Първан Симеонов: При нови избори ще се появят още по-радикални движения

Очаква се или промяна, или задълбочаване на политическата кризата
Обновена: 25 юни 2024 16:17 | 25 юни 2024 16:10, Инна Ангелова
91
Първан Симеонов: При нови избори ще се появят още по-радикални движения
Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов направи прогноза, че при нови избори през есента ще се появяват още по-силни радикални движения. Той припомни думите на Борисов, който каза, че е по-добре да има по-партиен кабинет, което означава повече отговорност и стабилност.

“Трифонов настоява за по-експертно и неполитическо правителство. Трудно е да се каже кой от двата пътя е по-смислен за страната. Ще трябва да се намери нещо средно. Мисля, че ГЕРБ се мъчат да направят това”, допълни изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан” пред БНР.

Симеонов подчерта, че отдавна е имало белези на пропускане в БСП. Той сподели, че новата партия “Величие” също трябва да внимава да не тръгне по този път и да стане за смях.

“Дори ПП-ДБ нямат вътрешно единомислие по темата дали да се подкрепи такъв кабинет. Сигурен съм, че текат сондажи за получаване на по-широка подкрепа. Борисов се опитва да направи така, че всички да са доволни. Получавало му се е в годините, не знам дали този път ще успее”, сподели мнението си експертът.

"Разцеплението вече не е корупция-антикорупция, а е изток-запад", отбеляза Първан Симеонов. "Любопитно е, че "Възраждане" говорят за анти - ГЕРБ фронт. Това показва първи признаци на гъвкавост. Рано или късно "Възраждане" ще трябва да направят завой, защото иначе остават неприложими в българската политика”.

Първан Симеонов обаче не е оптимист по отношение на дълбинните структурни промени.

"Нямаме сили да произведем качествена промяна. Конституционните са отрезвяващия пример. Не вярвам тези политици да имат мъдростта да мислят десет пъти преди да срежат. Нека оставим еволюцията да работи, да не променяме правилата ѝ”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от Избори 2024
Не сме надежден партньор с толкова чести избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
и кои са тези радикални движения сега, ако има предвид Възраждане и Величие, никой от тях не прави майдани и не иска да извършва преврати, тези които са непрекъснато на улицата са от ПП-ДБ, дори когато управляват
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Той Славито един радикален ....един байрак и пет крадени песни и аха да оправи държавата .Сега ръси мозък от някакво диванче и си мисли че някой му обръща внимание .
44
2
 
6
 
! Отговори
До 42 преди 5 дни
До ээ Истината е, че ние българите хем сме недоверчиви към истинското, хем лесно ни мамят откровени мошеници и лъжци! Може би защото всеки от нас има един малък тарикат в себе си и много от нас допускат той да стане голям!
43
0
 
2
 
! Отговори
До зз преди 5 дни
Ти какво смело си направил?
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ами да се появяват! Лошо ли е?
41
0
 
2
 
! Отговори
От 32 Да напомня! преди 5 дни
До Да напомня! Чудя се на хората, които слагат минуси на нещо, което се е случило и е факт, всеки може да го провери! Това отричане на очевидната истина ни прави слаби и обяснява защо сме все на опашката!
40
3
 
8
 
! Отговори
ээ преди 5 дни
За всичко лошо,вината е само и единствено,у нас-българите.Защо нищо добро не става в държавата ни.Защото сме страхливци,покорно кланяма глава на крадците и грабителите,гласуваме за откровени бандити/от банкя и колията/,крием се и повечето не гласуваме/а ц-и-г-аните ни затрупват с бюлетини/,турците ходят под строй.Какъв народ сме?Прочетете стихотворението на П.Славийков,и ще се видим в цялост какви сме.
39
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя шарлатанин за кво раделение изток - запад говори ??? Никой не иска да влизаме евразииския съюз . Искат да се махаме от еврог.ейския потъващ кораб за да правим бизнес и на запад и на изток . Нито пък някой иска руски бази на мястото на американските . Въпроса сега е - СВОБОДА ИЛИ ЕВРОСМЪРТ за България . Ние ще изчезнем като народ само след 30 години заради членството .
38
4
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 5 дни
До А,бе,Първане Лъжеш нагло! Борисов не се е скрил, отиде с вдигната глава на консултациите при президента и представи какво смята да предприеме! ГЕРБ - СДС и техните привърженици няма от какво да се срамуват! Останалите би трябвало да се срамуват от завистта, злобата и неистовото желание за незаслужена власт!
37
1
 
