Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана

Тя може да отиде зад решетките за две години при доказване на вина
9 яну 2024 09:25, Нели Христова
175
Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана
Снимка: Instagram

Прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва мис Силикон Катрин Йорданова за умишлено опасно шофиране. Наказанието може да е до 2 години затвор.

Това препоръча пред NOVA телевизия адвокат Силвия Петкова.

Доказването на опасното шофиране обаче ще е много трудно, предупреди тя.

В понеделник мис Силикон за 2022 г. Катрин Йорданова публикува в социалните си мрежи как шофира по магистрала "Тракия" с 250 километра в час при ограничение от 140 км. Това клипче обаче се оказва недостатъчно, за да се наложи санкция.

"Изключително трудно ще е да се докаже, че мис Силикон Катрин Йорданова е шофирала с толкова опасна скорост. Може, ако се установи по камери и участък на магистралата", коментира обаче адвокат Петкова.

При доказване от страна на прокуратурата обаче Катрин Йорданова може да отнесе до 2 години затвор.

"Ако се докаже кой е бил зад волана, санкцията ще е около 1600 лв. Но тук не трябва да се прилага административно наказание, а по наказателния кодекс. Можем да говорим за извършено престъпление, защото имаме много голямо превишение на скоростта, безразсъдно шофиране и снимане. Има ясно съзнание, че може да се причини смърт на друг човек. Наказанието е до 2 години лишаване от свобода", разясни адвокат Силвия Петкова.

"Наказателната отговорност е лична. Законът за движение по пътищата предвижда наказания, ако собственик е предоставил автомобила на човек, който е под влияние на алкохол или наркотици", коментира тя възможността да бъде наказан поне собственикът на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И ако имаме камери навсякъде, законово те са доказателствено средство, санкцийте са вдигнати до Космоса - то можеше да се окаже, че тази парцалеса е карала 20-на километра с 10 000 лева/час! Удивително! Да видим тогава, "спонсора" на "жипката" ще бъде ли петимен да плати и сутрешния анфетаминен ентусиазъм на кифлата? Разберете - само якото дране може да отсее тези джигити! За повечето - санкция по скъпа от колата и кауш. А богатите... еми, те "също плачат" в един момент, нали!
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радвам се, че харесахте коментара ми, че медийте правят тези човешки отпадъци известни! Не бих се зачудил, ако тая кифла е закусила и амфети, щото да добие това "влечение" към славата! Но.., има и нещо друго. Време е човешкия фактор да "напусне" наказателния процес! Какво казвам? Първо - законово камерите трябва да добият "доказателствена стойност" а не всеки посредствен адвокат да се упражнява. Второ - софтуер за средна скорост между две камери - и камери навсякъде. Да видим после мераклийте.
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кифлето не е знаело с колко кара,да не е радар,снимала е километража защото и направило впечатление че показва много,помислила е че е развален.
105
2
 
23
 
! Отговори
Далай Лама преди 4 месеца
Явно мис Силикон има силикон в тиквата си . А колко много са такива като нея !!!
104
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не че нещо ама,тая адвокатка май не знае че живее в България а не в САЩ ,кифлата може да бъде наказана единствено по зекона за движение по пътищата с глоба и отнемане на книжката. Разсъжденията че умишлено карала с еди каква си скорост съзнателно че може да убие човек, адвокатката може да си ги завре където се сети. Всеки който кара с 30,40 50 км също съзнава че с тази скорост може да убие човек, включително и адвокатката. Дайте да я вкараме в затвора тогава.
103
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Миналата година джадаите ни показаха как става. Убиваш дете, (щото в населено място ако трябва и с 30 ще караш) и те колят на място. Да видим дали пак в това село някой ще прегази дете..да не дава Господ. Те така навсякъде ако се случи нещо такова. Особено на пешеходни пътеки, колиш на място и после ти си с условна ..след години
102
1
 
24
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
То само "мис силикон" да се държеше като дивак на пътя щеше да е добре. Всякакви такива бесни бушмени тряба да бъдат отделени от обществото!
101
1
 
6
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 4 месеца
Ех Фиона Фиона за къдя бързаш ва ....
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми неее, нормалните западни общества няма как да приемат някакъв суек дето техните са крали кинчи и му купили някакъв кошник да кара с 300 км/ч. Тва че има малка п.шка или силикон в г.за оправдание ли е за да се убие човек. Сутринта по околовръстното пак някакви такива си мислеха, че са на Ф1 и с една порутена шкодичка се врязваше между колите. Ако стане нещо тоя ще е с условна най-много, т.е. кво трябва на место ли да ги трепим ако направят нещо или да чакаме условната след 10 г. дела
99
1
 
16
 
! Отговори
Mirabelle преди 4 месеца
Пробита държава
98
1
 
29
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 месеца
Нормално за индивид на които не само циците са пълни със силикон, но и главата!!!!
97
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Aз съм на пуросангуе, топ спид 320, ускорение 3.6
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига сте коментирали, това общество не обича справедливостта.
95
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Все ѝ трудно на тая държава да наказва престъпници, а и е много лесно да кара непрестъпниците да страдат. Нищо не работи както трябва тук.
94
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Първо е случила на качествени гуми с правилния индекс и второ голям късмет е извадила развивайки такава скорост по наша псевдо автомагистрала.
93
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Zeekr 007 - 2.6 секунди ускорение до 100 км/ч, цена 44 хиляди долара, обурудване както в немска кола лукс класа от порядъка на 120 хил долара.
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно отлично работи щом.кара мерседест който дига 300 км
91
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че какво е виновен шофьора щом като производител на автомобил е направил превозното му средство да се движи с такива скорости? Я да предположим, че не човек шофира а "изкуствен интелект" also known as "Автопилот" тогава какво правим? Кого ще съдят, колата ли, производителя ли? Кого. Вие сте хора които не виждате и 10 см пред носа си, тръгнали сте да се правите на компетентни. хахахаха
90
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Aз съм на урус.
89
2
 
13
 
! Отговори
младен преди 4 месеца
Иначе за визията и - ЕГА И ВАМПИРА!