Всичко или нищо с първия мандат: Ако няма кабинет с него, отиваме на избори

Ситуацията не е кой знае колко по-различна с или без "Величие", смята доц. Милен Любенов
Обновена: 28 окт 2024 21:09 | 28 окт 2024 21:00, Красимир Ангелов
95

"Ситуацията не е кой знае колко по-различна с или без "Величие". Сега, за да се сформира кабинет", ще трябва да се постигне компромис между двете големи коалиции - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но с участието на трети партньор. Не е невъзможно да се състави правителство, но има много моменти, които по-скоро биха затруднили в началото диалога. Струва ми се, че дори да се състави кабинет, някои теми ще останат висящи и много трудно ще работи едно такова мнозинство", заяви политологът доц. Милен Любенов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Колегата му доц. Стойчо Стойчев също не изключи участието на трета партия в управлението.

"Най-вероятно "Има такъв народ", някои казват и БСП. Ако гледаме чисто организационно, "БСП–Обединена левица" не е за такова управлението, защото самата партия минава през едно оживление. Трябва да се избере нов председател. Ако те мислят дългосрочно за това, което правят, те трябва да се заявят като алтернатива, друга политическа платформа, която е несъвместима с тази на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Ще успее ли ГЕРБ да състави кабинет?

Доц. Стойчев припомни, че само преди няколко месеца идеята за общ кабинет беше немислима.

"В момента, в който започнахме да говорим на сватбената кола какво да бъде цветето отпред и какъв цвят да бъде роклята на шаферките, тогава вече сме решили, че ще има сватба. Но те могат да се разберат за много неща", подчерта политологът.

По думите на доц. Любенов, ако правителство не бъде съставено с първия мандат, то това би означавало, че ще отидем на нови избори.

Ръст в гласовете на ГЕРБ

"За толкова кратко време много трудно могат да се договорят по всички теми - КПКОНПИ, за главния прокурор, регулаторите. Още следващата седмица ще видим напрежение за избора на председател на НС. Това ще бъде първият тест", прогнозира гостът.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от Избори 2024
От "Величие" за резултата: Демонстрация на мафията срещу народа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
КРАЯТ НА РИЦАРИТЕ преди 1 минута
ИЗПЛАШЕНИ от ЧЕРВЕНИЯТ ЧИНГИЗ ХАН с неговото ЧЕРВЕНО ХРИСТО САТАНИНСКО ЗНАМЕ с три реда от по ОСЕМ остри кървави зъби формиращи числото съкралното за истинският Исус Христос число 888 самите КРЪСТОНОСЦИ решили че по-добрият вариант е да обявят пълна безусловна капитулация пред Малките Сатана Исляма отколкото пред Злокобният Голям ЧЕРВЕН САТАНА Чингиз ХАН и това и става ИЗМРЯХА РИЦАРИТЕ ОЩЕ ТОГАВА без да искат да викат помощници от НЕРИЦАРСКИТЕ Полша,Унгария и Източна Европа
89
0
 
0
 
! Отговори
Карачанаков преди 5 минути
Отива ме на избори, що ве Фигуранта връчва мандата на ,, победителите,,от ПъПъ и Да е Бъ България веднага идва Руди Гела дават му МВР обединява всички срещу ГЕРБ и ДПС ННи работата спи.
88
0
 
1
 
! Отговори
КРАХЪТ на РИЦАРИТЕ преди 14 минути
ЗАПАДНА ЕВРОПА трябва да обявиме ПЪЛНА БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ пред малкото сатанинско ЗЛО исляма защото се появи ГОЛЕМИЯТ ЧЕРВЕН ХРИСТИНСКИ САТАНА Чингиз Хан и ТОЙ Е ГОЛЯМОТО ЧЕРВЕНО ЗЛО за УЕСТ ЮРЪП тъй че капитулирали пред малкото сатана зло исляма!-------Историята е ВЯРНА,РЕАЛНА и напълно истинска и е КРАЯТ НА КРЪСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ НА Римските Папи ----------ЧЕРВЕНИЯТ САТАНА Чингиз Хан изтаковал отзад Уест Юръп с ЧЕРВЕНОТО си ХРИСТОСАТАНА знаме с ТРИ реда с по ОСЕМ кървави зъби число 888
87
0
 
1
 
! Отговори
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ - СИНЯ преди 19 минути
25 ОБЛАСТИ - НАРОДА Е ГЕРБ/СДС....... МАЛЦИНСТВАТА ДА СЕ СЪОБРАЗЯТ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДА ЖИВЕЯТ КАТО БЪЛГАРИ, ЩОМ СА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ...
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
Буци-Гунди в последните секунди
85
0
 
