Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал"

10 крилати ракети не са били свалени
203
Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия предприе през изминалата нощ няколко атаки срещу Украйна, като използва 70 въздушни средства, в това число крилати и хиперзвукови ракети и произведени в Иран безпилотни летателни апарати, съобщиха днес военновъздушните сили на Киев, цитирани от Ройтерс.

Руските войски атакуваха масирано през нощта територията на Украйна с ракети, изстрелвани от въздуха и морето и с дронове "Шахед-136/131", обявиха в "Телеграм" украинските ВВС, цитирани от агенция Укринформ. Те подчертаха, че са прехванали 30 вражески крилати ракети и 27 дрона "Шахед".

"При първата вълна от нападения снощи врагът използва 14 крилати ракети с морско базиране "Калибър" и три балистични ракети с въздушно базиране Х-47 "Кинжал". Подразделенията за противовъздушна отбрана унищожиха 12 от 14-те ракети "Калибър". Информацията за ракетите "Кинжал" не подлежи на разгласяване", се казва в съобщението на ВВС, които днес отбелязват празника си.

Руските нашественици продължават да атакуват територията на Украйна с дронове камикадзе "Шахед 136/131" от югоизточното направление, с крилати ракети "Калибър" от Черно море и крилати ракети Х-101/Х-555, изстрелвани от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Каспийско море, уточняват военните.

В сътрудничество с други подразделения на Силите за отбрана на Украйна частите за противовъздушна отбрана на ВВС унищожиха всички 27 дронове камикадзе, пет от шестте ракети "Калибър" и 13 от 20-те крилати ракети Х-101/Х-555, изстреляни от въздуха, се казва още в съобщението.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери информацията по независим начин и че засега няма коментар от страна на Русия. Според агенцията за момента не е ясно дали има щети от нощната атака, нито какво станало с 10-те крилати ракети, които не са били свалени.

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат заяви пред украинската телевизия, че една от ключовите цели на руската атака през нощта е била Хмелницка област. "Сега мишена на врага е летището в Староконстантинов", каза той.

Русия взе на прицел военното летище в Староконстантинов в Хмелницка област и в края на юли, припомня Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
13
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 8 месеца
Нацисте са в Българския парламент.
159
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
САЩ и Великобритания бомбардират България от април месец 1941 год. до септември 1944г. През тези четири години са загинали и ранени и изчезнали над десет хиляди българи за което "признателния" бг народ е поставил паметна плоча за американските военни защото нашето ПВО все пак геройски е отвръщало на удара. Разбира се че нападението над София и България е престъпление.
158
19
 
2
 
! Отговори
Крим ве е руски преди 8 месеца
браво на великата руска армия... само цивилни и деца умее да убива.
157
1
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 8 месеца
Чудех се САЩ като нюкна 2 града в Япония повреме на 2рата световна дали се счита за военно престъпление или не? Понеже там загива предимно цивилно население.. Или пък като съюзниците изсипват над София хиляди бомби пак по това време горе-долу..
156
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами време е Украйна да им се "реваншира"! А и още не е започнала!
155
12
 
3
 
! Отговори
Кин Дза Дза преди 8 месеца
Много русофили фантазьори бе!
154
1
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
САЩ вече се готвят за война с Китай а поводът ще бъде Тайван, който Китай счита за свой. Тънкият момент е да се намери такава провокация че Китай да започне военна операция срещу Тайван. Вече се събира "демократична" коалиция за ново НАТО - САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и Япония. Украйна ще я оставят на ЕС да и бере грижата. А Украйна като държава е във фактически фалит - не и ли инжектират по милиард на месец, Зеленски няма да има с какво да плати дори заплати на чиновниците.
153
6
 
20
 
! Отговори
Пловдив преди 8 месеца
Палячовците,чакат Москва,сама да падне, няма как да стане това,ще ви пречукат, Западът загива.Това е видно.
152
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом думне кинжал, форумните *** вкарват инженерите в затвора и печелят форумно плюсче.... И така до следващия път и пак същото.... От време на време казват, че русия няма ракети, мосле думват ракетите и пак отначало....
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То първото което е не се пише русуфил бе , щото друго значи. Ай си неукия.
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Чакаме деня ... има да чакаш сорросоид не умен. Това не е ли гавра освен че е заплаха в стил Бандера.
149
1
 
4
 
! Отговори
нн преди 8 месеца
Украинците казват едно, руснаците друго, кое е истина и кое не е, може ли да се разбере.
148
1
 
18
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
Войната можеше да спре още в началото, сле дпреговорите в Истанбул. Но след като украинската делегация подписа споразумението, с което Украйна се задължаваше да не влиза в НАТО и да не разполага чужди оръжия на своя територия, и руската армия се изтегли от Киев, Зеленски се отказа от споразумението и даже подписа декрет, че повече няма да преговаря с Русия. Сега накъде? Вече няма смисъл на се преговаря с Украйна. Войната ще свърши когато Русия и САЩ се договорят за това.
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е точно анонимен но ме кефи клюката. Смях в залата. Любовна история.
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До анонимен... Не знаех че тия двамата са гаджета. Голям смях.
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Чакаме деня...И това ако не е заплаха пък на.
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И това ако не е заплаха на.
143
3
 
10
 
! Отговори
хахихиха преди 8 месеца
Радва ме това, че новите ЕвроДжендерАтлантици рано или късно че се самозатрият - колкото и пола да има според Неолибералите деца се раждат като поколение между мъж и жена а те само тези два пола нямат - както впрочем и Да, Хамерика Мирчев колкото и да дава дупка на Христов детев няма да имат! Естествен прираст на Русия 1,73 естествен прираст на ЕвроЗападнала Европа 0,76. След 2-3 поколения Европейци няма да има само мултикултурни ЕвроАфриканци!
142
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чекамо деня га последнио русуфил ще бъде препариран за музея!
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Великия Сергей Бубка е от Донецк между впрочем.