Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал"

10 крилати ракети не са били свалени
203
Русия атакувала Украйна с "Калибър" и "Кинжал"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия предприе през изминалата нощ няколко атаки срещу Украйна, като използва 70 въздушни средства, в това число крилати и хиперзвукови ракети и произведени в Иран безпилотни летателни апарати, съобщиха днес военновъздушните сили на Киев, цитирани от Ройтерс.

Руските войски атакуваха масирано през нощта територията на Украйна с ракети, изстрелвани от въздуха и морето и с дронове "Шахед-136/131", обявиха в "Телеграм" украинските ВВС, цитирани от агенция Укринформ. Те подчертаха, че са прехванали 30 вражески крилати ракети и 27 дрона "Шахед".

"При първата вълна от нападения снощи врагът използва 14 крилати ракети с морско базиране "Калибър" и три балистични ракети с въздушно базиране Х-47 "Кинжал". Подразделенията за противовъздушна отбрана унищожиха 12 от 14-те ракети "Калибър". Информацията за ракетите "Кинжал" не подлежи на разгласяване", се казва в съобщението на ВВС, които днес отбелязват празника си.

Руските нашественици продължават да атакуват територията на Украйна с дронове камикадзе "Шахед 136/131" от югоизточното направление, с крилати ракети "Калибър" от Черно море и крилати ракети Х-101/Х-555, изстрелвани от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Каспийско море, уточняват военните.

В сътрудничество с други подразделения на Силите за отбрана на Украйна частите за противовъздушна отбрана на ВВС унищожиха всички 27 дронове камикадзе, пет от шестте ракети "Калибър" и 13 от 20-те крилати ракети Х-101/Х-555, изстреляни от въздуха, се казва още в съобщението.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери информацията по независим начин и че засега няма коментар от страна на Русия. Според агенцията за момента не е ясно дали има щети от нощната атака, нито какво станало с 10-те крилати ракети, които не са били свалени.

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат заяви пред украинската телевизия, че една от ключовите цели на руската атака през нощта е била Хмелницка област. "Сега мишена на врага е летището в Староконстантинов", каза той.

Русия взе на прицел военното летище в Староконстантинов в Хмелницка област и в края на юли, припомня Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Двете атомни бомби не са повлияли за капитулацият а на Япония а победата на СССР над японската армия .
119
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До чуйте русофила...Първо не съм нито русофил нито тррол и второ вадиш думи от контекста и правиш инсинуации. Трето точно сорросоидите властници непрекъснато заплашвате. Толкова мн. престъпност има точно заради вас и сглобкатави вие сте лъжци
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
6 август 1945г...
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На днешния ден преди повече от 80 години, бомбандировката над Хирошима показа на хората унищожителната сила на атома.
116
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинците са хвърлили забранени касетъчни бомби които получиха от САЩ и са запалили в Донецк Университета това е вид държавен тероризъм .
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 134 Ами те не го разбират ,ако не те харесват някъде колкото и да се набутваш пак няма да те харесат
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не агента само дето бункера е само в твоята тиква.Ако малко се поразровиш в нея ,а и ако имаше нещо там щеше да разбереш ,че няма никакъв бункер,щото никой няма да посмее да посегне на Путин.Годината е 2023,а не 1901
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сорросоидните трролове всъщност работят срещу Украйна и срещу България.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Учете история писана от зорозоидни ония ден.Слушайте ботовете
111
14
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 9 месеца
В бункера продължават да пълнят памперса. Украйна сваля ракетите с новите оръжия на Нато. Микровълнови ПВО. Путин е в потрес. Водката свършва. Следва отрезвяване и шамари.
110
2
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 9 месеца
Не моа да разбера последно свършиха ли ракетите на Русия или имат някоя друга в запас?Укрите я карат вече на испарения!
109
9
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
108
2
 
8
 
! Отговори
Хххх преди 9 месеца
Не разбирам какъв е проблемът....Зеления каза че ги свалят всичките.....так че дали руснаците атакуват с ракети те се свалят на 300% от Украйна....на всека една исзстреляна от руснаците ракета, Украйна сваля 3 ракети.
107
8
 
5
 
! Отговори
Русия не лъже преди 9 месеца
Флагманът Москва плава.Херсон е руски.Няма радиация от Чернобил.Безаналогови оръжия.Домбили Бомбас.Унищожихме Хаймърсите.Европа замръзна! Рублата укрепва.Киев за три дни!Газта ще е 3000 долара.Воюваме с НАТО.Мобилизация няма да има.
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 123 Е колко пъти ще пишеш едни и също простотии бе.Толковс ли ти е попето.А ти се каза,че Ралин винаги е критикувал българските управници.Е на човек да му писне от ботове.Обаче защо ги има ей там е въпроса?Нали с украинците всичко е точно,защо се налага да се пишат такива коментари от ботове
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ама Червенски май не е хазарин а Украйнски Чавалес защо Украйнските Чавалеси не ги мобилизират насилствено както правят със Руските и Украйнски Украйнци. Ами ходят Толумлийй по цял западен Европейстан на табори като бежанци със коли дават им всичко парични помощи и прочее.
104
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-високоточното оръжие на Русия е телевизорът.Поразява точно в мозъка,дори и там да го няма!
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ама Червенски май не е хазарин а Украйнски Чавалес защо Украйнските Чавалеси не ги мобилизират насилствено както правят със Руските и Украйнски Украйнци. Ами ходят Толумлийй по цял западен Европейстан на табори със коли дават им всичко парични помощи и прочее.
102
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
А аз мислех, че руснаците имат само сапьорски лопатки моддел 1955г, както ни информираха компетентите от BBC.
101
6
 
3
 
! Отговори
Радой Ралин преди 9 месеца
Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила.После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.Грабихте и жито, папиросиЗарад тебе ходим голи-боси!Дружбата ни беше свята, чиста.Ние всички хранехме танкиста.А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканкаПазеше и немците, и чехите.Ние тук възпявахме успехите.С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.