Младежите в БСП поискаха оставката на Нинова

Причината са слабия резултат на вота
10 юни 2024 18:09, Красимир Ангелов
58

Снимка: БГНЕС

Транспарант с думите "Промяна Младежко обединение в БСП" и "Оставка" провисна от централата на партията на столичната улица "Позитано" 20, предаде БГНЕС.

Още по темата
Искането идва ден след изборите 2 в 1 и резултатът на БСП, която се очаква да бъде пета политическа сила в 50-то НС.

Габриел Вълков, председател на Националния съвет на Младежко БСП, заяви, че след заседание на младежкото ръководство са взели решение да поискат Корнелия Нинова да подаде оставка като лидер на партията. "От 2017 г. насам тя загуби 800 000 гласа подкрепа за БСП. Формацията е на ръба на оцеляването както виждате от изборните резултати - тя е на 6,9% и на около 140 000 гласа - това е дъно", коментира Вълков.

Той подчерта, че председатели на други партии вече са подали оставка, визирайки тази на Христо Иванов като председател на "Демократична България", и поиска Нинова също да подаде като лидер на БСП.

"Искаме незабавно свикване на Националния съвет на БСП, който да свика конгрес, който да гласува нейната оставка, да се избере временен председател и след това да се избере нов такъв на БСП", предложи председателят на Националния съвет на Младежко БСП.

Той призова всички структури на БСП да застанат рамо до рамо с тях.

Председателят на Младежко БСП-София Евгени Филипов смята, че дори като опозиция не могат да убедят гражданите, че БСП е лявата партия, която се грижи за тях. "Ето защо вярваме, че имаме нужда от нови личности, авторитети, интелектуалци, доказани професионалисти, а досега ни се предлагаха в листите бивши председатели на младежкото СДС", заяви Филипов и призова БСП да тръгне към пътя на промяната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от Избори 2024
ПАСЕ с анализ на изборите у нас: Тайната на вота не беше напълно гарантирана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова кръв повръща власт не връща
55
0
 
7
 
! Отговори
Позитано 20 преди 1 седмица
Нинова си свърши работата. Занули БСП и сега маже да си тръгне с вдигната глава.Човек на Иван Костов.
54
1
 
5
 
! Отговори
ОМКАТА НИНОВА преди 1 седмица
ПРОДЪЛЖАВА ДА МЪЛЧИ КАТО РИБА ЗА ПРАГА В БРУТО ЗА ДЕТСКИТЕ
53
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Младежите бързат.Др.Нинова не е изпълнила мисията си.БСП все още е в парламента.
52
2
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 седмица
В коментарите по тази статия п'ростотиите са най-много
51
1
 
5
 
! Отговори
До БСПарите преди 1 седмица
Тея ако махнат Нинова и бсп бързо ще излезне и от парламента.
50
1
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 1 седмица
Нинова да им пусне малко от паричните потоци.
49
0
 
8
 
! Отговори
6 преди 1 седмица
Жено врачанска,оди си!Направи ,кавото направи с партията!Просто на пленума я изхвърлете физически от залата-иначе няма да си иде!Един шоп като Тошо , Оправлявя *** ,втори шоп и то врачански не ни е нежен-искаме българин!А не граовец,маке,пом,к,гагаузин ,турчин,***,тронка,влах и пр.!
48
0
 
20
 
! Отговори
Чендов преди 1 седмица
Но моля ви, не вършете глупости, оставете кака Корни само още 1-2 години и тя ще направи най-доброто за България, ще изпрати БКП-БСП там където и е местото, на политическото бунище. Толкова добре се справя жената, засега!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Реално БСП се нуждае от жена лезбийка и феминистка. Също друг вариант е да си изберат за лидер трансжена. Трябва лидера жена да обяви, че ще спре домашното насилие над жени. Също, че ще се бори за разрешаване на хомо бракове и срещу дискриминацията.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пффф при толкова леви комунистически партии, що се бутат балъците у БСП- най-капиталистическата партия? Отдавна е известно, че "европейското ляво" си е капитализъм под прикритие! Даже по-лошо социалдемокрация, меншевизъм или иначе казано троцкизъм. Все предатели, грабители с червено покривало. При Русофилите има три комунистически партии, да одат там. Поне са си марксисти дедовците от трите БКП-та. Нинчето е най-оядената акула от всички капиталисти у БиСиПето.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кака корни оле
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не нееееееееееееее може, докато не паднат под 4% не я даваме
43
1
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 седмица
Стар критик съм на БКП/БСП. Знам им кътните зъби. КН е наистина външно тяло за БСП и много слаб ръководител. Обективността обаче изисква да кажем, че въпросът за оставката на КН си е вътрешнопартиен проблем на БСП. Не на форумните "експерти". Партийното инженерство си има свои, скрити закони, непонятни за широката публика. Не я защитавам - нито нея, нито Станишев. Просто намеквам как се случват нещата.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези са младежи-старша възраст 70 -80 годишни. То други младежи в БСП няма.
41
6
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
Разликата в резултатите от предните и сегашните избори е под 2%. Тези юнаци говорят само за резултатите, но не и за причините за тях. Лесно е да се искат оставки. А сетне какво ще се промени? Социолозите (поне тези, които се опитват да са обективни) казват, че про това разслоение в ляво БСП запазва позициите си. Нека ръководството на БСП работи за обединение на левите формации, това е пътят към по-доби резултати. А БСП, когато беше в управлението доказа, че е лява партия.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Импексовата Нинова е всичко друго, но не и ляв политик. Узурпира БСП и я доведе от 20-25% до 7%. И сега няма да си подаде оставка, подобните на нея като захапят кокала не го пускат
39
5
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 седмица
много им се иска на кликата около станишев да махнат нинова, че да седнат те на стола на столетницата, но всички запознати сме наясно, че след станишев трева не никне :)даже в дира трият коментари за станишев, защото сайта е на жена му моника :))
38
0
 
9
 
! Отговори
възмУтен преди 1 седмица
еееййййй неблагодарни младежи в бсп_то бе , другарката нинова с такъв мерак им раздаваше партийни билети , прие ги под крилото си , на бузлуджански събор ги вземаше , а ся те да и правят сечено . ми не са прави :)
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В БСП младежите са между 55 и 60 годишни!