Първан Симеонов: При нови избори ще се появят още по-радикални движения

Очаква се или промяна, или задълбочаване на политическата кризата
Обновена: 25 юни 2024 16:17 | 25 юни 2024 16:10, Инна Ангелова
91
Първан Симеонов: При нови избори ще се появят още по-радикални движения
Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов направи прогноза, че при нови избори през есента ще се появяват още по-силни радикални движения. Той припомни думите на Борисов, който каза, че е по-добре да има по-партиен кабинет, което означава повече отговорност и стабилност.

“Трифонов настоява за по-експертно и неполитическо правителство. Трудно е да се каже кой от двата пътя е по-смислен за страната. Ще трябва да се намери нещо средно. Мисля, че ГЕРБ се мъчат да направят това”, допълни изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан” пред БНР.

Симеонов подчерта, че отдавна е имало белези на пропускане в БСП. Той сподели, че новата партия “Величие” също трябва да внимава да не тръгне по този път и да стане за смях.

“Дори ПП-ДБ нямат вътрешно единомислие по темата дали да се подкрепи такъв кабинет. Сигурен съм, че текат сондажи за получаване на по-широка подкрепа. Борисов се опитва да направи така, че всички да са доволни. Получавало му се е в годините, не знам дали този път ще успее”, сподели мнението си експертът.

"Разцеплението вече не е корупция-антикорупция, а е изток-запад", отбеляза Първан Симеонов. "Любопитно е, че "Възраждане" говорят за анти - ГЕРБ фронт. Това показва първи признаци на гъвкавост. Рано или късно "Възраждане" ще трябва да направят завой, защото иначе остават неприложими в българската политика”.

Първан Симеонов обаче не е оптимист по отношение на дълбинните структурни промени.

"Нямаме сили да произведем качествена промяна. Конституционните са отрезвяващия пример. Не вярвам тези политици да имат мъдростта да мислят десет пъти преди да срежат. Нека оставим еволюцията да работи, да не променяме правилата ѝ”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от Избори 2024
Не сме надежден партньор с толкова чести избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
Тоя Симеонов преди 5 дни
Не можа да хване появата на Величие,сега врачува за други.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Първане , аз нищо радикално не видях .Един пълничък човек говори някакви неща , влиза в парламента и гласува със статуквото .Кое е радикално ? Полковника разказа приказка която хората искат да чуят , сега вече продава и прибира парите .Не напразно партньора му Михайлов веднага скочи .
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И какво от това?Блатото трябва да се раздвижи,че много е зеленясало.
23
2
 
6
 
! Отговори
Чакам обещаната от преди 5 дни
медиите "Партия на врачките" - за тях ще гласувам! Те знаят всичко за всеки! :D
22
2
 
7
 
! Отговори
А,бе,Първане преди 5 дни
Баце се е скрил в Зайчарника и страх го тресе,ти чакаш от него да направи правителство.
21
0
 
4
 
! Отговори
Свобода преди 5 дни
Може и да се появи, някой, който да ти натрапи муцуната.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дори бежанци от война не искат да остават в България . Толкова е зле живота в България че украинците казват по добре в Украйна с война и без ЕС отколкото в България държава от ЕС .
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Лошото е ,че след сектата на ППДБЛБ++ се пръкна и още една секта , финансова пирамида Двуличие, българите са много лесно манипулируеими и си падат по секти, пирамиди, фараони, спасители
18
2
 
1
 
! Отговори
СУФ преди 5 дни
Пускайте "Hitch" да се развърти с метлата и само млади и нови хора в политиката.
17
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 дни
Посолството на Мъртън вече направи опитите. Не му се занимава вече на другаря Мъртън. Без адеждна работа се оказа Киро, още по-безнадеждна разни Яневци. Единствено Радев успя-натовския генерал мина между капките и заслужи омразата на електората, на когото служи :) А именно електоратът с цвят на дъга.
16
0
 
3
 
! Отговори
Сега преди 5 дни
Първанчо направо си кажи президента снова партия и сега ще я втасаме така ли?
15
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 дни
Ми щом не искате избори направо затваряйте държавата. Смешници!
14
5
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 дни
Само вижте гледанията в Ютуб на кандидат радикалите. Марков е на едно от първите места, ако не и на първо по гледаемост. Другите радикали, просто не им се занимава с политика. Откъде ше се появят тия радикални движения? Ти за да се появиш, трябва да минеш през социалните мрежи, да се задържиш поне 2-3 години, за да имаш шанс да вземеш мижавите 5%. Просто няма кой друг радикал да се появи на картата, местата отдавна са заети.
13
8
 
10
 
! Отговори
Бат Ради да ви обади преди 5 дни
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
12
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 дни
Нещо по-истинско демек. Съединител такъв.
11
1
 
3
 
! Отговори
Има предвид преди 5 дни
Вместо да ядат фъстъци, ще ядат бахур и ще се борят за запазването на домашната *** във всеки дом.
10
4
 
20
 
! Отговори
Бански Старец преди 5 дни
При нови избори ще се появят още по-радикални движения... А дано, да пометат стари от всички омразените партии - евро-атлантически пар цали.
9
4
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 дни
Какви по-радикал и движения от това на Марков? Тоя за коя държава дава прогноза. За България ли? Марков е върха на радикализма. Тоя си няма понятие, как Марков влезе в парламента. Откъде други радикали? В БГ има няколко радикала и те са известни на всички. Няма кой друг радикал да направи партия. Те са просто няколко човека. Партия не се прави от днес за утре. Марков се подготвяше близо две години, за да вземе тия 5%.
8
4
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Така и трябва! Трябва движение за вкарване на агентите на САЩ и ЕС в Белене!
7
1
 
11
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 5 дни
Герберуха, отивай в зайчарника да си прибереш петте лефа за реклама на тиквата.