на председателстващата Съвета за сигурност на ООН Франция да отложи за тази вечер поисканото вчера спешно заседание на във връзка със сваления руски самолет с украински военнопленници. Според Москва така ще бъде дадена възможност на Киев да спечели време за правдоподобно обяснение.

Заседанието беше заявено в Ню Йорк от руския министър на външните работи Сергей Лавров, който обвини украинските власти в тероризъм.

Украинските военнослужещи е трябвало да бъдат откарани до Белгородска област за размяна с пленени в Украйна руски войници.

От министерството на отбраната в Киев  заподозряха "преднамерени действия на Руската федерация с цел дестабилизиране на ситуацията в Украйна и отслабване на международната подкрепа за страната". Президентът Володимир Зеленски обвини Русия, че си играе с живота на украинските военнопленници.

"Ясно е, че руснаците си играят с живота на украинските военнопленници, чувствата на техните любими хора и емоциите на обществеността. Длъжни сме да установим всички факти в инцидента със самолета колкото се може по-добре, като се има предвид, че катастрофата е на руска територия - извън нашия контрол", каза Зеленски.

Заради катастрофата Зеленски отмени пътуване и събития по повод днешния си 46-и рожден ден.

Същевременно от Одеса беше съобщено за руско нападение с дронове вчера вечерта. Кметът Генадий Труханов съобщи за поразени жилищни сгради, има двама ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
4
 
! Отговори
Киро преди 3 месеца
Тоя стана по велик от Ким Чен в Северна Корея тържества когато свали и уби собствените си воини,
122
0
 
3
 
! Отговори
Ъээээ преди 3 месеца
Жалко сума бело отиде зян.
121
0
 
10
 
! Отговори
Гадното иде преди 3 месеца
За всеки загинал на фронта УКР правителството по договор трябва да изплащя обещетение от 1 000 000 Гривни. От къде са взети ако въобще са изплатени 250 хиляди милиона ако загиналите са 250 000.При което западни информатори че >300 000 са загинали Отговорът иде от сметката за продажбите на органи за имплантиране.И са. УКР твърдят че ся загинали само 100 000.Дали и толко а им се водят 300 000. Значо одрали 200 000 ранени и продали органите има за да платят на 300К "загинали"сумата 250 000 000 000
120
0
 
12
 
! Отговори
Тенисиска и Войната преди 3 месеца
Завчера времнно красива млада украинка победи в тенси мач на АО"24 някаква некрасива и вече немлада чахяина.След което Укерутка с флумастер написа на екара на видео камерата че е горда с укринските войници.Кои? тези прибрани в земята без вътрешните им органи?Онези които не са прибрани в земяата и около които местни кучета и вълци също ги лишават от органите или онезе дето натоварени на самолет за завръщане от руски плен с руска ракета украински войник изстрелва с укр оръдие от Зеленска територия
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 82-ОМБР Друга песен запя, xoxлолюб. Що така? И специален по-здраФ от един украинец: "А вие защо биете нer.. опа! афроамериканците?" Отбой, 3.14дал, премии от "Козяк" няма да има, xoxлите клекнаха много бързо! Ххихихихихихих!!!
118
0
 
16
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Зеления ***, да не е цар ,че да има празненства за рожденния му ден?
117
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 82-ОМБРСкрий се бе п дал,човека долу правилно ви е написал. Вчера такива п л хове като теб се правеха на специалисти, ракети превозвал самолета,геолокации,дрън-дрън. Сега както е обичая на всяка п у ка се изпокрихте, само някой като теб заблуден изпъкне с някой инфантилен коментар. Между другото,състоя ли се вече размяната на пленници насрочена за вчера?
116
16
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Да не говорим за изпържени от свой,че много ватенка отиде,и продължава да отива зян.
115
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бря! Ко стана, веееее??? Къде е оня гризач, който вчера се тръшкаше и пенеше с някакви геолокации, посоки, летища и ракети за С300? Къде си, бе гризач? Ама Смъркача много тъжен, бе! За нещастните ракетки тъжи! За нещастните руски ракетки! Ми те умрели, мa! Горкте xoxли. По принцип кафевите елфи от Укрия са нarла нацистка craн, ама да те изпържат своите...
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз мислех, че ги е отменил заради войната, а той заради сваления самолет...
113
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Потърсете коментарите по тази тема от сopocoидните тpoлове в статиите от вчера, а имаше един СатаНато, който обясняваше с огромно самочуствие (в повече от 20 коментара) как руснаците лъжели и как укрите били поразили някакъв разузнавателен самолет.
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквато е зима заснежена па да земе тоя дето пее докато кара ски да отбута две скиорски дъсчете пра Дунав-река и Молдова-страна па да се лизне по Днеперо назгоре и да му попее дорде кара ските тоя Пеевски на оня Зеленски дето кара ски само когато има да пренася зеле из колхозните складове. тия само на ски ли са тофарищи или има и некоя друга увлекателност
111
1
 
4
 
! Отговори
От Тенис Корта преди 3 месеца
Временно младата и времнно негрозната Украинка докато при сервисите умишлено си въртеше ускорително 5-тата точка за да загуби незабавно с 2:0 полуфиналния мач с китайското борбено момиче. По този начин тя отмъсти на РД на ГрюненШазеро за безпаметните украински загуби на мъжко население и подтикването на женското далезбийства за да си оварди работнико-селските си нагонни хормони. Браво на времнно неодъртялата и времнно негрозната смела украинска тенисистка
110
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера украинците отричаха, че е имало техни хора на борда. Днес вече май не отричат хахах Горките украинци. Руснаците не са ги уби_ли, докато са били в плен, но техните хора не са им простили. Естествено може да не са знаели, може какво ли не, но важното е, че поне в тази статия не виждам да се отрича това, че е имало украинци на борда. Вчера прочетох стотици коментари, че руснаците лъжели. Нямало украинци в самолетите и т.н. Интересно ми е днес същите коментиращи какви опорки имат. хахах
109
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Язък, че Зеленски няма да празнува...тъкмо Пеевски диктуваше на Денков поздравителната телеграма!
108
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все пак Путин ще му прати малко фойерверки..
107
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски да отмени военните действия като отиде на прегвори а не да отменя тержествата защото те така и така са неуместни и странни някак си.
106
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега да не се притесняваме те рожденния ден пак ще си го празнуват. Но по ирония на съдбата лошо започва някак си. С тъжни фоерверки за хората....
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Решението 2 в 1 може и да е вярно, но аритметиката ти с миьони, милярдите и Гривните ти е доста грешна
104
1
 
18
 
! Отговори
Бате Владко преди 3 месеца
Споко бе ще го поздравя със заря и фойерверки човека,няма да го оставя да тъгува за някакви си ,,ракети'' Да видите че съм ларж.