Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана

Тя може да отиде зад решетките за две години при доказване на вина
9 яну 2024 09:25, Нели Христова
175
Мис Силикон, която "лети" бясно с 250 км/ч, трудно ще бъде наказана
Снимка: Instagram

Прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва мис Силикон Катрин Йорданова за умишлено опасно шофиране. Наказанието може да е до 2 години затвор.

Това препоръча пред NOVA телевизия адвокат Силвия Петкова.

Доказването на опасното шофиране обаче ще е много трудно, предупреди тя.

В понеделник мис Силикон за 2022 г. Катрин Йорданова публикува в социалните си мрежи как шофира по магистрала "Тракия" с 250 километра в час при ограничение от 140 км. Това клипче обаче се оказва недостатъчно, за да се наложи санкция.

"Изключително трудно ще е да се докаже, че мис Силикон Катрин Йорданова е шофирала с толкова опасна скорост. Може, ако се установи по камери и участък на магистралата", коментира обаче адвокат Петкова.

При доказване от страна на прокуратурата обаче Катрин Йорданова може да отнесе до 2 години затвор.

"Ако се докаже кой е бил зад волана, санкцията ще е около 1600 лв. Но тук не трябва да се прилага административно наказание, а по наказателния кодекс. Можем да говорим за извършено престъпление, защото имаме много голямо превишение на скоростта, безразсъдно шофиране и снимане. Има ясно съзнание, че може да се причини смърт на друг човек. Наказанието е до 2 години лишаване от свобода", разясни адвокат Силвия Петкова.

"Наказателната отговорност е лична. Законът за движение по пътищата предвижда наказания, ако собственик е предоставил автомобила на човек, който е под влияние на алкохол или наркотици", коментира тя възможността да бъде наказан поне собственикът на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
16
 
! Отговори
Ти да видиш позиция! преди 4 месеца
До Анонимен Ти сериозно ли? Значи трябва тая кифла да те подпре с 250 км/час при ограничение 140 км/час и да излетиш като от катапулт в мантинелата, за да разбереш, че това е опасно и си е опит за убийство. Има автомобили, които могат да се движат и с 400 км/час. Ако и техните собственици опитат да направят това? И в заключение: дори в Германия участъците без ограничения на скоростта са малко. Удивително малко и самио легендата за магистралите, на които няма ограничения,ги правят привлекателни
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ще проверят ли от къде напомпаната със силикон има пари за такава кола, с отваряне на краката ли ги е изкарала, плащала ли е данъци
86
2
 
5
 
! Отговори
младен преди 4 месеца
Ако не БГ властите законите на физиката ще я накажат. Лошото е че барабар с нея може да отнесе наказание и някой невинен.
85
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вижте си коментарите. Затова държавата ви е на такъв хал и стават трагични инциденти. Карайте си, с 250 таралясниците... и се радвайте че ви се разминава, докато един ден не дойде вашият ред да сте статистика...
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ушев като й зърне боckите , лигите му ще потекат като на прерийна xueна . Ще забрави и за скорост,и за глоби, и за всичко.
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
камери по тая магистрала няма ли?... ако не са я заснели камери не виждам как ще докажат, че нещото, напълнило тялото си като еърбег е виновно, но и трябва да е ясно, че и следващите такива амеби няма да могат да ги осъдят, трябват камери!
82
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Извинявайте ама това вече е абсурдно. Ами карала, карала. Какво толкова е станало? Нима е убила някого? Това е все едно да се търси наказателна отговорност на всеки извадил оръжието си. Щото можело да стане еди си какво. Ами то между "може да стане" и да "стане" има Балкан разлика. Големи съдници и моралисти станаха всички, Най-гласни и ревящи са тези които най-много не спазват правилата!
81
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
Се самосезира и за финансови престъпления
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Една такава да вкарат в затвора в Сливен ище има респект към закона!
79
17
 
7
 
! Отговори
ХИЧО преди 4 месеца
Германците не са просста нация,че нямат лимит на скороста по магистрала....Тук явно някаква адвокатка си прави реклама на чужд гръб....
78
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За жени като тази мъжете казват: Ами като няма пържоли и бобът е храна... ХАХА Много грозна ве!
77
2
 
2
 
! Отговори
Бай медьо дьо ганьоф преди 4 месеца
От *** и турчин водач не става! Всичко докарват до под кривата круша!
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До СЛАВА НА ТУРЦИЯ - Добро утро, Делиормана! Да не си прекалил вчера със сланинката от прасие и домашлярката та си толкова "гневен"!? Я оди до външния нужник който със сигурност ползваш там да постнеш несгодите си! Както се казва по вашему - аман от долнопробни клишета!
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква мис?! Грозно джудже! А за сексапил и дума не може да става освен ако някой яко не го е закъсал. Избива комплекси заради външния си вид, но дори с 250 никога няма да стане красива, не и в този живот!
74
2
 
19
 
! Отговори
Shark преди 4 месеца
Не, не е трудно да бъде доказана вина и да бъде наказана. Трудното е да бъдат накарани съответните органи да си свършат работата.
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Шофер - аз пък, като моторджия дълги години спазвах правилото - като летиш между София и Бургас, не забравяй с каква скорост може да лети Ангела ти хранител, да не се изненадаш..!
72
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде и аз да кажа нещо! Докато т.н. медии - в т.ч. телевизии а после и интернет дават популярност на тези човешки отпадъци, не само няма да намалеят - но - ще се умножат. Това са индивиди търсещи "славата" в себеподобните си. И я намират - заради нищоправенето на онези които трябва да ги респектират. Колко е походящо казаното от Пенчо Славейков - "Не сме народ...! Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! Аз не зная! Аз не мога!..."..". Звучи ли ви познато? Не подхранвайте "славата" на отпадъците!
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Женорята полудяха! Отвратителни същества!
70
6
 
5
 
! Отговори
лъскави боклуци преди 4 месеца
Някой засегна старите "таралясници" , шА *** извинявате , но която и да е нова кола е пълен с електроника ***, в сравнение даже с даже по-обикновена кола модел от преди 20-30 г. Проблемът е, че все пак годинките си казват думата. Но ако колата е поддържана перфвктно, никоя нова, не може да и се опъне. Новите са блъскани с електроника, но окачването и двигателите са боза. Новите, при над 200 (не, че могат да ги вдигнат) стават ултра нестабилни и просто ще се разпаднат.
69
2
 
25
 
! Отговори
Шофер преди 4 месеца
Да кара бързо всеки може и често така се среща със Свети Петър. Като си гъзар, карай бавно, че да се вижда кой е в колата. Шофирайте по правилата и разумно, оставете КАТ гладни :)