Младежите в БСП поискаха оставката на Нинова

Причината са слабия резултат на вота
10 юни 2024 18:09, Красимир Ангелов
58

Снимка: БГНЕС

Транспарант с думите "Промяна Младежко обединение в БСП" и "Оставка" провисна от централата на партията на столичната улица "Позитано" 20, предаде БГНЕС.

Още по темата
Искането идва ден след изборите 2 в 1 и резултатът на БСП, която се очаква да бъде пета политическа сила в 50-то НС.

Габриел Вълков, председател на Националния съвет на Младежко БСП, заяви, че след заседание на младежкото ръководство са взели решение да поискат Корнелия Нинова да подаде оставка като лидер на партията. "От 2017 г. насам тя загуби 800 000 гласа подкрепа за БСП. Формацията е на ръба на оцеляването както виждате от изборните резултати - тя е на 6,9% и на около 140 000 гласа - това е дъно", коментира Вълков.

Той подчерта, че председатели на други партии вече са подали оставка, визирайки тази на Христо Иванов като председател на "Демократична България", и поиска Нинова също да подаде като лидер на БСП.

"Искаме незабавно свикване на Националния съвет на БСП, който да свика конгрес, който да гласува нейната оставка, да се избере временен председател и след това да се избере нов такъв на БСП", предложи председателят на Националния съвет на Младежко БСП.

Той призова всички структури на БСП да застанат рамо до рамо с тях.

Председателят на Младежко БСП-София Евгени Филипов смята, че дори като опозиция не могат да убедят гражданите, че БСП е лявата партия, която се грижи за тях. "Ето защо вярваме, че имаме нужда от нови личности, авторитети, интелектуалци, доказани професионалисти, а досега ни се предлагаха в листите бивши председатели на младежкото СДС", заяви Филипов и призова БСП да тръгне към пътя на промяната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от Избори 2024
ПАСЕ с анализ на изборите у нас: Тайната на вота не беше напълно гарантирана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
да подаде оставка са преди 2 седмици
да подаде оставка сама.Каката едва ли ще я даде , по скоро младежите ще си търсят друга партия
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всъщност БСП е една от най-стабилните партии където няма кой знае какви сътресения и сега тези искат точно това да направят. Май някой се гласи да поеме поста. Паричките от субсидията са сладки. А самата субсидия е вредна за политическите партии защото членовете не си дават парите директно и няма чувство за отговорност, а на политиците не им пуска, гледат само бройката на гласовете като някакво число.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова няма нито една победа до сега , тя няма интерес да си разваля ''успехите'' , гони личен рекорд , БСП под 4 % !Сама си подава ''оставката'' , и сама НЕ си я приема .. Има лаф : Кой туй нещу ???
13
7
 
6
 
! Отговори
vale_karo преди 2 седмици
Сега пролича кои са работили за провала на БСП .За да прикрият своята пагубна дейност искат оставката на един човек - Нинова.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Другарите не разбраха ,да говориш само как ще вдигаш пенсиите и със събори на Бузлуджа не става.///Никаква дума от БСП ,за изкуствен интелект ,за възобновяеми енергийни източници,за технологии .Мотото на хамстера на изборите през 2013 беше ние асфалт не ядем ..
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Партията трябва да си смени името на БКП.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП ще се бори скоро с градската десница за 4 % и ще правят общо обединение.И без това са излязли от една бъчва.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И оставка и трябва да се смени закона на БКП както беше до 1989 г. че само СССР признават за приятелска а не САЩ и ЕС както сега.
8
3
 
9
 
! Отговори
РАДЕВ, преди 2 седмици
ИЗЛЕЗ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ, КАТО МЪЖЕ. ТИ МЕ СЪСИПА
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оставката на Нинова я искат много хора и не от днес и от вчера. До сега никой не е успял да я получи. Каката се е вкопчила във властта и местенцето в НС и не ще да ги изпуска. Докато не затрие окончателно столетницата. Хората в БСП са отговорни, че я търпят и нея и креатурите й.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Cъc Kopнeлa, бeз Kopнeлa, вce тa'a! Ha тepeн тyka urpaят cuлни rлoбaлни иrpaчи и вceku, koйтo миcли, чe kaт' мaxнe Kopнeлa шe ce onpa'u e uguoт...
5
1
 
6
 
! Отговори
Lina преди 2 седмици
Разберете се " като мъже"
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То и защо някой би искал да става водач на потъващ кораб?Дори и Нинова да я махнат ,новия лидер едва ли ще насочи БСП към славно бъдеще.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каката едва ли ще я даде , по скоро младежите ще си търсят друга партия
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП има 6% на следващите избори ще са с 4%.Радев ако направи партия ще дръпне и малкото им останали гласове.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова трябва като Ристьо да подаде оставка сама. Бойна госпожа е, ама не е за водач. Само че кой е по-добрият?