Украйна свали "Кинжал" над Киевска област

Били са изстреляни три свръхзвукови ракети
15 дек 2023 07:03, Александър Попов
155
Украйна свали "Кинжал" над Киевска област
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силите за противовъздушната отбрана на Украйна прехванаха руска хиперзвукова ракета Х-47М2 "Кинжал" в небето над Киевска област вчера следобед, съобщи в „Телеграм“ командващият ВВС на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук, предаде Укринформ.

„Един свален "Кинжал" над Киевска област! Без коментар...“, отбеляза командирът.

Както добави пресслужбата на ВВС в „Телеграм“, руснаците изстреляха няколко „Кинжала“ около 14:15 киевско време. В 14:20 са отчетени попадения в района на Староконстантинов, Хмелницка област. Още в 14:20!

„Моля да имате предвид, че от момента на задействане на въздушната тревога до момента на удара на ракетите в централна Украйна са изминали само 10 минути“, подчертаха от ВВС.

Отбелязва се, че общо руските МиГ-31К са изстреляли три балистични ракети с въздушно изстрелване Х-47М2 "Кинжал".

Още по темата
Ракетите, изстреляни от въздушното пространство над Тулска област на Русия, са били насочени към Киев и Староконстантинов.

Една ракета Х-47М2 "Кинжал" е унищожена над Киевска област от подразделението за ПВО на ВВС на Украйна.

„Разбира се, ние не коментираме последствията от попаденията/ непопаденията в Хмелницка област. Няколко вражески цели, за които докладвахме по-рано, вероятно са били симулации, създадени от вражески системи за електронна война“, отбелязаха от ВВС.

Военните подчертаха, че ще продължат да съобщават своевременно посоката на движение на всички приближаващи се цели, тъй като е невъзможно веднага да се установи дали това е действителен „Кинжал“ или симулация, така наречената „фалшива цел“.

Както Укринформ съобщи по-рано, вчера следобед, след предупреждение за въздушна атака в Киев, в града прозвучаха звуци от експлозии.

