Зеленски отмени тържествата за рождения си ден заради сваления самолет

Москва и Киев със взаимни обвинения
25 яну 2024 10:36, Петър Бойчев
136
Зеленски отмени тържествата за рождения си ден заради сваления самолет
Снимка БГНЕС

Москва и Киев си размениха взаимни обвинения, след като над Белгородска област беше свален руски военнотранспортен самолет ИЛ-76 с украински военнопленници на борда. Украйна настоя за международно разследване, предава БНР.
    
Русия окачестви като злоупотреба с пълномощия решението на председателстващата Съвета за сигурност на ООН Франция да отложи за тази вечер поисканото вчера спешно заседание на във връзка със сваления руски самолет с украински военнопленници. Според Москва така ще бъде дадена възможност на Киев да спечели време за правдоподобно обяснение.

Заседанието беше заявено в Ню Йорк от руския министър на външните работи Сергей Лавров, който обвини украинските власти в тероризъм.

Украинските военнослужещи е трябвало да бъдат откарани до Белгородска област за размяна с пленени в Украйна руски войници.

От министерството на отбраната в Киев  заподозряха "преднамерени действия на Руската федерация с цел дестабилизиране на ситуацията в Украйна и отслабване на международната подкрепа за страната". Президентът Володимир Зеленски обвини Русия, че си играе с живота на украинските военнопленници.

"Ясно е, че руснаците си играят с живота на украинските военнопленници, чувствата на техните любими хора и емоциите на обществеността. Длъжни сме да установим всички факти в инцидента със самолета колкото се може по-добре, като се има предвид, че катастрофата е на руска територия - извън нашия контрол", каза Зеленски.

Заради катастрофата Зеленски отмени пътуване и събития по повод днешния си 46-и рожден ден.

Същевременно от Одеса беше съобщено за руско нападение с дронове вчера вечерта. Кметът Генадий Труханов съобщи за поразени жилищни сгради, има двама ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
14
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ЧИСТО ЗЛО НО И ЗЕЛЕНСКИ Е КОЛАБОРАЦИОНИСТ ЗАЩОТО ТОЧНО ТОЙ НАРЕДИ НА АЗОВЦИТЕ ДА СЕ ПРЕДАДАТ НА ЗЛОТО! АЗ НИКОГА НЕ БИХ ИЗДАЛ ТАКАВА ЗАПОВЕД! ВСЕ ЩЕ НАМЕРЯ НАЧИН ДА ГИ ИЗВЕДА И ЕДИН ВОЙНИК ДА ИЗВЕДА ПАК Е НЕЩО!! НО ДА СЕ ПРЕДАДАТ НА ЧИСТОТО ЗЛО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е УБИЙСТВО!
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо по принцип трябва да има тържества по случай рожденния му ден ?
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинците свалили руски транспортен самолет, над руска територия и според Зеленски руснаците носят изцяло вината за това. Уникално евроатлантическо мислене.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако руснаците караха военоплениците на пътуват с автобус Зальо щеше да каже че ги изтезават да пътуват хиляди километри в сибирския студ. А като ги возят в самолет Руснаците си "играят с живота на военоплениците". Е пеша ли трябваше да ги карат?
59
2
 
2
 
! Отговори
Ама си преди 3 месеца
До АнонименНа отиване е носил ракети, на връщане военнопленници.... свалилиса го, когато е носил пленници ... , но после пак е щял да носи ракети, все пак самолет...
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега нашата прокълната сглобка се чуди, какво да пише в съболезнователната телеграма за "свалените С-300". А Посолството мълчи и те горките не смеят дума да обелят.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боже сега и парада и всенародните празнинства в Киев, по случай рождения ден на вожда-слънце ли ще отменят?
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Ясно е, че руснаците си играят с живота на украинските военнопленници"-----------Руснаците с нищо не си играят. Не те, а вие цял ден се хвалехте че сте свалили самолета.
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е нали укропропагандата вчера твърдеше, че самолетът превозвал С-300? За ракетите ли ще скърби Зельо?
54
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След голямата радост как са опукали самолета и че носел ракути С-300, сега реват, че не са те, щото скандала става огромен в самато Окрайна, на скапания им фронт съвсем няма да има кой да иде!
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всенародни тържества ли организира?
52
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо Руснаците превозват пленици със самолет? Няма ли авробуси, влакове? А защо не са ги карали да вървят пеша. Нали руснаците са изверги.
51
5
 
38
 
! Отговори
Приятел преди 3 месеца
Жал ми е руските войни ,дали живота си за гнусните укрофашисти.Окрайнината си отива ,за радост на цивилизования свят.Краварите и англосаксите са враг на всички свободни народи.
50
2
 
31
 
! Отговори
Свинство преди 3 месеца
Украинските фашисти, разбира се, че се различават от немските. Немците не са стреляли по своите.
49
2
 
9
 
! Отговори
бог взел и преди 3 месеца
бог дал . Залужни е заповядал да се взривят 2 договорени самолета с заложници , а после преврат над зелински и жена му с олигарсите . Майдановска смяна . Да . Преврат . Но медийте на зелиски се усетиха и гърмяха по новините ораторски речи и чествания от еврейските украинци нацисти , заради сваления с Ц300 самолет . Лъготят , ами
48
4
 
27
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Крайно време е да изчистим курортите си от укропитеците.Скоро Осрайнината ще бъде изравнена и тези нагли разбойници ще разнасят фашистката зараза тук.
47
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мръсен долен гном,дрогирана фашкия толкова си затънал в корупция,че ти се вижда скорошния край на теб и на всички подли укропи,мамка ви
46
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо Зеленски е отменил тържествата, като в самолета не е имало пленници? В Украйна всенародни празненства ли има за рождения ден на Зеленски?
45
3
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
На това му се казва "загинали от приятелски огън". Всеки ден на фронта стават такива неща. Време е и Русия да свали Ауакса над Черно Море. И терес о мине Щатите как ще ревнат. Сваляш Ауакса и газ! За зва дена си на пазар в Киев.
44
2
 
29
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 месеца
Въпрос на време е фашистката дупка Оссрайна да бъде заличена от лицето на Земята.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за целия свободен Свят.И толкова по-зле за алчните кравари ,предизвикали тази война.ФАКТ.Както и други над 115 войни за последните 70 г.