Украйна свали "Кинжал" над Киевска област

Били са изстреляни три свръхзвукови ракети
15 дек 2023 07:03, Александър Попов
155
Украйна свали "Кинжал" над Киевска област
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силите за противовъздушната отбрана на Украйна прехванаха руска хиперзвукова ракета Х-47М2 "Кинжал" в небето над Киевска област вчера следобед, съобщи в „Телеграм“ командващият ВВС на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук, предаде Укринформ.

„Един свален "Кинжал" над Киевска област! Без коментар...“, отбеляза командирът.

Както добави пресслужбата на ВВС в „Телеграм“, руснаците изстреляха няколко „Кинжала“ около 14:15 киевско време. В 14:20 са отчетени попадения в района на Староконстантинов, Хмелницка област. Още в 14:20!

„Моля да имате предвид, че от момента на задействане на въздушната тревога до момента на удара на ракетите в централна Украйна са изминали само 10 минути“, подчертаха от ВВС.

Отбелязва се, че общо руските МиГ-31К са изстреляли три балистични ракети с въздушно изстрелване Х-47М2 "Кинжал".

Още по темата
Ракетите, изстреляни от въздушното пространство над Тулска област на Русия, са били насочени към Киев и Староконстантинов.

Една ракета Х-47М2 "Кинжал" е унищожена над Киевска област от подразделението за ПВО на ВВС на Украйна.

„Разбира се, ние не коментираме последствията от попаденията/ непопаденията в Хмелницка област. Няколко вражески цели, за които докладвахме по-рано, вероятно са били симулации, създадени от вражески системи за електронна война“, отбелязаха от ВВС.

Военните подчертаха, че ще продължат да съобщават своевременно посоката на движение на всички приближаващи се цели, тъй като е невъзможно веднага да се установи дали това е действителен „Кинжал“ или симулация, така наречената „фалшива цел“.

Както Укринформ съобщи по-рано, вчера следобед, след предупреждение за въздушна атака в Киев, в града прозвучаха звуци от експлозии.

Вчера имаше още една тревога за въздушна атака в Украйна поради излитането на руския МиГ-31К с хиперзвукови ракети "Кинжал"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
5
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 4 месеца
Не само кинжали укрите свалят много от прехвалените им безаналогови ракети на самохвалкото *** но почнат ли ф-16 да летят в Украйна на рашките ще им се стъжни,не напразно подскачат и злобеят че щели да свалят всичките ф-16 за 20 дни да видим какво ще свалят треперете руски фашаги и тук българските им слагачи
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те укрите свалят кинжали всеки ден. Защо това е новина изобщо?
129
1
 
8
 
! Отговори
Maybe преди 4 месеца
Хаха, на това даже и децата в яслата не вярват. И как я свалихте тези ракета Кинжал?
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като е невъзможно да се установи каква е целта от къде знаят какво са свалили? Или са свалили фалшива цел с фалшива ракета :D
127
1
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 месеца
Успешно са свалили Кинжала, но той случайно е паднал в батареята Патрион, просто лош късмет.
126
0
 
11
 
! Отговори
Читател преди 4 месеца
На Украйна много работи които летят и се иска да бъдат свалени.
125
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна свалила "Кинжал". България свали паметника на "Съветската армия". Къде ще се мери Украйна с България.
124
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 131 "Сената на САЩ заседава инзванредно по темата,след като отложиха почивката си. " - ми да си заседават. На никого не пречат. Доминираният от републиканците Конгрес е в Коледна ваканция.
123
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До 82-ОМБР Помощ Помощ Помощ а самата страна е Фалирала Фалирала Фалирала Освен това Експерте тези пари не са всичките за оръжие. Огромна част от тези пари са за да може изобщо режима на Киев да съществува. Още един два три месеца...
122
16
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Дядо Коледа ще донесе много милиарди за Украйна! Сената на САЩ заседава инзванредно по темата,след като отложиха почивката си. Нали никой не се съмнява,че САЩ ще остане назад в подкрепата си? Особено сега,след като Украйна получи за една седмица помощ от Европа която надхвърля 3.5 милиарда.
121
12
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Помощ за Украйна 11-15.12.2023г.;Норвегия-1 МИЛИАРД евро;САЩ-250 МИЛИОНА долара;Дания-800 МИЛИОНА евро;Аржентина-2 хеликоптера МИ-17; Германия- 1 установка патриот,9 ATV-та Bandvagn,7390 броя 155мм.снаряда,47040 бр.40мм.боеприпаса,6 системи за разминиране,14 системи за разминиране,14 камион-цистерни Zetros,4 полуремаркета
120
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Минджал са свалили (малка грешка в превода)
119
19
 
8
 
! Отговори
укрохохли преди 4 месеца
Кинжала лети с 200000 Сталинилиона километра в Путинсекунда. Направен е от най здравият сталинии извлечен от мустаците на Сталин, задвижва се с гориво от мъзгата извлечена от мумията на Ленин. Това супер-дупер-утра фантасмагорично творение е възможно защото се използват материали които се срещат само в степите на Масква. То прониква като гладен съветски партизанин в мандра и се изнизва безшумно като пръдня на член на БКП по време на пленум.
118
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Панта Просто Слушай какво ти говорят малко по-добре осведомените хорица. Ако Кинжала/Искандера лети на Максимална далечина и НЕ МАНЕВРИРА(за което трябва енергия под формата на гориво/скорост) да движи се със зверските 12км/с. Но лети почти без корекция съответно не свръхточно и може да с прихване принципно. Ако атакува защитена позиция от ПРО лети на по-малко разтояние и в крайна част от траектория 50км намалява под 4000км/ч или 1111м/с за да работи РАДАРА който осигурява СВРЪХТОЧНОСТ
117
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До r3v0lv3r да вярно е движи се с около 1000м/с - 40 секунди за да преодолее плътната атмосфера и това за управляемо оръжие е много сериозно достижение. Плюсове Въздушно *** и гравитация - подържа висока скорост а маневрите почти без загуба на скорост са запазена марка на тези ракети. Антиракетата е в по-незавидно положение. Срещу нея са Гравитация, Въздушно *** и маневриране на Кинжала.
116
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Иска им се, смешници, както каза Кличко- може да лъжеш света но не и нас
115
4
 
9
 
! Отговори
Панта преди 4 месеца
Кинджал=12 х километра. Патриот=4 х. километра. Все едно, Москвич да хване Вейрон. Който ги вярва тия лакърдии, си е за негова сметка. Изби рибата и кометара, как Кинджал, намалявал скороста, последните 100 километра😂 Извън всякакъв здрав разум, ракетата си фърка като метеорит, и изведнъж набива кукучки, за да могат да я свалят. 😂😂😂Не знам кво порно си разказвате😂
114
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С помощи или без помощи, Украйна пътува към своя край. Ще може да съществува дамо като част от РФ.
113
13
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 4 месеца
До Боби няма аз, какво да смятам, това го правят едни от най-добрите инжинери. Кинжалът в последните 100 км не се движи с по-голяма скорост, затова е уязвим. Ясно, е че няма 100% успеваемост, но кинжакът може и е унищожаван и всеки който не е напълно зомбиран трябва да приеме това.
112
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички заводи на територията на украивската ССР са изградени от СССР, т.е. руски са.