Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал"

10 крилати ракети не са били свалени
203
Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия предприе през изминалата нощ няколко атаки срещу Украйна, като използва 70 въздушни средства, в това число крилати и хиперзвукови ракети и произведени в Иран безпилотни летателни апарати, съобщиха днес военновъздушните сили на Киев, цитирани от Ройтерс.

Руските войски атакуваха масирано през нощта територията на Украйна с ракети, изстрелвани от въздуха и морето и с дронове "Шахед-136/131", обявиха в "Телеграм" украинските ВВС, цитирани от агенция Укринформ. Те подчертаха, че са прехванали 30 вражески крилати ракети и 27 дрона "Шахед".

"При първата вълна от нападения снощи врагът използва 14 крилати ракети с морско базиране "Калибър" и три балистични ракети с въздушно базиране Х-47 "Кинжал". Подразделенията за противовъздушна отбрана унищожиха 12 от 14-те ракети "Калибър". Информацията за ракетите "Кинжал" не подлежи на разгласяване", се казва в съобщението на ВВС, които днес отбелязват празника си.

Руските нашественици продължават да атакуват територията на Украйна с дронове камикадзе "Шахед 136/131" от югоизточното направление, с крилати ракети "Калибър" от Черно море и крилати ракети Х-101/Х-555, изстрелвани от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Каспийско море, уточняват военните.

В сътрудничество с други подразделения на Силите за отбрана на Украйна частите за противовъздушна отбрана на ВВС унищожиха всички 27 дронове камикадзе, пет от шестте ракети "Калибър" и 13 от 20-те крилати ракети Х-101/Х-555, изстреляни от въздуха, се казва още в съобщението.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери информацията по независим начин и че засега няма коментар от страна на Русия. Според агенцията за момента не е ясно дали има щети от нощната атака, нито какво станало с 10-те крилати ракети, които не са били свалени.

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат заяви пред украинската телевизия, че една от ключовите цели на руската атака през нощта е била Хмелницка област. "Сега мишена на врага е летището в Староконстантинов", каза той.

Русия взе на прицел военното летище в Староконстантинов в Хмелницка област и в края на юли, припомня Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 9 месеца
До goshoДемек укроЛандия и НАТО нямат артилерия хахахах Факт е, че Руснаците с един танк унищожиха цяла колона бронирани машини нанана Брадлитата добре горят а вътре миришеше на насраноОпечено ОкропитекскоДжендер месо!
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 115 Ами нещо бъркаш между това да не харесваш наглите украинци и русофилство
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
111: празни приказки или покажи доказателства. Но за сметка на това Урките изкараха бюлетина според който страната са напуснали 7.5 млн урки и загубите им са 275,000-300,000.
97
1
 
8
 
! Отговори
хахахаха преди 9 месеца
До АнонименПо-скоро са отишли да живеят в техни къщи по цял свят - Русия има имоти навсякъде..Аз руснк да работи като "богартият" българин поляк или румънец не съм видял все са на почивки хахаха Отиват си по имотите в Европа, Дубай Тайланд а богатият Европеец или проси грантове от Сорос или мие дирници на бабички в Германия хахах и още нещо в Русия влизат повече хора отколкото излизат. Дано и тук европидерали и трансджендери напуснат България!
96
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кво е туй затишие! Не моа повервам! Русуфилити са умориа да пишат глyпycти и пpocтoтии!
95
0
 
2
 
! Отговори
Към 112 преди 9 месеца
и да са бегале 6,5 милиона мъжове...останалите 67 милиона мъже да не мислиш че ще стоят вкъщида си вярдят жените....
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гледах го това видео - 1 руски танк ги попиля 8-9 бронирани машини и танк. Но западната медия няма да ви го покаже, защото според тях Урките печелят, хахаха. До тук за 2 месеца контраофанзива която всъщност е няма загубите на урките са 40,000
93
2
 
13
 
! Отговори
21324356576 преди 9 месеца
На бойното поле един руски танк мачка 8 бойни машини. Един руски танк атакува 2 танка и 6 Брадлита хахаха и излиза победител. Русия мачка обединените армии на НАТО-пидиралите хахахаха Брадлита и Леопарди горят по цяла Щжна Оксрайна - историята се повтаря но Германия и НАТО са толкова вдлъбнати, че през 30-40 годиния повтарят хахаха Танка с позивни Алеша смачка НАТО-вските фашисти!
92
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Таз година от русия са бегале 6.5 милиона мъжове, да търсят щастието като миячи на чинии по белия свят!
91
1
 
2
 
! Отговори
Басал Шамилов преди 9 месеца
До Шамил Басаев брат"чед бягай санитарите идват
90
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сиraнити са големи русуфили! Ама и русуфилити са големи сиraни!
89
1
 
7
 
! Отговори
До 93 преди 9 месеца
Пиши ако щеш на мандарин или суахили, все тая. Може и с японски йероглифи.Но имай предвид, че писането на шльокавица (маймуница) обикновено се използва, за да се прикрие тоталното непознаване на българските език и граматика!
88
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес някъв дрът русуфил са праил че без крака, да му даряват пари и Динко го набил и оня си тръгнал с двата крака!
87
4
 
18
 
! Отговори
Възмутен Укър преди 9 месеца
Британското разузнаване ни беше казало че Русия е свършила ракетите още миналата година и че руските войници се бият с лопати защото нямали автомати сега пък руснаците не били окосили тревата и ние се спъваме в трънаци и не можем да напредваме. Еех..славни спомени, когато Призракът на Киев сваляше по една ескадрила руски изтребители на полет и една баба в Киев сваляше руски ракети с буркани компот...Това са истински новини от статиите на Днес Бее Гето.
86
2
 
12
 
! Отговори
Кос преди 9 месеца
Генералният секретар на ООН Гутериш в речта си, не назова нито веднъж страната, хвърлила бомбата над Хирошима. Същото го направиха и независимите ни свободни медии пропити с евроценности, толерантност... и квот там се сетиш. Догодина - Японците от Хирошима както си вървели, взели, че умрели. След двадесет и две - Да, това бяха КГБ
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
гоше, толкова си неграмотен че и правилно не можеш да пишеш а се пънеш тук и се излагаш - не ставаш за тролей- трябва да ти спират центовете :))
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами наглярите ,какво си мислят ,че Русия ще ги гали ли.Тяхната наглост няма край
83
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Драго форумни ***, Русия е на 8 място икономически, Украйна на 59то место; русия са 160 милиона, Украйна вече е 27 милиона; русия е федерация от 22 държави а Украйна е една държава.... Каква победа жънете бре?!?....... Те ви класацията да не мрънкате: https://google/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://databankfiles.worldbank.org/public/ddpext_download/GDP.pdf&ved=2ahUKEwjtvpX3-MeAAxXyVqQEHT2UAvMQFnoECBcQAQ&usg=AOvVaw1iISsDYBj56jxYf93Gu4Lo
82
0
 
3
 
! Отговори
Дежурен Санитар преди 9 месеца
До Психолог господине, предайте си исканията на завеждащият по време на визитация.
81
5
 
10
 
! Отговори
Ц преди 9 месеца
Все пак истината е, че Украйна ще бъде Сирия 2, ако не сключи мир с русия. Иначе ще бъде ликвидирана от по- силния почти напълно. И не съм на страната на по- силния, но по- слабият трябва да осъзнае реалността, ако не иска да загине.