Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана

Тя може да отиде зад решетките за две години при доказване на вина
9 яну 2024 09:25, Нели Христова
175
Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана
Снимка: Instagram

Прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва мис Силикон Катрин Йорданова за умишлено опасно шофиране. Наказанието може да е до 2 години затвор.

Това препоръча пред NOVA телевизия адвокат Силвия Петкова.

Доказването на опасното шофиране обаче ще е много трудно, предупреди тя.

В понеделник мис Силикон за 2022 г. Катрин Йорданова публикува в социалните си мрежи как шофира по магистрала "Тракия" с 250 километра в час при ограничение от 140 км. Това клипче обаче се оказва недостатъчно, за да се наложи санкция.

"Изключително трудно ще е да се докаже, че мис Силикон Катрин Йорданова е шофирала с толкова опасна скорост. Може, ако се установи по камери и участък на магистралата", коментира обаче адвокат Петкова.

При доказване от страна на прокуратурата обаче Катрин Йорданова може да отнесе до 2 години затвор.

"Ако се докаже кой е бил зад волана, санкцията ще е около 1600 лв. Но тук не трябва да се прилага административно наказание, а по наказателния кодекс. Можем да говорим за извършено престъпление, защото имаме много голямо превишение на скоростта, безразсъдно шофиране и снимане. Има ясно съзнание, че може да се причини смърт на друг човек. Наказанието е до 2 години лишаване от свобода", разясни адвокат Силвия Петкова.

"Наказателната отговорност е лична. Законът за движение по пътищата предвижда наказания, ако собственик е предоставил автомобила на човек, който е под влияние на алкохол или наркотици", коментира тя възможността да бъде наказан поне собственикът на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
8
 
! Отговори
аьаьааь преди 4 месеца
Спокойно тази няма да живее много. Проблема е ,че ще отнесе някой, като Милен или друг готин човек и ще го давата по новинитеа,а след 3 дни ще е забравен.
127
1
 
30
 
! Отговори
маалатъ преди 4 месеца
Народа деградира тотално! Това вече не е свобода, а анархия и беззаконие!!!
126
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ахаа, а човекът, който беше дал на нвръстния си син да шофира го наказаха само по публикации в соц. мрежи? двойни стандарт а??? Нищо! някоя мантинела, дърво или друго препятствие ще я накаже по-справедливо. Въпрос на време..
125
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ох, някой дано и метне кисилинка на тая ...
124
3
 
10
 
! Отговори
НЕТОЛЕРАНТНОСТ преди 4 месеца
Обявява се нацинална нетолерантност! Мъст над всички изетници! Ще има тормоз! Пашете им колите, трошете им джамеците, бийте го като магарета!!!!!!!!!
123
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прдмалко направихме олата на г^ъ^з! От свга нататск, братя българи - рормоз на изетниците! Видите линколо за по 200 бона - дерете ги, трошете джамеците, бойте собствениците!! ЗА БЪЛГАРИЯЯЯ!
122
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма да бъде наказана, защото ... (законът е един за всички?), а всъщност ще бъде наградена, заради рекорд в книгата Гинес?
121
3
 
32
 
! Отговори
Тожо преди 4 месеца
Сега се разрових за това кyp*е и се оказа че преди 4 години пак са я давали в новините, онзи път за участие в побоища на пътя . Друго интересно нещо е че тогава кара старо БМВ 3 за 800 лева а сега кара тузарски Мерцедес ! Има ли държава да я пита как за 4 години е забогатяла толкова и откъде са и доходите !?
120
2
 
16
 
! Отговори
Kiki преди 4 месеца
Мърллаа
119
2
 
19
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 месеца
Некадърни управляващи, слаба държава, голяма простотия.
118
2
 
20
 
! Отговори
алоо преди 4 месеца
"Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана"Точно от тези на пръв поглед дребни нещица трябва да се тръгне,за да я има т.нар. реформа във живота на българина.Какво значи няма да бъде наказана?Да чакаме следващата к.рва да се снима и да си прави реклама ли?Как чешкият млрд-ер фуча с 400 км/ч по германска магистрала,където НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ НА СКОРОСТТА и плоция и прокуратура се сезираха и наказанието въобще не беше безобидно.Значи искат-наказват,другото си е оправдание...
117
2
 
8
 
! Отговори
Дано преди 4 месеца
И дано полицаите дето не спират бясно каращите да са поне веднъж на пешеходната пътека, та да си помислят ще си вършат ли работата или не.
116
2
 
23
 
! Отговори
За пореден път се преди 4 месеца
доказва,че съдопроизводството у нас, във всичките му компоненти е бариера в полето.Лъвовете(власт и пари имащите)прескачат над нея;влечугите(дребните мошеници и аферисти)пропълзяват под нея,а ние обикновените хора(говедата съблюдаващи законите и съобразяващи се с тези,които ги прилагат)се блъскаме в нея,спираме и чакаме благоволението им.
115
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Турист: - знаеш ли къде е проблема? Когато такива кифли и кифльовци настигнат в крайната лява някой човечец движейки се с 250 км/час и се опитват да го "отместят с фарове"! В крайната лява жертвата обикновено кара със 140 км/час /и малко повече/. Стотни от секундата ако се шашне - или мантинелата или съседния водач! Е това е проблема поради което на Запад се квалифицира като "пътно хулиганство" и е много сериозно наказуемо! А как е тук - в Милата ни Родина?
114
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еме про*та чал*арка, каков да се очаква, разбира се, че ще се похвали с просто*ията си. А в родната полиция има сериазна корупция и проблеми.
113
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проблема е в липсата на желание да се реши проблема. В Германия примерно двама такива джигити преди няколко време си правеха дрифт-че и убиха един възрастен водач. Заживяха в кауша само 20 дни по късно - тихо, без крясъци и медиен шум и ефективно. Тук?! Как е убиеца на Милен? А она "маор" дето уби - подчертавам - уби двете момичета на "Черни връх" как е? Минаха ли вече пет години откакто жертвите ги "забравиха"? Проблема е, че липсва желание да се реши проблема! Това ражда и сегашните герои!
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано да блъсне министър или тоя който я пази да не плати глоба и да лежи в затвора !!!
111
2
 
14
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 4 месеца
Кога ще пускат колата на търг?
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е лесно такова недоразумение като тая кифла да се опитва да разсъждава с единствената си мозъчна клетка, която всъщност също е направена от силикон, и то от най-некачествения.
109
1
 
13
 
! Отговори
Турист: преди 4 месеца
Гнусната к....ва да продължава да шпори. Рано или късно ще я сполети каквото си го търси...Само дано няма невинни жертви. Мръсен кодуп...!