Зеленски отмени тържествата за рождения си ден заради сваления самолет

Москва и Киев със взаимни обвинения
25 яну 2024 10:36, Петър Бойчев
136
Зеленски отмени тържествата за рождения си ден заради сваления самолет
Снимка БГНЕС

Москва и Киев си размениха взаимни обвинения, след като над Белгородска област беше свален руски военнотранспортен самолет ИЛ-76 с украински военнопленници на борда. Украйна настоя за международно разследване, предава БНР.
    
Русия окачестви като злоупотреба с пълномощия решението на председателстващата Съвета за сигурност на ООН Франция да отложи за тази вечер поисканото вчера спешно заседание на във връзка със сваления руски самолет с украински военнопленници. Според Москва така ще бъде дадена възможност на Киев да спечели време за правдоподобно обяснение.

Заседанието беше заявено в Ню Йорк от руския министър на външните работи Сергей Лавров, който обвини украинските власти в тероризъм.

Украинските военнослужещи е трябвало да бъдат откарани до Белгородска област за размяна с пленени в Украйна руски войници.

От министерството на отбраната в Киев  заподозряха "преднамерени действия на Руската федерация с цел дестабилизиране на ситуацията в Украйна и отслабване на международната подкрепа за страната". Президентът Володимир Зеленски обвини Русия, че си играе с живота на украинските военнопленници.

"Ясно е, че руснаците си играят с живота на украинските военнопленници, чувствата на техните любими хора и емоциите на обществеността. Длъжни сме да установим всички факти в инцидента със самолета колкото се може по-добре, като се има предвид, че катастрофата е на руска територия - извън нашия контрол", каза Зеленски.

Заради катастрофата Зеленски отмени пътуване и събития по повод днешния си 46-и рожден ден.

Същевременно от Одеса беше съобщено за руско нападение с дронове вчера вечерта. Кметът Генадий Труханов съобщи за поразени жилищни сгради, има двама ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
6
 
! Отговори
Решението 2 в 1 преди 3 месеца
В началото се каза че УКР ще изплаща по мильон Гривни за загинал на фронта. Казано бе че средно по 1200 украински войници загиват и 4 пъти по толко са ранявани. за 24 месеца загиналите са поне 240 000 и още половин мильон ранените. Та от къде взимат пари да плащат мильона за всеки убит. Ясно от къде. Продават органите изрезани от ранените. Това нито русофоб нито филист нито все ми е едно ме прави. Кажете бе от къда са взели 240 000 х 1 000 000 = 240 милярда всеки месец само за убитите. 2 в едно!
102
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Демокрация бате,трябва да има всенаронди веселия по случай рождения ден на краля слънце,нищо че поданиците не знаят кога е рожденият му ден. Ще научат,под строй и на площада да ,,празнуват'' който ке се отзове ще има санкци. Доброзорно,както казва нашия мъдър народ.
101
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Споко, нарко, руснаците ще ти спретнат една заря.
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И защо така? Да успееш да свалиш руски самолет натъпкан с ракети си е голямо постижение, а тоя в траур,даже тържества отменил. Да не би нещо....нали?
99
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците още имали крепостни , а украинците какво имат че му насрочват Тържества за рожденния му ден. Много евроатлантическо само по себе си...
98
1
 
15
 
! Отговори
Бай Джо преди 3 месеца
До всички дето се чудите що в Русия не се чества РД на диктатора Путин, а в Украйна, се чества този на Зеленски. Защо САЩ и ортакът им Израел от години бомбардират цивилни, а Русия е агресор, ще кажа - не мислете, не е това задачата. Трябва да сте като нормалните евроатлантически демократични *** тук. Казват ви "демократично е" и вие повтаряте, после "не е демократично", и вие пак повтаряте. Айде втори урок ще ви научим и да лъжете, трети - да крадете, и готово - евроатлантици сте.
97
1
 
9
 
! Отговори
АвтоматАтентатПревра преди 3 месеца
До Фитьо// бат Фитьо повече от точен си. има още една версия Руснаците са карали за Киев всичките украински войници с оригиналните им вътрешни органи. Сега след като укрите удариха самолета самите укро-Менгелути обвиняват руснаците че изпратените пленници вече са били изтърбучени а органите им разпродадени, за да си купят от Папуаскит ВС нови шмайзери.Грабвайте телата Зеленски се изкраяска и бъбреци от мъртви за ЕУ одлетяха.след тях дробовете и сърцата,Автомат-атентат-преврат!!!!
96
2
 
27
 
! Отговори
не е за вярване преди 3 месеца
Е, това вече е пълна пародия и подигравка. Народът ти мре на фронта и под огъня, крънкаш за помощи, пари и оръжие целия свят, а в същото време си организираш пищни " тържества" за рождения ден! Как човек да не се възхити!
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как ще е паднал сам да не е жена да падне сама или пиян или да падне по стълбите щото е с дифицити. Свален е. Жалко за хората паднаха жертва.
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
вторият полуфинален мач е м/у китайака и укрутка. Явно за РД на ГрюненШайзеренски от Китай са пратили особенно вежливи ракети които заедно с корейските ще подпалят всеместен бенгалски огън в киев.
93
1
 
20
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Просветна ми от тези обяснения.Значи руснаците преднамерено са решили да пожертват екипаж и самолет,за да упрекнат украинците,че са улучили транспортния самолет с ракети.Ммого умно.За мен обяснението е просто - някой се е напил и е стрелял по транспортен самолет.Първото обяснение бе,че превозвал ракети за С-300.Само дето от това обяснение може да се направи извод,че руснаците снабдяват Киев с ракети,с които да стрелят по тях и не звучи особено умно.
92
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно е имало насрочени тържества за рожденния ден на Зеленски щом ги отменя. Странно а евроатлантиците наричат Путин диктатор , но не сме чули за тържества за неговия рожден ден. Обаче за Зеленски насрочили странно.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ,89 И къде го видя това само във тролейските си опорки щото искаш тук да е като в урколандия
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 90?Абе всички виждат зеления клоун как си жертва хората пък ти си лай
89
2
 
16
 
! Отговори
ХоХо преди 3 месеца
Този лицемер няма граници. "Кралят отменил тържествата" послучай роденният си ден !?!
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То още деветдесетте години когато имаше глутници по улиците сме се питали има ли мъже в тая държава. Няма голяма промяна и сега де.
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как свален,нали беше паднал сам?
86
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За руснаците човешки живот не струва 5 копейки! Още имат крепостни!
85
7
 
6
 
! Отговори
ЩО Е ТО..?? преди 3 месеца
РАЗВЯВАТ РУСКОТО ЗНАМЕ НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК... ВИНАГИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.... ВИНАГИ ЗА ИНТЕРЕСА НА РУСИЯ.......... ЩО Е ТО...????
84
2
 
3
 
! Отговори
Джугашфили преди 3 месеца
На 46 зеленчукът, а? Еееее, то не останало бе!