Украйна свали "Кинжал" над Киевска област

Били са изстреляни три свръхзвукови ракети
15 дек 2023 07:03, Александър Попов
155
Украйна свали "Кинжал" над Киевска област
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силите за противовъздушната отбрана на Украйна прехванаха руска хиперзвукова ракета Х-47М2 "Кинжал" в небето над Киевска област вчера следобед, съобщи в „Телеграм“ командващият ВВС на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук, предаде Укринформ.

„Един свален "Кинжал" над Киевска област! Без коментар...“, отбеляза командирът.

Както добави пресслужбата на ВВС в „Телеграм“, руснаците изстреляха няколко „Кинжала“ около 14:15 киевско време. В 14:20 са отчетени попадения в района на Староконстантинов, Хмелницка област. Още в 14:20!

„Моля да имате предвид, че от момента на задействане на въздушната тревога до момента на удара на ракетите в централна Украйна са изминали само 10 минути“, подчертаха от ВВС.

Отбелязва се, че общо руските МиГ-31К са изстреляли три балистични ракети с въздушно изстрелване Х-47М2 "Кинжал".

Още по темата
Ракетите, изстреляни от въздушното пространство над Тулска област на Русия, са били насочени към Киев и Староконстантинов.

Една ракета Х-47М2 "Кинжал" е унищожена над Киевска област от подразделението за ПВО на ВВС на Украйна.

„Разбира се, ние не коментираме последствията от попаденията/ непопаденията в Хмелницка област. Няколко вражески цели, за които докладвахме по-рано, вероятно са били симулации, създадени от вражески системи за електронна война“, отбелязаха от ВВС.

Военните подчертаха, че ще продължат да съобщават своевременно посоката на движение на всички приближаващи се цели, тъй като е невъзможно веднага да се установи дали това е действителен „Кинжал“ или симулация, така наречената „фалшива цел“.

Както Укринформ съобщи по-рано, вчера следобед, след предупреждение за въздушна атака в Киев, в града прозвучаха звуци от експлозии.

Вчера имаше още една тревога за въздушна атака в Украйна поради излитането на руския МиГ-31К с хиперзвукови ракети "Кинжал"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Освен Кинжал, Русия е направила и Металната Годзила,но още я крият и е строго секретна, само единици като мен имат достъп до вестник Шок. Освен това имат копие на Звездата на Смърта скрита зад Луната, няколко космически кораба които плениха от Нацистите на луната и 200 батълкрузъри от Старкрафт (от къде мислите,че злите американци са гепили идеята).Някъде из архивите се въргаля и киборг Ти-Рекс с 20 куполи от Т-34 на рамената, това и още шокиращи разкрития в следващият брой.
90
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До r3v0lv3r Ракетите се движат в 3 среди 0-30км се ползват аеродинамични повърхности и мощен взрив формиращ КОНУС от шрапнели(готови поразяващи елементи дори може и обогатен уран да се ползва) в който влита Бойната час на ракетата. Над 50км позват се само газо струйни импулси за насочване и корекция. Прехващача е Кинетичен - блъска се в целта. Кинажал, Искандер и Авангард летят на границата на атмосферата 30-50км височина. На ЗИГ ЗАГ трактория която побърква балистичния комп на ЗРК/ПРО - ФАКТ
89
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Батарея C400 е комплекс от ракети с близък, среден и далечен обсег. Щом Турция ги предпочете пред Патриот и още две фирми, едната френска, значи има защо. Също така заради C400 си провали сделката за прехвалените F35. Защо ли избра C400?
88
3
 
2
 
! Отговори
БайДрън преди 5 месеца
Кинжала е излетял от Сибир и мощно се е забил през прозореца в целта, луната на Путкан в Кремъл. Путкан като усетил този мощен порив отзад въздъхнал блажено и след това проникване се отпуснал спокоен, че като съветското проникване друго по света няма. Така вожда разцелувал портрета на Сталин, притичал до мавзолея да врътне една Ленинка на мумията и забърсвайки смесицата от мъзга и сифилис от устата си закрачил обратно към Кремъл оставяйки кални следи след себе си от мощното проникване на Кинжал
87
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Иначе бъркаш за С400. Русия вече произвежда С500, но естествено, всичко е още засрекетено, както и някои други нови оръжия.Споме ават се само имена без параметри.
86
2
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Кинжалът чувам не е свален, а сам се е свалил над Патриот. От там и унищожено летище. Като са тарккати, да покажат SN на кинжала.
85
2
 
