САЩ призовава Украйна да премине към настъпление

То трябвало да се случи докато тече помощта от Европа
19 фев 2023 19:57, Нели Христова
247
САЩ призовава Украйна да премине към настъпление
Снимка: БГНЕС

Администрацията на президента Джо Байдън настоя украинските власти да преминат в настъпление и предупреди за възможността за намаляване на военната помощ от европейските страни. Това съобщи американският вестник "Политико", позовавайки се на източници.

"Тъй като боевете (в Украйна) продължават, от двете страни на Атлантическия океан, съществува страх, че Русия стабилизира положението и Украйна може да бъде победена в няколко области на изток и юг, а трансферите на оръжия от Запад ще се забавят", отбелязва се в материала, цитиран от други медии. САЩ смятат, че отбраната на Украйна е близо до достигане на критичен етап, тъй като Русия започва дългоочакваната офанзива." "Администрацията на Байдън спешно поиска от администрацията на президента Володимир Зеленски да консолидира постигнатите успехи и, евентуално, да започне собствена контраатака", се казва в публикацията.

Белият дом, според редица длъжностни лица, също е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно, тъй като има опасения, че подкрепата от европейските съюзници на Украйна може да бъде ограничена. Във Вашингтон помощта за Украйна остава до голяма степен двупартийна, но някои в администрацията на (САЩ) се опасяват, че изпращането на повече помощ на Киев може да бъде възпрепятствано от нарастващата опозиция от контролираната от републиканците Камара на представителите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
23
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Проблема на Зеления Детеубиец, не е че ЕС охладнява. Истинксия му проблем е, че САЩ охладнява. Конгреса се доминира от републиканци, а за тях големия враг е Китай. И са прави! Докато те се занимават с Русия, която по-долу от това няма накъде да слезе вече, Китай тихичко трупа сила готвейки се за това, което предстои. В един момент САЩ ше се насочат към собствената си битка и Зеленски ше трябва да бъде съден за стотиците избити деца. Ще почнем с малката Дугина за начало.
89
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При контранастъпление на юг Путин ще омекне защото ще загуби Крим
88
1
 
25
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
С какво ще настъпват със хората дето ловят по улиците и като ги пратят на фринта веднага се предават на руснаците.Нямат сили за настъпление инициативата е при руснаците.Руското настъпление ще е след семица така че освен да се отбраняват укрите друго не може да правят.
87
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
И се гответе за най лошото ! Радвайте се ако не дойде ! Но бъдете подготвени ! Казвам ви го за да не ревете после ! Подгответе си раница за оцеляване ! Не харчете за глупости !
86
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабото място на руските войски е Бредянск
85
0
 
20
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Решиха да си поиграят на руска рулетка срещу...РУСИЯ! Добре ама пистолета е опрян до главата на Украйна! А Европа гледа в ужас и плаща патроните! Добре ама и патроните свършват, а Украйна още жива ;) САЩ се разбързаха!
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна няма ресурс да води дълга воойна, единственния изход е контраатака
83
0
 
36
 
! Отговори
SS преди 1 година
Който иска да се бие в Украйна никой не го спира ! Прав му път ! Но ,ако има мобилизация ,ще стане лошо ! АНАТЕМА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ИЗПРАТИ БГ ВОЙНИЦИ !
82
1
 
17
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
Помощ! Ние печелим! Помощ! Нше печелим! ;)
81
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпитвам искрено и дълбоко съжаление към обикновените украинци,вярвам ,че много от тях (както и аз бих!) дават животът си за родината!Жалко е ,че войната бе провокирана от САЩ,който не можа да преглътне възможността за Евразия ,начело с Берлин и Москва и минаването си на зяаден план!Проклети да са ,че успяха да постигнаттази братоубийствена война!
80
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От две седмици текат преговори Украйна се е съгласила да даде малка част от Донбас след контранастъпление на юг руснаците ще клекнат
79
3
 
22
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
лично за мен - Зеленски до 2 г. ще получи ам. гражданство и ще участва в тв-реклами на превръзки по СиЕнЕн в САЩ. Остане ли в Европа - го чака чайче. Руснаците са изключително злопаметни и никога няма да забравят, как този мръсен убиец организира убийството на детето на Дугин. Едно невинно момиче, което никога не е участвала в политиката. Еми - същото и за неговите деца.
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха тъй призовавайте прошляците укри да ядат лабут,колко му е,то на чужд гръб и сто тояги са малко!
77
0
 
30
 
! Отговори
До 81 преди 1 година
Киро Канадеца Войвода че поведе четата на нашите форумни евроатлантици у Бахмут!! Като ги утрепат след 4 часа сите, че му издигнат статуя у Вашингтон-Киро-Спасителя на Украйна!
76
0
 
13
 
! Отговори
Covid_22 преди 1 година
Да тръгнат украинската армия в атака, стига само позьорство и реване и рев до посиняване. Аман от кебапи, да тръгнат един път и да се свърши. Те знаят че нямат шансове в атака и затова проточват бойните действия, днес в атака, утре на топло в блиндажа и рев, че не могат.
75
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиндостан спешно заповяда на президента Зе-клоун да поведе бендеро-нацистите в атака.
74
2
 
22
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Европа, колкото и да е т*па, взе да се усеща, че Украйна е разлезено дете "дай да ям беееееее", а САЩ се опитват (както винаги) да накарат ЕС да им плати сметките. Еми - нема го майстора либе(расте).
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По един или друг начин до петък войната ще приключи
72
0
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 година
Колко от вас форумните евроатлантици са държали оръжие бе тикви ?
71
0
 
14
 
! Отговори
Успех преди 1 година
Печелехме битка след битка, убиваме и пленяваме стотици хиляди руснаци.Мисля,че победата е близо.Из дневник на СС гренадир Хайнц Фишер, 21 октомври,1941 година.