6
 
! Отговори
Рендето преди 5 дни
Каква качественна промяна в Политичският елит и Статукво в държавата очаквате с такъв човешки ресурс?! За 34 години беше изграден Стоманен пояс, който не дапусна умните, интелигентни, ерудирани и патриотично настроени хора и интелигенция да припари до власта на Мафиотско-Олигархическата власт установена в Бг от БКП, ДС и клона им ДПС с техните ОПГ-та (орг. престъпност)... и тези хора/най-ценият ни ресурс/ напусна Бг!!! Това е краят ни дами и г-да, още 15-20 години и туй-то!
36
2
 
4
 
! Отговори
КАЖИ ГО НА РАДЕВ преди 5 дни
ТОЙ ЗАПОЧНА ПРОМЯНАТА НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЛИКВИДАЦИЯ.... ИСТОРИЯТА ЩЕ ГО ПОСТАВИ НА ЕДНО НИВО С Г. ДИМИТРОВ И ЖОРО ЖЪЛТОТОПАВЕ
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Първане , полковника се задъхва докато се качва в колата , ти за радикални неща говориш .Преди да е направил някакво действие в посоката която обеща ,аз приемам този човек за празнодумец и лъжец .Когато видя действие , може и да си променя мнението .
34
0
 
1
 
! Отговори
до 34-ти, преди 5 дни
На тези избори ще може да влезе, но на мен ми се струва, че ще станат по-скоро съюзници от колкото опоненти.
33
1
 
8
 
! Отговори
Tенгри кан преди 5 дни
Пълни глупости;))) Социологическо плашене на гарги;))) В България нищо радикално ен може да се роди, българите са смачкан народ под опеката на милиционерската хунта от РПУ и доносници по места. Най-много да се появи поредната милиционерска партия на огладнели милиционери изпаднали от Системата по един или друг начин. Българина по места не притежава радикална психология! Радикален е, само гато му настъпат интереса, но дотам;)))
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Радостин Василев замалко да влезе и тогава полковника ще изглежда дребничък пред устатия Василев .
31
2
 
7
 
! Отговори
Ха,ха преди 5 дни
"ГЕРБ се мъчат да направят това".ГЕРБ за три години се мъчиха и пет пъти не съставиха кабинет.
30
2
 
3
 
! Отговори
Да напомня! преди 5 дни
Да напомня нещо, което по-старите политици не коментират, а младите може и да не знаят! След 1989 г. има два избора със смесена система - половината по пропорционална система и половината мажоритарно! Първият път е в началото на промените след 1989 г., а вторият път 2009 г., когато Борисов печели първият си мандат с 117 мандата, след като има успешен мандат като Кмет на София, без нито един общински съветник!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какво стана в Исрорическия парк , събраха ли 100 000 души или пак 2000 ?
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дрън дрън дрън!Кое му е радикалното политическия елит да се научи да пита народа с референдуми. Пропаста между политици и народ се задълбочавяа с всеки изминал избор. И политолози дрънкат врели не кипели. Имаме елит без народ. Губим и държавата като договор. Кой да дойде да го каже на неумни *** и платени експерти? Няма да дойдат радикални движения по смисъла на законите, а ще дойде радикални разправии извън всякякви закони.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Така или иначе ще стигнем до Магаданс , аз си чакам и ще ги подкрепя .