Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!

Малайзийският самолет бе ударен преди 4 г., загинаха 298 души на борда
Обновена: 24 май 2018 15:19 | 24 май 2018 14:37, Веселина Йорданова
374
Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!
Снимка: БТА

Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на видеозаписи е установено, че ракетата "Бук", която преди четири години е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, е била докарана от базирана в Русия руска военна част, предаде Асошиейтед прес.

Вилберт Паулисен от холандската национална полиция каза днес, че ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, предаде Интерфакс.

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17.

Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Загинаха всички на борда - 298 души - пътници и екипаж.

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета.

На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета, предаде ТАСС.

Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.

Говорител на Европейската комисия призова днес Русия да окаже пълно съдействие на международния екип по разследването на трагедията с полет МН17.

ЕС напълно подкрепя работата на разследващия екип. Призоваваме Русия да сътрудничи изцяло за установяването на отговорните. Държавите, които могат, трябва да подпомогнат разследването. Русия досега не е оказала съдействие, добави говорителят.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинският виновник е организацията за управление на полети. Къде бяха тези холандски, международни и всякакви умници, които не спряха гражданските полети над военна зона? Какво разследване са правили с толкова малко мозък?
145
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде пак глупости на квадрат... що не излязат с точни и неопровержими факти, вместо да правят предположения?Ако ще правим "предположения", ето ви най-лесния начин: "Кой печели най-много от ситуацията?". Като му отговорите и ще знаете кой е свалил самолета. Само дето пак няма да имате доказателства, ама като гледам в днешния свят такива не са нужни(пример Ирак, Иран, Сирия и т.н.).
144
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ФактАма не е за чудене-каква съвест да очакваме от американците,след като пожертваха над 3000 свои съграждани(11.09.2001),с цел да оправдаят безобразията си по света!Това си е техен любим стил на действие...
143
8
 
6
 
! Отговори
goso преди 6 години
До реалистНе говори глупости. Откъде дойде ракетата се знаеше още същият ден. Имаше и звуков запис на хвалбите на екипажа/разчета който стреля. Има видео запис на треакторията. Имената на стрелците са известни.Тогава руснаците казаха че било много скоро, сега пък друго..
142
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали е доказано че системата БУК с която е свален самолета Е БИЛА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В РУСКИТЕ ЧАСТИ,но не като модел а като бойно дежурство!Какво друго искате?!Тия са били пияни на кирки и са стреляли по каквото се е показало!А и само пълен русоблиз не вдева за какво става на въпрос!
141
8
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Забележете,че всички бомбастични неща,които се мятат срещу Русия винаги са свързани с някакво събитие или успех на Русия!Обвиненията за хим.атака в Дамаск бяха хвърлени когато на всички бе ясно,че И.Гута ще падне до дни,аферата Скрипал бе по повод на президентските избори,сега почват офанзива срещу Световното в Русия,нападението на Грузия беше по време на Олимпиада,както и преврата в Киев.Явно за американците няма нищо свято.Знаем,че в древна Гърция Всички войни са спирали по време на Олимпиада!
140
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой пита ли защо украинските РВД са пратили самолета там.И децата знаят ,че курса му е променен.
139
5
 
18
 
! Отговори
реалист преди 6 години
След 4 години разбрали от къде е дошла ракетата?.?.?.И направили филм...А кога ще направят филм за мястото от където е дошъл айсберга потопил Титаник?Сигурен съм ,че този айсберг е откъснат от руски ледоразбивач и е теглен от него докато се блъсне в кораба.Тези краварски филми нямат край.
138
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според правилата, докато не се намери оръдието на престъплението няма как да се докаже чие е то.При убийство с нож търсят ножа и го представят в съда. Тук трябва да представят ракетата, за да се види чия е.
137
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета....................Ми5 като не може да се каже, защо тогава го казват?
136
6
 
19
 
! Отговори
Proroka Oleg преди 6 години
брей установили са от къде е тръгнала ракетата (транспортирането Й чак !!!)чак до мястото на иззстрелване.......хехеххе ебасси идиотщините. 1, Това че е Руска нищо не означава - Български оръжия бяха намерени в ИД ( ние терористична държава ли сме) 2. Тия които са я изстреляли дали ще са оставили каквито и да е следи ? Има си редовно производство на оръжие и нредовно ( без никакви отличителни белези) 3. Украйна, като бивша СССР република имаше и има доста Руско оръжие - особено БУК.
135
6
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Холандчетата не рискуват да бъдат уличени в лъжа-то всичкото оръжие в региона е руско.Иначе с филмирането няма проблем-Холивуд помага...Химически оръжия,отравяния,халифатска пропаганда-каквото си поискаш.Впрочем интересен факт-вчера ВВС на коалицията са оказали огнева поддръжка на локално настъпление на ИД,а миналия ден американски хеликоптери са евакуирали лидери на ИД.Много любопитно и поучително! "Борба за "демокрация" било доста разтегливо и мъгляво понятие,включващо странни методи...
134
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЯВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТе хамериканците също като нас бойкотират световното - просто не се класираха.Га си бойкота МУА ХАХА АХАХАХА-А_А_А-а-ааа-а
133
6
 
21
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Голяма тъпотия.Вярното е само едно ,че ракетата е произведена в Русия.Но е на въоръжение в Украйна. Те укрите могат да правят само и *** и ... метани пред американците.Всичко останало е измислица и небивалица.За да се изстреля подобна ракета е необходимо да се предислоцира поне един зенитно-ракетен комплекс.Който е грамотен ,може да прочете какво представлява ракетата "Бук".За невежите герберасти това не важи.
132
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видеокадри на какво- на свалянето на самолета от 53-та зенитна бригада? :DХоландското разследване е по-изсмукано от пръстите и от британското.
131
5
 
6
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
А добър ден !
130
5
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Представям си какво Йиееееесссс е извикала Хилари, когато е чула за успешната операция по свалянето на Боинга!
129
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те другарето си мислят че като измислят 1000 конспиративни теории, ще прикрият това явно престъпление
128
4
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Интересно! В други сайтове пише дори, че холандските следователи са свалили отпечатъци. Добре, че поне тук тази глупост е спестена. Все пак професионалиста си е професионалист.
127
6
 
22
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 6 години
Вече ми е скучно: Скрипал-МН17 , Скрипал-МН17.......Дедо Сорос трябва да измисли нещо по-интересно.Аман от евтина краварска пропаганда.