4
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 5 месеца
До 82-ОМБР в аФганистан едни други висяха, като горно-оряховски суджук по колесниците, оставяйки оръжие и бикините си да съхнат по просторите...и това не бяха руснаците.
84
6
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
До Боби нима ? Покрай Израел трябва да си забелязвал, че западните технологии могат да прихващат вече ракети и в космоса. Американците вече видяха, че могат да се справят с кинжал и се успокоиха. Руснаците в момента подменят масово ракетите на с-400, защото се оказа, че не могат да се справят с балистични ракети. с-400 е на нивото на патриот от 90 години. Кинжалът е ***, ефективен е само срещу държава без модерна авиация.
83
4
 
0
 
! Отговори
У преди 5 месеца
До 86: как да не знам бе? Има само един пол, путински. Уши? Зависи, от толкова радиация и прикрити изтичания на химикали в бившия соц лагер от 10 до 12 е нормално. А ти знаеш ли бе козяк? Ти който си дърпаш кожичката докато гледаш снимка как великият титан бай Тодор страстно засмуква Брежнев и го изпива с устни? Какъв комунист си ти ако не си фен на мъжеложството? Това е най сакралната заповед оставена ни от Свети Свети Ленин и Сталин.
82
8
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Американския сенат се събира инзвънредно. Едно пиленце ми каза,че Дядо Коледа ще донесе на Украйна много милиарди за големи американски пушки,с които ще умрът много "братушки"
81
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До от ЮАР Още по времето на СССР са изпитвани правопоточни двигатели. Може в интернет да намериш снимка на ракета ЗРК С-200 с монтиран в носа тестов двигател. Ракетата е с течно горивен двигател и позволява да се достигат хиперзвукови скорости над 25-30км височина.Основния проблем не е конструкцията а МАТЕРИАЛИТЕ които да издържат на безумните топлинни и динамични натоварвания. Дори Титана при тези скорости се разтапя... Керамика или нещо по-иновативно трябва да се ползва
80
3
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
В Авганистан издържаха 9 години! В Украайна до като умре ***,та дори това да са 18
79
1
 
1
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 5 месеца
До 82-ОМБР и кво им стана бре, шнорхел?
78
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До r3v0lv3r Искандер е същото като Кинжал но с по-малки енергетически характеристики. Ако ще стреля на 1000км - чиста балистика, Ако трябва да маневрира за да измами ПВО/ПРО не повече от 300км обсег. На всичкото отгоре Искандер е по-голям, по-тежък респективно по-малко маневрен от Кинжала. Технологията е една и съща. А Кинжала може да се усъвършенства с отделяща се БЧ или маневрен модул с БЧ. Бъдещето за НАТО ПВО/ПРО изобщо не е розово. Всички видяхме в Киев Патриот как успя да се "защити"...
77
2
 
2
 
! Отговори
До 82 Гошо преди 5 месеца
Остави и не обяснявай на зомбираните , те незнаят колко уши имат и кой пол са
76
7
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Кво стана с руснаците? Ооолеееле!
75
5
 
3
 
! Отговори
укрохохли преди 5 месеца
До Гошо: какви ти 10 мин? За 2 секунди докато кинжала се изстреля под налягане от газовете от луната наречена задни части на Путкан в Кремъл тя е достигнала другият край на галактиката, ти 10 мин за да прекоси Украйна. Тя е толкова бърза,че още докато излиза от Путкан върхът и вече е обиколил Земята, влязъл е през устата на Путкан и вече си бие сама шамари по двигателите. Светлината плаче защото не е толкова бърза колкото руският кинжал изстрелян от Путкан след като е презобал с боб.
74
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До r3v0lv3r Не 4000км е. Х-22 и деривати са първите ракети които се сблъскват с проблема Плазмена обвивка през която радио вълни не преминават. Х-22 е с течно горивен ракетен двигател и особенно над 30км височина може да се ускорява на впечатляващи скорости. Но 4000+км/ч и радиовръзката и радара умиргат за ИЧ и Ултравиолет диапазоните изобщо не говорим. Защо пак 4000км/ч - ракетата пада от 30-40км почти вертикално за по-малко време в зоната на Патриот - 40км за 40 сек(1111м/с) и радара работи
73
5
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
Сашо, мисли като пишеш. За 10 минути Кинжал ще прекоси Украйна пет пъти. Това е фалшива новина и фалшива статия. Кинджал заобикаля радарите.
72
4
 
5
 
! Отговори
укрохохли преди 5 месеца
Само кремълският кинжал може да стигне до слънцето и обратно преди, то да е изгряло. С нея може да се пътува във времето и така Путкан се върнал назад във времето за да гарантира,че ще се роди като спал с майка си и сам се направил. Кинжал е толкова мощна, че когато излита мести Земята от орбитата и, затова имаме глобално затопляне. Абе такава супер ракета никоя нация която не е способна сама една гайка да проектира не е създавана. Купена е от Али Експрес, кована от кремълски джуджета.