Зеленски отмени тържествата за рождения си ден заради сваления самолет

Москва и Киев със взаимни обвинения
25 яну 2024 10:36, Петър Бойчев
136
Зеленски отмени тържествата за рождения си ден заради сваления самолет
Снимка БГНЕС

Москва и Киев си размениха взаимни обвинения, след като над Белгородска област беше свален руски военнотранспортен самолет ИЛ-76 с украински военнопленници на борда. Украйна настоя за международно разследване, предава БНР.
    
Русия окачестви като злоупотреба с пълномощия решението на председателстващата Съвета за сигурност на ООН Франция да отложи за тази вечер поисканото вчера спешно заседание на във връзка със сваления руски самолет с украински военнопленници. Според Москва така ще бъде дадена възможност на Киев да спечели време за правдоподобно обяснение.

Заседанието беше заявено в Ню Йорк от руския министър на външните работи Сергей Лавров, който обвини украинските власти в тероризъм.

Украинските военнослужещи е трябвало да бъдат откарани до Белгородска област за размяна с пленени в Украйна руски войници.

От министерството на отбраната в Киев  заподозряха "преднамерени действия на Руската федерация с цел дестабилизиране на ситуацията в Украйна и отслабване на международната подкрепа за страната". Президентът Володимир Зеленски обвини Русия, че си играе с живота на украинските военнопленници.

"Ясно е, че руснаците си играят с живота на украинските военнопленници, чувствата на техните любими хора и емоциите на обществеността. Длъжни сме да установим всички факти в инцидента със самолета колкото се може по-добре, като се има предвид, че катастрофата е на руска територия - извън нашия контрол", каза Зеленски.

Заради катастрофата Зеленски отмени пътуване и събития по повод днешния си 46-и рожден ден.

Същевременно от Одеса беше съобщено за руско нападение с дронове вчера вечерта. Кметът Генадий Труханов съобщи за поразени жилищни сгради, има двама ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
46
 
! Отговори
стига бе преди 3 месеца
Само едно не разбрах, как Русия си играе с живота на пленниците? В какво се изразява тази игра? Имало е договорка за размяна, този самолет е бил ползван и преди по такива поводи. Укрите обаче свалят самолета със ЗРК. Започват да се хвалят, че са свалили руски самолет. След това разбират, че самолетът е возил пленници за размяна. Коригират новината, че Русия е возила С-300. Сега Зеле отменя тържества, което едва ли е заради С-300. Та как руснаците си играят с живота на пленниците?? Объркан съм
42
1
 
18
 
! Отговори
Свинство преди 3 месеца
Паки, паки свинерехът продолжава да с излага. Обаче, пленниците ВСУ от втория оцелял Ил-76 всички подписаха контракти с руското министерство на отбраната.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вероятно че има видио връзка с нашата сглобка ,целувки и рози
40
1
 
8
 
! Отговори
той вчера се напразн преди 3 месеца
ува . хахахаха изтрепа самолетите . разпитаните и освободени ненужни заложници . Такава бълвоч беше вика на заложниците ракетки . радва се . днес фурнаджийска лопата . без ЧРД защото РФ убила неговия народ - 60 те заложници . Нетаняхо юдейста , така уби 60 заложници . Хамас му оставят труповете поне . На зелиски труповете няма да дадат .
39
2
 
26
 
! Отговори
въпроси преди 3 месеца
кой гръмна северния газопровод, кой бомби кримския мост, язовира, пазара в донецк?....нищо, като избият всички укрофашисти, руснаците ще оправят всичко, защото те са го правили!
38
3
 
22
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 3 месеца
Укропите трябва да бъдат утилизирани.Хохлите са най-долната и най-подлата част от човечеството.Всички навлеци-дезертьори които налазиха земите ни трябва да бъдат върнати на фашиста-евреин Зельо.Тези пияни плъхове носят само зарази и престъпност.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бре тоя се мисли за Путин чак тържества !!
36
3
 
31
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Какви тържества, какви събития за рождения ден на тоя наркоман. Та той започва да надминава Ким-чо. Държавата му във война, той тържества организирал. С пари от помощите вероятно!
35
4
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Тия май объркаха самолета и се зарадваха предварително. Тия дни чакам същите тия c300 да се изсипят за отмъщение. Поздрав за 46-я рожден зен на Зеленски-зарево над Киев.
34
1
 
24
 
! Отговори
Тениситка и Бойната преди 3 месеца
Завчера времнно красива млада украинка победи в тенси мач на АО"24 някаква некрасива и вече немлада чахяина. След което Укерутка с флумастер написа на екара на видео камерата че е горда с укринските войници. Кои? тези прибрани в земята без вътрешните им органи?, Онези които не са прибрани в земяата и около които местни кучета и вълци също ги лишават от органите или онезе дето натоварени на самолет за завръщане от руски плен с руска ракета украински войник изстрелва с укр оръдие от Украина.
33
3
 
29
 
! Отговори
Кико преди 3 месеца
Аз не мога да разбера защо трябва да има тържества за рождения му ден??????? Хора му се бият той щял да ми прави тържества. Долу смъркача и крадеца!!!!!!!
32
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дори и да не имало свален самолет - колко трябва да си нагъл и без капка морал, за да имаш тържества по слечай рожденния си ден в тази ситуация?!? Потрес!
31
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това побъркано същество освен гибел , присвояване на помощи и лъжи друго не може да сътвори .Жалко за младите хора , че загинаха за чужда кауза. подпалвачите на разммирици унищожиха още една дъържава , жалкоо за тях и всички останали , които саа наред да ги последват
30
31
 
2
 
! Отговори
Нео преди 3 месеца
Няма потвърдени до сега факти какво е превозвал този самолет. Има потвърдени факти кой свали полет МН17, но от Кремъл и до ден днешен отричат фактите!
29
3
 
30
 
! Отговори
R преди 3 месеца
не били компйтри, а компоти..... Цяла сутрин скачаха, кат' ненормални, че са свалили самолет с ракети и изведнъж, о чудо, започнаха да трият новините, след като стана ясно, че в самолета, е имало 65 украинци..... А след като, *** публикуваха и имената вчера по обяд, статиите за перфектната работа с патриотите от страна ВСУ, изчезнаха в небитието...... Сега вече и разследване искаме! Няма такива нагли и арогатни ***, като украинците. Миналата седмица избиха 25 човека на пазар в Донецк
28
1
 
21
 
! Отговори
Зеле веселяка преди 3 месеца
Наши били в самолета .... Че ко от това ? Аз мобилизация съм обявил. Още ще дойдат... Скоро и приятелска България ще обяви мобилизация и ще изпрати приятелски настроени към украинския народ русофоби .... Дано да дойдат пеш или с колелета ,че ако са със самолет може издънка отново да стане .
27
32
 
2
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 3 месеца
Руснаците дайстват по примера на Хамас. Превозват ракети, но заобградени от Ъкраински военопленици, използвани като жив щит. Но на Украинците не им минават терористичните похвати на РуZия.
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не му трябват тържества на зеления, толкова парички е прибрал, че всеки ден му е празник.
25
1
 
36
 
! Отговори
от БАН преди 3 месеца
Тоя да не е Сталин, че да прави всенародни тържества за рождения си ден. Аман от тия укри.
24
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Става ясно, че наистина е имало пленени украинци, а не ракети. Става ясно, че Ил-а е свален с укроракета. А в какво Украйна обвинява Русия - не е ясно. ЧРД, глууупакооо!