Украйна свали "Кинжал" над Киевска област

Били са изстреляни три свръхзвукови ракети
15 дек 2023 07:03, Александър Попов
155
Украйна свали "Кинжал" над Киевска област
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силите за противовъздушната отбрана на Украйна прехванаха руска хиперзвукова ракета Х-47М2 "Кинжал" в небето над Киевска област вчера следобед, съобщи в „Телеграм“ командващият ВВС на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук, предаде Укринформ.

„Един свален "Кинжал" над Киевска област! Без коментар...“, отбеляза командирът.

Както добави пресслужбата на ВВС в „Телеграм“, руснаците изстреляха няколко „Кинжала“ около 14:15 киевско време. В 14:20 са отчетени попадения в района на Староконстантинов, Хмелницка област. Още в 14:20!

„Моля да имате предвид, че от момента на задействане на въздушната тревога до момента на удара на ракетите в централна Украйна са изминали само 10 минути“, подчертаха от ВВС.

Отбелязва се, че общо руските МиГ-31К са изстреляли три балистични ракети с въздушно изстрелване Х-47М2 "Кинжал".

Още по темата
Ракетите, изстреляни от въздушното пространство над Тулска област на Русия, са били насочени към Киев и Староконстантинов.

Една ракета Х-47М2 "Кинжал" е унищожена над Киевска област от подразделението за ПВО на ВВС на Украйна.

„Разбира се, ние не коментираме последствията от попаденията/ непопаденията в Хмелницка област. Няколко вражески цели, за които докладвахме по-рано, вероятно са били симулации, създадени от вражески системи за електронна война“, отбелязаха от ВВС.

Военните подчертаха, че ще продължат да съобщават своевременно посоката на движение на всички приближаващи се цели, тъй като е невъзможно веднага да се установи дали това е действителен „Кинжал“ или симулация, така наречената „фалшива цел“.

Както Укринформ съобщи по-рано, вчера следобед, след предупреждение за въздушна атака в Киев, в града прозвучаха звуци от експлозии.

Вчера имаше още една тревога за въздушна атака в Украйна поради излитането на руския МиГ-31К с хиперзвукови ракети "Кинжал"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
8
 
3
 
! Отговори
укрохохли преди 5 месеца
Ако не знаете ракетата Кинжал лети в газове от отверстието на Вовата, преди да се изстреля Кинжал намазва кремълският вожд отзад, изтърбушва го като гладен съветски войн кокошарник на поробен българин и така лети в газ който го пази от всичко, с такава ракета Кремъл свали Годзила когато тя се обърка и тръгна към калното блато вместо Япония, с такава ракета Северна Корея успя за 5 часа през нощта да стигне до слънцето, техен астронавт да стъпи там, да забие знамето на дружбата и да се върне.
70
8
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 5 месеца
Руснаците нямат НИТО ЕДНА хиперзвукова ракета. Кинжал има макс скорост от 3 Мах. Изстрелва се от Миг-31, понеже този самолет може да достига скорост от над 3 Мах. Така ракетата става хиперзвукова за кратко време. Истинска хиперзвукова ракета е нещо, което се разработва и експериментира днес в Щатите, Китай и може би в Русия, но това е апарат със собствена тяга и правотоков двигател без въртящи се части от типа скрам-джет. Американците имат прототипи с Мах 8-10 още преди 10 години.
69
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кремълският кинжал е непобедим, той се ползва като дилдо за да може Водата да се ***, след това го дава на нас русопростите да го душкаме и да си набием по една злобарка и да се надишаме с руска истина. Кинжала в хипер-дупер-улта звуков, по 2 милиарда прониквания в секунда прави на Водата, направо го разцепва като Мойсей Червено море.А ние русопростите стоим отстрани и си мечтаем и нас да ни застигне руската мощ, да проникне като партизанин изодзад и да ни изтърбуши като комунист държавна хазна
68
7
 
