Първан Симеонов: При нови избори ще се появят още по-радикални движения

Очаква се или промяна, или задълбочаване на политическата кризата
Обновена: 25 юни 2024 16:17 | 25 юни 2024 16:10, Инна Ангелова
91
Първан Симеонов: При нови избори ще се появят още по-радикални движения
Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов направи прогноза, че при нови избори през есента ще се появяват още по-силни радикални движения. Той припомни думите на Борисов, който каза, че е по-добре да има по-партиен кабинет, което означава повече отговорност и стабилност.

“Трифонов настоява за по-експертно и неполитическо правителство. Трудно е да се каже кой от двата пътя е по-смислен за страната. Ще трябва да се намери нещо средно. Мисля, че ГЕРБ се мъчат да направят това”, допълни изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан” пред БНР.

Симеонов подчерта, че отдавна е имало белези на пропускане в БСП. Той сподели, че новата партия “Величие” също трябва да внимава да не тръгне по този път и да стане за смях.

“Дори ПП-ДБ нямат вътрешно единомислие по темата дали да се подкрепи такъв кабинет. Сигурен съм, че текат сондажи за получаване на по-широка подкрепа. Борисов се опитва да направи така, че всички да са доволни. Получавало му се е в годините, не знам дали този път ще успее”, сподели мнението си експертът.

"Разцеплението вече не е корупция-антикорупция, а е изток-запад", отбеляза Първан Симеонов. "Любопитно е, че "Възраждане" говорят за анти - ГЕРБ фронт. Това показва първи признаци на гъвкавост. Рано или късно "Възраждане" ще трябва да направят завой, защото иначе остават неприложими в българската политика”.

Първан Симеонов обаче не е оптимист по отношение на дълбинните структурни промени.

"Нямаме сили да произведем качествена промяна. Конституционните са отрезвяващия пример. Не вярвам тези политици да имат мъдростта да мислят десет пъти преди да срежат. Нека оставим еволюцията да работи, да не променяме правилата ѝ”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от Избори 2024
Не сме надежден партньор с толкова чести избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 5 дни
""""""Сутринта тичах на Витоша! Забелязах зад храстите да притичват въоръжени, брадати мъже!""""""""" ------------------ Хайдути????? От коя чета????
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
хаха да, създадени от вапия лидер Ахмет Доган.После си пие кафето с полк.Марков и ви се смеят кви сте смотани.
64
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 дни
Значи ако не е ГЕРБ, ДПС, ПП/ДБ е радикален! Свърши се, на следващите избори партиите на статуквото са чао, щом всички социолози реват на умряло, значи идват по-добри времена.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И при нови избори Параван и другите слуги на мафията ще се съдерат да лъжат! Затова им плащат!
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Сутринта тичах на Витоша! Забелязах зад храстите да притичват въоръжени, брадати мъже!
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Глупости, кво е радикално в партиите бе, всичките са част от системата, а народат е изпаднал в апатия и будна кома, празни приказки и симулация, че нещо се случва докато живота се изтича
60
2
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 5 дни
"""""Когато държавата е на колене , народа трябва да се изправи . Смятам че това ще се случи. """""""" ---------- Аааааа......., ъъъъъъ..... при тази инертност в обществото....., едва ли!!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
Ку Клукс Клан преди 5 дни
ли ще се появи?
58
5
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 дни
Първанко, работата е вече изтървана. Ще се появят радикални партии и дори ще стане опасно за хора като вас - стожерите на евроатлантизма. Опичайте си акъла, вадете партийните книжки, агентурните ви досиета, припомнете си руския език, щото иначе... абе повява нов геополитически вятър и Източна Европа се връща на мястото си. Ся, който се прави, че не разбира, си е за негова сметка.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Първане , лщбимия ти полковник , каза че още първите дни на парламента , ще покаже каквото трябва .Ти какво видя , че изобщо го споменаваш като човека с радикалните мерки ?
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пак се появи този платен гербаджия да плаши хората.
55
0
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 5 дни
"""""Истинското е това, което работи за нас българите..."""" ---------- И кой е този, който ще имплементира туй "Истинското", което ще трябва да ни спаси на първо място от нас самите с нашата неизменна глупост??? Кожи ни, че и ние да му се нарадваме!!!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Историята показва , че винаги става едно нещо .Когато държавата е на колене , народа трябва да се изправи . Смятам че това ще се случи .
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 52 .Казвам че е изманик и нищо няма да направи , тоест провокирам действие .Когато се прави на водач , трябва да каже ''СЛЕД МЕН" а не ''НАПРЕД" . Когато видя това ще повярвам , до тогава съм скептичен .
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Аз смятам че ако продължаваме така радикалните организации ще се появят и без нужда от избори. Просто един хубав ден ще дойдат едни добри хора и ще почнат да стрелят по други добри хора. И ще почнат периодично да взривяват разни неща. Кое точно не им е ясно на така наречените "политици"? Народа за пореден път им дава ясен сигнал с рекордно ниската избирателна активност и всички партии без мнозинство. По ясно от това няма накъде!
51
0
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 5 дни
До Анонимен Истинското е това, което работи за нас българите, а не само да дрънка и да намира кусури! Истинското е това, което е реалистично, а не блян или мечта! Истинското е когато носи ред и спокойствие в държавата! Стига вече анархия и безвремие!
50
2
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 5 дни
Действай ти бе шушумиго... Какво чакаш полковника да ти прави кефа на тебе, а ти само да сецплюнчиш по сайтовете
49
2
 
12
 
! Отговори
ПАРТИЗАНСКО ДВИЖЕНИЕ преди 5 дни
ЗАПОЧНА ПРЕЗ 2020, НО НЕ В ГОРАТА, А НА ПЪПА НА СОФИЯ, ПОД ЮМРУКА И КОМАНДВАНЕТО НА РРАДЕВ...... РАДИКАЛИЗИРА СЕ С ПОЛИТИЧЕСКИ АРЕСТ НА ЛИДЕРА НА НАЙ - ГОЛЯМАТА ПРОЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ИЗВЪШЕН ОТ РАШКОВ, КИРИЛ И АСЕН....... ПРОДЪЛЖАВА СЪС ЗАПЛАХАТА ЗА СНАЙПЕРИСТИ ОТ АТ. АТАНАСОВ......ПОДГОТВЯТ СЕ ВЕЧЕ И ДА СТРЕЛЯТ ПО СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ
48
2
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 5 дни
До До зз Той лично и такива като него са правили само бели, направиха пълен хаос в България и вгорчиха живота на нормалните, работещи, мислещи българи!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 46 . Кое истинско се е появило ?