Д-р Маргарита Къчева: Здравословен тен не съществува

Загарът не може да бъде полезен
21 юли 2024 10:05, Петър Бойчев
80
Д-р Маргарита Къчева: Здравословен тен не съществува
Снимка БГНЕС

Здравословен тен не може да съществува. Пигментът защитава като щит между ядрото на клетките. Не може да се говори, че е здравословно. Това каза по Би Ти Ви дерматологът д-р Маргарита Къчева.

По думите й трябва да познаваме безопасните часови пояси и кожата си - доколко може да стои навън. Безопасните часове са между до 10 и след 17:00. Чадърите предпазват до 30%, каза още тя.

Според нея всяка кожа има определено време, на което може да стои на слънцето. Потта и водата от морето отмиват слънцезащитните продукти. След всяко влизане в морето трябва отново да ги приложим. На два часа трябва да се репликира, предупреди д-р Къчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: докторздравословентен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 37, ти си национално бетствие :) Дънинг-Крюгер яко те е треснал и дори не осъзнаваш какво дъно си :) Жалка картинка, 80% са като теб!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 33 Къф застой ве брат ... Имама джисиеми водни ски интернет пелйстаейшан .. Застой ми вима ... Ейййй ...
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Другият вариант с кремовете 50-ти фактор води до това, че от морето се връщаш толкова бял," Проблем е, че си бял, неолиберлче, налииии!!!!
34
5
 
13
 
! Отговори
до 30 преди 1 месец
То затова в недалечното минало хората на 25-30 са изглеждали като на 50-60.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18, стига с това "едно време". Едно време са си слагали пудра на лицето блъскано с алуминий... сега дали ще намериш някой да направи същото, а? Или да си слага сутрин в кафето арсен за да има имунитет срещу отравяне? Ей такива като теб държат човечеството в застой! Щот все "едно време" гледате!
32
4
 
11
 
! Отговори
Слатински трол преди 1 месец
Аз съм от ромски произхОд и нямам проблеми с тена. Да му мислят белите българи!
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това се знае от много години, но путинофилите са с половин век назад, така че за тях е нова информация.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 27, за това баба ти беше съсухрена още на 60 години, а на Джейн Фонда ѝ се възхищаваше.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът с тена и изгарянето на слънце е, че почивките станаха много кратки през последните 35 години. Няма време да изгориш, да се оправиш и да продължиш със слънчевите бани. Другият вариант с кремовете 50-ти фактор води до това, че от морето се връщаш толкова бял, колкото преди морето.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди години нямаше кремове и на плажа стояхме на слънце в началото малко и всеки ден увеличавахме времето през първите дни. Почти винаги ако почервенявах е, но с два дни под чадъра нещата заспиваха. Накрая изобщо не изгаряхме. Е, тогава почивките бяха по 20 дни, вкл. и детските лагери на морето, а но по една седмица както е сега.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба ти едно време е фащала здравословен тен на къра с мотиката :)))
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това на снимката докторката ли е? Къде преглежда да си запиша час разбираш ли?
25
8
 
12
 
! Отговори
hhahahha преди 1 месец
Остава да кажат и че витамин Д е опасен, а това да си дебел и бавно да ти се увержда всичко е много хубаво, щото всичко друго е фотошоп.
24
8
 
5
 
! Отговори
Гей от Лом преди 1 месец
За първи път бях иззнасилен на 14. Беше от баща ми. В Лом често се случват такива неща
23
3
 
24
 
! Отговори
aaa преди 1 месец
Истината е, че слънцето много състарява кожата. Появяват се бръчки, кожата става по суха и тн. Та от тази гледна точка докторката е много права, трябва яко кремове, шапки, чадъри и без много излагане на силно слънце между 2 и 4. Щото като заговорихме за дедовци, то и моя дедо яко блъскаше по двора да копа доматите, обаче като стане 12 часа се прибира за обяд, удря едно винце и после един здрав сън и излиза чак към 4-5.
22
8
 
3
 
! Отговори
Гей от Лом преди 1 месец
Има ли някъв шанс да намеря тука някой от Лом дето да ме иззззкърти от ссекс или да търся другаде?
21
7
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Гледам родителите си,на 70,разведени от 30 години.Бащата не се спираше до преди 2 години. Лозе,градина,пчеларство,дърводелство.Хванал два дървени сандъка с пчеларски магазини пълни с мед,навън 39 градуса,и не мога да го настигна. Храни се на 50% със собствено отгледани продукти.Майка ми,от както я помня,все на сянка и да си седне,а ако може и да си легне.На инсулин от 20 години вече.Кръвна захар 12.Десерт не изпуска, закуска Марс/Сникърс.В момента и двамата едвам шават.Различни начини на живот.
20
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сегашното слънце не като едно време. Като бях малък си спомням слънцето светеше леко в жълто и беше приятно. Не изгаряше така. Децата по цял ден лятото играехме навън дори и в най голямата жега. Сега слънцето свети в бяло и се усеща как гори кожата. Явно атмосферата се е променила заради замърсяването и вече пропуска повече от вредните лъчи.
19
4
 
17
 
! Отговори
деда ми преди 1 месец
началото на март е на цялата газ по Витоша гол до кръста на -20 щото слънцето изпекло, цяла година почти ходеше без фанела, ставаше като cигaн. Лятоска между 12 и 16ч си изсипваше по една две кофи със студена вода, вика това е закалка. Зимата влизаше бос в реката за риба. Крем не е ползвал никога. Пиеше домашно винце умерено, и само чисти нормални храни. Работеше доста но не и по график, вика който гони времето то го надбегва. живя до 94г и много доктори който му слагаха кръста си заминаха
18
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега е модерно хората да са нежни и да се пазят от всичко, защото било "нездравословно", затова на 60 години се оказват с куп болести.