Депутат от БСП: Нинова сама пожела да напусне

Показа пренебрежение към членовете на партията
3 сеп 2024 10:05, Инна Ангелова
18
Депутат от БСП: Нинова сама пожела да напусне
Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Иван Иванов съобщи, че Корнелия Нинова сама е поискала да бъде изключена от партията и демонстративно е отказала да изпълни решение на Националния съвет.

"От едно правно нищо няма как да се получават блага. Юристите на "Позитано" правят всичко, за да може този казус да стигне до своя край, защото няма как едно лице, което е пожелало да напусне партията, да продължава да я ръководи. Със същия успех ако искат, да впишат и Иван Костов за председател на партията”, каза още Иванов пред БНТ.

Депутатът допълни, че на заседанието на Националния съвет са участвали 134 души и е имало кворум.

"Тези спекулации не носят нищо добро нито на тези, които ги твърдят, нито на партията. Няма нужда да се свиква конгрес в тази ситуация. Г-жа Нинова с две заявления е пожелала сама да напусне ръководните постове на партията. Ние спазваме устава - три пъти заседава Националният съвет по тази тема и три пъти взима едни и същи решения. Два пъти Нинова не дойде, на третия показа пълно пренебрежение към членовете на партията”, допълни Иванов.

Депутатът сподели и, че е гласувал за изключването на Нинова от партията, но не и на останалите трима - Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев.

Подписването на споразумението на коалицията от леви партии още се довършва и ще бъде подписано в четвъртък, а Иванов сподели, че забавянето е от чисто техническа точка.

"Това ляво обединение отдавна беше чакано от българската общественост. В него ще са минимум 20 партии. Целта ни е да има един политически субект, една коалиция в лявото пространство на тези избори, подобно на това, което стана във Франция".

По думите на Иван Иванов всички в БСП знаят за планираната коалиция, "а г-жа Нинова, ако беше присъствала, можеше също да разбере".

Иван Иванов допълни, че регистрацията на БСП и останалите формации в новата коалиция ще бъде внесена от Атанас Зафиров като временен председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Избори 2024
Абсурдът с ДПС е цената, която трябва да платим за нормална политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На *** от влашките села вяра нямай: тя ще шиканиране, ще размъква, лъже и ще се подиграва с бившите си съпартийци, след което ще потъне в небитието с тримата си пажове. А БСП ще спадне до 5-6%. Да си я вземе Р.Овчаров и двамата да се скрият някъде.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що не питате наш Емчо - хем е шеф на Контролната комисия хем е в ЦИК
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова е от костовашкото котило на СДС. Задачата й не да унищожи БСП и донякъде успя.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И този плюе по Нинова след оставката й! От кога ли са чакали този момент.А,за народа никой не мисли че нямат вода, работа, че са прекарани да се спасяват в пужбина.А,за здравеопазването и общественият ред да не говорим. Нинова та Нинова! Няма да ВИ бъде никак.Ще се изпокарате за листите.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
българската общественост не ви иска обединението, ще наредите петков, манолова, дончева, евентуално и григорова, които нямат и един процент на миналите избори и веднага ще започнат да работят против БСП, те са ренегати, сами напуснаха БСП, създадоха свои партии с надеждата да унищожат БСП, сега нямат субсидия и драпат за депутатска заплата, манолова сменя тоалети всеки ден, има нужда от пари, григорова никога не била казала че ще работи без пари, а какво всъщност работят и тя, и другите
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен2 Стрините ги знаем ,нещо сте се объркали .....
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 7 гуци ,гергов ,добрев ,таков ..........
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дори сама си гласува да я изгонят ....всички комунисти са така немогат да дишат без да излъжат
9
1
 
3
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 седмица
Защо не свикахте Конгрес вие от БСП? Защо я отстранихге БЕЗ Кворум? Вие сте малцинство в БСП! По принцип Мнозинството Решава, така е в Демокрацията!
8
2
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
Г-жа Нинова е като Топлофикация. Няма отказване и отърване нито от парното, нито от нея. Подава оставка и зад оставката, пак се подава тя и се връща с още по-голамо самочувствие, за да дояде цялата баницата.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слушах я в бтв, такова падение... Милионерите и олигарсите в нейно лице плюят милионерите и олигарсите от другия лагер. Тази лелка май никога няма да разбере, че окончателно затри БСП. Били я защитавали, кои бе, лелче?. И, не намесвай София, тук те подкрепят само твоите милионери, че износа на оръжие индиректно за Украйна много ви услади. Отивай на дъното на политическия живот, лелче, и не се връщай!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По празниците ще е вкъщи и ще вие сарми.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма как едно лице, което е пожелало да напусне партията, да продължава да я ръководи. :)))
4
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Зад всичко стои Рундю - руснака и неговият Инициативен ДС/КГБ комитет. Разчистват терена за новата руска партия на Чорапа. Съставена от проруски олигарси Г.Гергов, Р.Овч.
3
2
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 седмица
До 2....Ти да немаш контуэия на главата бе? Ша биел Бокича ха ха ха
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Страна Нина не е искала да "напуска"! Тя е искала само са си подаде оставката, и те отново да не я приемат! Изнъркан номер, но другите я изпревариха да я изключат! На нея трябва паметна плоча на Позитано да сложат,..."тук всеотдано работи ликвидаторън на Блудната Столетница, ...Корнелия ...!
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде, избирателите на БСП, към Възраждане! Да бием Бокича, ПееФски и Сокола.