Кои са (Не)възможните коалиции в 50-ото Народно събрание?

Изборите са пълен провал, една четвърт от народа е гласувал, смята Страхил Ангелов
19
Кои са (Не)възможните коалиции в 50-ото Народно събрание?

"Макар, че имаше опити за изчегъртване на ГЕРБ, очевидно към момента това изчегъртване е приключило. ДПС вероятно също ще излезе от карантинната фаза. Ние, ако приемем че сме граждани на народа, очаквам да се образува коалиция, която да вземе онези решения, които са необходими, да се работи в името на народа", заяви председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов в специалното студио "Изборите днес" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Само четвърт от хората, които могат да гласуват са дали своя вот, което показва провал на изборите, посочи Страхил Ангелов.

"Изборите са пълен провал. Една четвърт от народа е гласувал. Коалиции могат да си направят всякакви. Провалът е заради коалициите, които си правиха, заради системната подмяна на вота, заради ерозията на доверието в честността на самия изборен процес. Днес българите уволниха политическата система", допълни политикът и журналист пред Bulgaria ON AIR.

Следващото Народно събрание ще представлява една малка част от българския народ.

"Най-големият провал на тези избори е ниското участие. Най-големият проблем на следващото управление е ниската представителност. Рекордно 50-ото Народно събрание ще представлява рекордно ниска част от българските избиратели, което ще затрудни създаването на управление. Резултатите дават още няколко извода. Сглобката имаше цена и тя беше платена. Големият въпрос след тези избори е дали Борисов отново ще бъде премиер или не. Тогава вече трябва да има и коалиция. Имаме политически сили, които са изгубили доверието на хората по презумпция, щом има избори", коментира лидерът на ЗНС Румен Йончев.

Има възможности за коалиции в предстоящото 50-о Народно събрание.

"Ако приемем, че са верни или близко до истината данните, не мога да се съглася с твърденията, че предстои трудна коалиция. По-лесна коалиция никога не е имало. Между ГЕРБ и ДПС, и при условията на малцинство, и при условията на трети участник. Друг е въпросът, че това не прави управлението по-легитимно. Има провал. В България големият проблем е, че някой решава да си направи партия и всъщност партията работи за лидера си, а не лидерът за партията или обществото", посочи бившият министър на отбраната Николай Свинаров.

Очаквайте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Избори 2024
България се лашка като счупена лодка, смята рок легендата Милена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
мазното кафе преди 2 седмици
ше ми седнете пак на коленцето
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СТРАХИЛЧО-КОАЛИЦИИ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ НЕ СЕ ЛИ ПРАВЯТ- Я РЕЧИ КОЙ ЗАКОН ЗАБРАНЯВА КОАЛИЦИИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВИТЕ- ДАВАЙ, АКО ЩЕ ЛЪЖИШ, ЛЪЖИ КАЧЕСТВЕНО, А НЕ С ОПОРКИ...
16
1
 
4
 
! Отговори
Батее преди 2 седмици
Да спечелиш 6 процента от гласовете в България не е успех а позор - хората не ви искат нито ГЕРБ нито останалите хрантутници - само системата ви крепи ай сиктир оттука май отиваме към президентска република и право в лапите на Русия, не наядохте се *** от ГЕРБ
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сглобката струва скъпо.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези които не са гласували, никой да не си ги присвоява, нито интерпретира, какво значи неучасгието им. На хората явно не им пука ...или никой не им е предложил пари. По-добре ли щеше да е, ако бяха гласували 90% и половината вот е купен.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чакаме резултатите от "Другата България" , за да видим окончателните резултати!
12
4
 
1
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 2 седмици
15% от населението са ***, 15% са *** алкохолици. Тия 2 групи гласуват. Останалите 70% са плазмоиди, които няма да разберат и козел да стане премиер, а всички депутати в парламента да са 1 бюлюк овце. Общото е, че всичките 100% се състезават, кой може да мрънка най-много.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Герзметта, крадетурците и шарлатаните - конституционно мнозинство.
10
5
 
6
 
! Отговори
да преди 2 седмици
големи умници сме - да не е русия, а турция да е! заслужавате си хомота дж.ендъри!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До a...Че то български партии има ли,че да гласуват за тях?
8
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имахме стабилно правителство с огромно мнозинство Това правителство българите одобряваха и бяха свикнали с него Свършиха се много полезни неща Които учудиха даже европа.Никой освен копейкин не искаше избори Да стигнем до тук вината е на ББ Да сваля стабилно правителство даже с премиер на герб бе абсолютно ненужно Следващия път избирателите ще са 20%
7
9
 
13
 
! Отговори
българи преди 2 седмици
честита ви война, честит ви чертеж на американски АЕЦ за 30 милиарда, честита ви авария в АЕЦ Козлодуй, честит ви Пеевски премиер, честита ви сглобка, честита смърт на България. На украинците им честитим новите реакторчета подарени от щедрите ни управленци. Да живее Евроатлантизмът.
6
8
 
3
 
! Отговори
a преди 2 седмици
до долния - не, не е само в българия, в италия смениха едно 100 правителства за 50 години (приблизително). и сега са си ОК. така че не е проблем. хубавото е, че масата българи не са *** предатели, и не гласуваха за руската партия.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще има нови избори на зима.Народа масово не гласува.Такова нещо само в България го има.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не изчегъртват ГЕРБ,а държавния бюджет,защото като ходят често на избори взимат субсидии.Развалиха сглобката,за да вземат още и отделно още кеш да измрънкат от бизнесмени.После пак ще се женят.Махайте им субсидиите,за да се спре ходенето нон стоп на избори и това все да сме без правителство.През това време вече на съседите им текат лигите да прилапат територия.Вие нон стоп пишете как не било държава и територия и ги привличате.Ще стане беля.После ще се чудим как да се освобождаваме...
3
3
 
23
 
! Отговори
У нас преди 2 седмици
за съжаление - нищо неочаквано! Пак същите познати до болка мутри ! Положителното е, че в Европа сякаш идва края на тая епоха!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Турски Герп са на власт!!
1
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ-СДС и ДПС имат 121 депутата. Мисля че ще е най добре това да е новото правителство.