1
 
! Отговори
БОГ Е СИН ТАМПЛИЕР преди 24 минути
В интервю РУМЕН РАЛЧЕВ ядосано Ви повтаряше като на малки деца цитирам:"СИНЯТА ШОТЛАНДИЯ е големият шеф на СИНИТЕ на цвят ТАМПЛИЕРИ а фалшивият цвят им е червеният"!доказан факт!Столицата на СИНЯ Шотландия се нарича ЕНЕСБУРГ или по точно БЪЛГАРБУРГ или най-точно ЕДИН БУРГ и цялото население на КАВКАЗ беше от СКОТИ и СКИТИ и ги наричали БЪЛГАРИ от град плиСКИТИТЕ и си ПАЛЕХА ПРОМЕТЕЕВИ ОГНьОВЕ с дървета от ФАНАГОРИЯ и говореха по между си на ГРЪЦКИ език но бяха ЕВРЕИ признава НИКИТА ХОНИАТ 1206 г
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
Пп дб да се обединят със всички извън Борисов и Пеевски
83
1
 
3
 
! Отговори
по-добре избори преди 26 минути
колкото повече избори толкова повече изтъняват черните каси на Шиши и Боко. Шиши и Боко са най-голямото зло което България е виждала.
82
0
 
3
 
! Отговори
Е затва преди 35 минути
Не гласувам майкавидееба комунисто фашистка!
81
1
 
5
 
! Отговори
За мене това е преди 38 минути
Фалшификация 4.01 казват офицялно и после 3.999 било Величие.
80
1
 
1
 
! Отговори
ГОЛО ОРЪЖИЕ ХОЛИВУД преди 42 минути
ДЪРТОТО ЧЕНГЕ от ЦРУ нахлува на заговорническата за унищожението на САЩ среща като подминава Петролните Шейхове и Осама бин Ладен и се насочва към индивид и му сваля маската и се оказва че ТОЙ Е ТОНИ БЛЕЪР и дъртото ченге от ЦРУ заключава цитирам:"ХА-ХА винаги съм подозирал че АНГЛИЯ им е шефа"------Холивудският ХУМОРИСТИЧЕН филм е много ДРЕВЕН и е от хумористични скечове и АЗ ОЩЕ СЪМ В ШОК И УЖАС И ПОТРЕС че ТОВА СЕ ОКАЗА ИСТИНАТА през 2024 година......ПО-ДОБРЕ КОНСПИРАТОР да беше ИСТИНАТА даже
79
0
 
1
 
! Отговори
Руди МЕЧа преди 45 минути
БалайтеМЕЧа комунисто фашистиии Що фалшифицирахте изборите!
78
0
 
1
 
! Отговори
Руди МЕЧа преди 45 минути
БалайтеМЕЧа комунисто фашистиии
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
България върви към евроатлантическия си гроб . Грузия нказа не на членството . Македония каза че няма да се дупи а ние затворихме четири изплатени реактора за ,,членство,, а на българина му обясняват че няма алтернатива на членството . Естествено че винаги има алтернатива и дори Сърбия ни я показа . Сърбия има два пъти повече инвестиции . Три пъти по малко заеми и не се деиндустриализира . А от членството печелят някоко усвоителя а другите плащаме сметката .
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
Пп дб да се обединят със всички извън Борисов и Пеевски
75
0
 
4
 
! Отговори
Ива преди 51 минути
ППДБ са се надули като жабата, която искала да стане голяма като вола и накрая се пръснала и заминала Та така ще стане и с самозабравилите се ППДБ
74
0
 
1
 
! Отговори
England преди 51 минути
72 Ей *** лук Да у м р е ш дано
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Пп дб да се обединят със всички извън Борисов и Пеевски
72
4
 
0
 
! Отговори
ЛЕВСКИ ДАРК УЕЙВА преди 53 минути
ФРОНТМЕНЪТ на Д АРК *** групата от САЩ "ХРИСТИЯНСКА СМЪРТ" през 1998 година предлага на Роналд Рейгън и Бил Клинтън да се САМОУБИЯТ чрез ОБЕСВАНЕ като Васил Левски защото ИДВАЛ ИСЛЯМА но те ОТКАЗВАТ с мотив че Шеф на ЦРУ се хвърлил от небостъргач с викове "РУСНАЦИТЕ ИДВАТ" а руснаците изобщо НЕДОШЛИ-----ФРОНТМЕНЪТ на ХРИСТИЯНСКА СМЪРТ от САЩ се ОБЕСИ през 1998 защото ИДВАЛ ИСЛЯМА с предсмъртни думи "USA FOREVAR,...*** OFF ENGLAND"
71
3
 
2
 
! Отговори
Ивелин преди 54 минути
Може да е всякакъв ама поне е направил нещо Исторически парк!Не само *** у мни камяняци да има у тая държава и да се хвалите че велика история имало.Къде е бо к л у ци?!