Вчера имаше още една тревога за въздушна атака в Украйна поради излитането на руския МиГ-31К с хиперзвукови ракети "Кинжал"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До 82-ОМБР Вече не ВК-2500 семейството е изцяло РФ производство(Импортозаместване). То и самите ТВЗ-113 двигатели са Руска разработка но Украинско производство.
110
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До r3v0lv3r Смятай колега смятай. РАС-3 през плътните слоеве на атмосферата минава транзит след това се отварят сензори това става на примерно 35км височина и тогава започва да маневрира но само 1-3градуса Х/У по Зет лети по инерция Но ако БАЛИСТИЧНИзЯ комп е сгрешил преди 40 секунди докато ракетата долита до 35км височина Кинжала изобщо не е на тази траектория А на 30-50км все още има атмосфера и ИЧ датчика се загрява. РАС-2 се насочва от радар със скорост още по-бавна 900м/с или МАХ-3
109
6
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Ако не ти е известно по времето на СССР ЕДИНСТВЕНИЯТ завод на територията на СССР за хиликоптерни двигатели се намира в Украйна(производство и ремонт),съществува до ден днешен!
108
5
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Аз ще ти подскажа! САЩ ще плати доставката
107
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До 82-ОМБР Сериозно 2 бойни хеликоптера... Добре ЗАЩО СЕ ИЗКАЗВАШ НЕПОДГОТВЕН? Аржентина има два Ми-17 в специално арктическо изпълнение с всевъзможни екстри като допълнителни резервуари ГПС системи автономни автопилоти(с автономни датчици ГПС може в Арктика и да не хваща). Мотор Сич не може да поддържа двигателите и Аржентина Подарява машините на Киев да си ги бият в главата. Само не знам кой ще плати доставката от другия край на земята...
106
9
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
До Боби не изтрелват се ракети по траектория а/б/ц и една от тях e достатъчно близко, за да започне прихващане. Достатъчно ефектнивно е, това принуди руснаците да започнат масови атаки с дрони, други ракти и примамки, защото конжалът НЕ може самостоятелно да се справи с пво-то.
105
5
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Уточнявам! Става въпрос за 800-те милиона евро които Дания дарява на 13.12.2023г.
104
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До 82-ОМБР - Помоща е разделена на 2 части - като казваш това уточнявай. 1 част са оръжия. 2 част са пари за да може самата държава да същетвува - пари за заплати, Пенсии, Социалки и т.н. Включително и за работата на телевизиите и тъй наречения Инфо Маратон(тоест зомбиране на населението)
103
11
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
...Горд съм,и щастлив да ви информирам! Добрите новини за Киев са като лавина! Аржентина дарява 2 боини хиликоптера на Украйна!
102
10
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
И за разбирачите,новини от последните минути. Германия с нов солиден военен пакет за Киев! Свършиха кинтите,а? Слава Бундес републик Дойчланд!
101
10
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
И никакви кинти не са свършили! Помощ за Украйна от 11-14 декември 2023; 250млн.долара-САЩ, 1милиард евро-Дания, 800милиона евро-Норвегия! Обща финасова помощ за тази седмица-2милиарда евро! Все така да "свършва"
100
12
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Като цяло щом е руско то не гори! Ммм да ДА
99
7
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Аааа да,чакай малко! Щом са руски те не падат,ммм да ДА. Налиии?
98
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Свършиха кинтите за Киев и почнаха да "свалят" кинжали. Само леко са объркали тайминга, трябваше да го обявят докато Фюрерът беше във Вашингтон. :)
97
4
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До r3v0lv3r Да РАС-3 е с Кинетичен прехващач а РАС-2 е с коничен осколъчен заряд. Но проблемът е че в скунда 57 Кинжал лети по траектория А/Б/С - Балистичния комп решава че това е легитимна траектория - изстрелва се антиракета; 59 секунда траекторията вече е Д/Е/Ж - антиракета ... Антиракетите просто нямат енергетика да сменят рязко траекторията - комплекса с мощни ракети няма да е мобилен. ПВО/ПРО стреля на УРА и без ефект. Гадничко нали.
96
0
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До r3v0lv3r САМП-Т както и ИРИС-Т СЛ имат една ОГРОМНА АХИЛЕСОВА ПЕТА. Радара. С-400 и модернизираните С-300 имат 1. Линк към по-високо командно ниво осигуряващо целеуказване 2. Линк към охраняващите Панцир и Тор комплекси 3. Обзорен радар сантиметров диапазон 4. Обзорен радар Метров обхват 5. прицелен секторен радар сантиметров обхват 6. Прицелен секторен радар дециметров обхват 7. Ниско височинен радар За С-350/400/500 сферичен радар - същия като САМП-Т и ИРИС-Т но последните имат само него!!!
95
10
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
До Боби ако отвориш документацията на пак-3, ще видиш, че на ракетата има отвори, които се използват, за да се сменя посоката на прихващачът. Допълнително компютър изчислява възможните пътища и се изпращат по-няколко ракети. Кинжалът няма сензори и пътят му е програмиран предварително, затова не може да реагира на прихващачите и бива удрян. Затова Кинжал НЕ е хиперзвукова ракета.
94
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахахахха хохлите пак ръсят пропаганда......въпросният кинжал е унищожил система пейтриът доставена от Германия и около стотина ракети складирани в близост.
93
7
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
До Бай Дрън защото им отказаха, Ердоган има нужда от ПВО, за да се протовипостави на САЩ при един евентуален сблъсък. Както виждаш турците в момента играят двойна игра и САЩ не им вярва толкова, за да им даде подобно оръжие. Тогава Ердоган се направи на обиден и се обърна към руснаците за с-400, в последствие направените от турците тестове се оказаха провал и в момента туците се опитват да си вземат самп-т.
92
0
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Бай Дрън САЩ отказаха на Турция да им доставят ЗРК почти от всички типове. За това сега Турция произвежда ЗРК от ПЗРК, Малък и среден обсег СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО и може да се каже че са доста модерни и на всичкотоотгоре са модулни за да се модернизират/усъвършенстват лесно. До 5 години ще има прототипи и на колмплекс с голям обсег. Защо закупиха С-400 да натрупат опит и да направят на спокойствие тестове за своите технологии.