Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана

Тя може да отиде зад решетките за две години при доказване на вина
9 яну 2024 09:25, Нели Христова
175
Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана
Снимка: Instagram

Прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва мис Силикон Катрин Йорданова за умишлено опасно шофиране. Наказанието може да е до 2 години затвор.

Това препоръча пред NOVA телевизия адвокат Силвия Петкова.

Доказването на опасното шофиране обаче ще е много трудно, предупреди тя.

В понеделник мис Силикон за 2022 г. Катрин Йорданова публикува в социалните си мрежи как шофира по магистрала "Тракия" с 250 километра в час при ограничение от 140 км. Това клипче обаче се оказва недостатъчно, за да се наложи санкция.

"Изключително трудно ще е да се докаже, че мис Силикон Катрин Йорданова е шофирала с толкова опасна скорост. Може, ако се установи по камери и участък на магистралата", коментира обаче адвокат Петкова.

При доказване от страна на прокуратурата обаче Катрин Йорданова може да отнесе до 2 години затвор.

"Ако се докаже кой е бил зад волана, санкцията ще е около 1600 лв. Но тук не трябва да се прилага административно наказание, а по наказателния кодекс. Можем да говорим за извършено престъпление, защото имаме много голямо превишение на скоростта, безразсъдно шофиране и снимане. Има ясно съзнание, че може да се причини смърт на друг човек. Наказанието е до 2 години лишаване от свобода", разясни адвокат Силвия Петкова.

"Наказателната отговорност е лична. Законът за движение по пътищата предвижда наказания, ако собственик е предоставил автомобила на човек, който е под влияние на алкохол или наркотици", коментира тя възможността да бъде наказан поне собственикът на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи ... Народът ше я накаже! Къде и е адреса инкаъв и е номера на колата! Скоро ше наказваме и всеки сниола за 150000 лева. Ще ина шамари и юмруциииии!
7
2
 
4
 
! Отговори
При 20 ранени всеки преди 4 месеца
ден е трудно да се гледат статистиките . Да се расъждава скороста , а после пянството , а после ... Изкривиха се ценностите , а спокойствия на бг пътищата няма . Минали 5-6 с 340 и какво от това . никой не страда . може и да са фалшиви клиповете пораждащи тревога . Сложно е на бърз път когато отзад изкочи бърз автомобилист с чувство за предимство .
6
4
 
3
 
! Отговори
Бай Хатън Сливен преди 4 месеца
Уххххх, връз пресна и вкусна силиконка ша легне моята бонбонка, да са протръка в свежа плът, а не в градинският маркуч!;)))
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Снимка нема ли на тоз б.атал :)))
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има данни за депутат от пп-дб
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пази боже сляпо да прогледне.
2
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И да бъде наказана, според една адвокатка ще е около 1600 лв. Кара кола за 200 бона и наказването с 1600 лева е просто смехотворно. Докато не се приеме пропорционалност на глобата спрямо стойността на автомобила разни силиконови ***, мамини синчета и т.н. ще си правят каквото искат и ще убиват по пътищата!!!
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно и в главата си има силикон.