7
 
! Отговори
укрохохли преди 5 месеца
ако не знаете ракетата кинжал лети в облак от плазма , изглежда като метеорит и няма натовска система с която да я засекат та камо ли да я свалят , вероятно ще е последното нещо което ще чуят защото няма как да я видят
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До r3v0lv3r Пълни глупости!
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 72 Охо - пациентът от Карлуково 72 се пусна в обсъждането! Явно санитарите пак са го изпуснали и е докопал компютър?
65
3
 
8
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
До Анонимен доста Искандери бяха свалени, затова руснаците ги ползват предимно да удрят близко до фронтът цели, където няма силно ПВО и ги изтрелват от по-близка дистанция.
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ние не вярваме на уркитр, не е ли пропаганда примесена със сифилис от Кремълското джудже не се кльопа от нас обикновените русопрости фенове на еднополовата любов. Щом строгата ни господарка от Кремъл не е излязла да напляска с камшика Кинжал, значи не е свален. Друго си е Кремълска диария поднесена с малко сифилис, не е като западната пропаганда. Хайде отивам да си навра нещо докато гледам портрета на Путкан.
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До без коментар Те украинците напълно сериозно преди три месеца писаха, как някаква си баба, от балкона хвърлила торба с компот и така свалила руска ракета! И това в официално съобщение по всички украински медии! В лъжите са безгранични и супер креативни. Могат да напишат всичко, стига да сме достатъчно глупави, че да им вярваме.
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До r3v0lv3r Колко Искандера свалиха украинците бе умнико? Колко? Николко! Ха спри се да пишеш измислици
61
2
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
До Боби успокой се по-скоро скоростта пада до мах 2-2.5. Това със сензорите изглежда фейк, защото те биха изгоряли когато ракетата се движи с над мах 5.
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Естествено,че са го "свалили" сега всички да купят от тия американски ракети дето ги свалят и сметката е точна
59
5
 
10
 
! Отговори
без коментар преди 5 месеца
а ние сме аборигени , я ме светнете с какво са я свалили , вероятно с прашки....
58
12
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
Легендата за непобедимостта на кинжалът вече е развенчана. Все пак това е само Искандер изтрелван от самолет, това дава по-малко време на ПВО-то да реагира и го прави по-труден за прихващане, но това е възможно, защото самолетите, които го изтрелват са лесни за проследяване.
57
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Малко Факти: Кинжал може да се движи по два начина 1. Балистична траектория(Хиперзвук всички достигат вкл и ФАУ-2(А-4) от ВСВ) тогава обсега е над 2000км(+1500км обсег на МиГ-31) Ракетата всеки знае че може да носи ядрен боеприпас 2. Аеробалистична траектория обсег доста под 1000км - първо ракетата се ускорява до хиперзвук. Лети на зиг заг ниско(30-40км) тоест над обсега на Патриот и под обсега на ТААД САЩ комплекси Накрая забавя до около 4000км/ч за да работят сензорите и целта е точно поразена
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Кинджал" се движи с около 10 маха. Ако някой направи противовъздушна ракета, която да сваля "Кинджал" то тя трябва да се движи с повече от 10 маха. Американците в момента се борят като прасе с тиква, за да направят ракета, която да може да лети със скорост 5 маха. Тоест, единствения начин да се свали "Кинджал" е, ако на пътя му стои преграда и ракетата не я заобиколи. Ако така са "свалили" ракетата, като са и подложили някоя мишена и тя я е ударила, тогава съобщението може да е вярно.
55
3
 
8
 
! Отговори
komitata преди 5 месеца
кой пък вярва при толкова лъжливи информации досега че е кинжал
54
4
 
7
 
! Отговори
Нане Вуте преди 5 месеца
Ха ха ! Така са я свалили, че поредният " патриот" изгоря като факел!! Те краварите не могат да свалят Кинжал , укропитеците свалили! На кукловод лято!
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези *** може да са ударили АЕРОБАЛИСТИЧНА ракета, но не и "Кинжал". Кинжалите не са аеробалистични ракети, не се движат по балистична крива. Те до ден днешен наричат руските "Геран" Шахед, нищо чудно пак по пътя на подобни фантазии да пишат тази глупост. Свръхзвукови са "Оникс" не и Кинжал
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С вицове война не се печели.