Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал"

10 крилати ракети не са били свалени
203
Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия предприе през изминалата нощ няколко атаки срещу Украйна, като използва 70 въздушни средства, в това число крилати и хиперзвукови ракети и произведени в Иран безпилотни летателни апарати, съобщиха днес военновъздушните сили на Киев, цитирани от Ройтерс.

Руските войски атакуваха масирано през нощта територията на Украйна с ракети, изстрелвани от въздуха и морето и с дронове "Шахед-136/131", обявиха в "Телеграм" украинските ВВС, цитирани от агенция Укринформ. Те подчертаха, че са прехванали 30 вражески крилати ракети и 27 дрона "Шахед".

"При първата вълна от нападения снощи врагът използва 14 крилати ракети с морско базиране "Калибър" и три балистични ракети с въздушно базиране Х-47 "Кинжал". Подразделенията за противовъздушна отбрана унищожиха 12 от 14-те ракети "Калибър". Информацията за ракетите "Кинжал" не подлежи на разгласяване", се казва в съобщението на ВВС, които днес отбелязват празника си.

Руските нашественици продължават да атакуват територията на Украйна с дронове камикадзе "Шахед 136/131" от югоизточното направление, с крилати ракети "Калибър" от Черно море и крилати ракети Х-101/Х-555, изстрелвани от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Каспийско море, уточняват военните.

В сътрудничество с други подразделения на Силите за отбрана на Украйна частите за противовъздушна отбрана на ВВС унищожиха всички 27 дронове камикадзе, пет от шестте ракети "Калибър" и 13 от 20-те крилати ракети Х-101/Х-555, изстреляни от въздуха, се казва още в съобщението.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери информацията по независим начин и че засега няма коментар от страна на Русия. Според агенцията за момента не е ясно дали има щети от нощната атака, нито какво станало с 10-те крилати ракети, които не са били свалени.

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат заяви пред украинската телевизия, че една от ключовите цели на руската атака през нощта е била Хмелницка област. "Сега мишена на врага е летището в Староконстантинов", каза той.

Русия взе на прицел военното летище в Староконстантинов в Хмелницка област и в края на юли, припомня Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
***, ходете си в Украйна! Ние мислещите не сме русофили. Набийте си го в кратуните и идете за бустерна доза!
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом кинжал удари, уркопитеците вкарват инженерите в затвора..........
78
13
 
3
 
! Отговори
Психолог преди 9 месеца
РОСЕНЕЦ И КАМЧИЯ ВЕЧЕ СА РУСКИ. СКОРО - И ВСИЧКО ОСТАНАЛО. ТОВА ЛИ ИСКАМЕ???
77
7
 
7
 
! Отговори
До Шамил Басаев преди 9 месеца
В уроците по история никога не се е учило през коя точно година САЩ е помагала на Русия във ВСВ, калитко. Какви глупости говориш на човека. Аз друго помня от уроците по история. Имаше един дъртак, който като стигнехме до по-нова история направо се изхвърляше от кеф като говори за руснаците. Руснаците това, руснаците онова, повтаряше по сто пъти през часа. Сега през призмата на времето разбирам фашизоидното му русофилско обожание. Все пак за него руснаците са по-висшата раса, май.
76
5
 
3
 
! Отговори
Свобода за Тува преди 9 месеца
Махайте се от Тува руски окупатори! Освободете Кизил веднага!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
гоше,човек който пише с латински букви да дава акъл е меко казано смешно :))
74
2
 
7
 
! Отговори
Кос преди 9 месеца
До СТРАНДЖАТА брат"чед бягай, санитарите идват
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ако украинците наистина искат контраофанзива, им остават още три седмици. Ако през тези три седмици не направят нищо, ще трябва да си признаят, че не могат да победят Русия и да ходят на преговори
72
7
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 9 месеца
Преди Америка да открие втори фронт срещу Германия вече е наляла милиони в помощ на СССР
71
5
 
10
 
! Отговори
Ехаа преди 9 месеца
До Румен Радев Камчия е детско юнощеска база, бе комплекс..много ли ти пречи, аре вземи си го. Егати нещастните кравари..живи да ви ожали човек
70
5
 
19
 
! Отговори
goshko преди 9 месеца
Ето фактите. Когато Америка открива втори фронт срещу Германия, Русия вече е четвърта година в кървави битки срещу Германия, която е отнесла Европа за два месеца преди това. 3 млн. немски и стотици хиляди други нацисти от цял свят са разбити в месомелачките пред Москва Ленинград в Сталинград и битката при Курск. На 6 юни 1944г когато Америка на косъм стъпва на плажа в Нормандия, Червената армия вече е в Германия и всичко вече е решено.
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е как да се чува за Кинжал, като Украйна не оповестява нищо за поразените цели. При успех 10 от 10 няма как да чуеш много ясно. Ако искаш да чуеш проверявай някоя не проукраинска медия.
68
8
 
8
 
! Отговори
Румен Радев преди 9 месеца
Камчия е руски комплекс. Защо трябва да го национализираме, нали не искаме кинжали и сърми от Русия?! Наведете главица и да си траем, нищо няма да ни стане.
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако утре запада спре помощите за Ук а-край. Те им казаха, че ще помагат докато е нужно, но западните обещания са от днек до утре. Западните лицемели тепэрва ще си показват истинските лица.
66
5
 
8
 
! Отговори
Румен Радев преди 9 месеца
Росенец е руски. Дайте да не закачаме руснаците, не искаме проблеми.
65
12
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 9 месеца
"Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал". Тва не са ли онез същите ракети къде главните им разработчици инжинери Путин запре в ареста, щото западните системи в Украйната ги отразяват с ефективност 95% -100%. Или аз се бъркаме нещо?
64
13
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Утре масирана атака с украински дронове върху Москва."Москва Сити" е абонат.
63
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До И все пак И все пак Русия си остава позпалвач на втората световна война заедно с Германия през септември 1939. Както и да го извъртате господа русофили това са фактите.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До СТРАНДЖАТА Как така 'за Кинжалите не се чува нищо'? Та нали вчерашната атака е била с Кинжали и Калибри? Ти четеш ли публикацията преди да пишеш коментари?
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ко стана с контранастъплението? Сега упреквате Русия пак за нещо си. А дългоочакваното контранастъ ление?