Д-р Маргарита Къчева: Здравословен тен не съществува

Загарът не може да бъде полезен
21 юли 2024 10:05, Петър Бойчев
80
Д-р Маргарита Къчева: Здравословен тен не съществува
Снимка БГНЕС

Здравословен тен не може да съществува. Пигментът защитава като щит между ядрото на клетките. Не може да се говори, че е здравословно. Това каза по Би Ти Ви дерматологът д-р Маргарита Къчева.

По думите й трябва да познаваме безопасните часови пояси и кожата си - доколко може да стои навън. Безопасните часове са между до 10 и след 17:00. Чадърите предпазват до 30%, каза още тя.

Според нея всяка кожа има определено време, на което може да стои на слънцето. Потта и водата от морето отмиват слънцезащитните продукти. След всяко влизане в морето трябва отново да ги приложим. На два часа трябва да се репликира, предупреди д-р Къчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: докторздравословентен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Олга преди 1 месец
Витамин Д се получава от слънцето само през дланите и ходилата на краката . 70% от хората са с липса на вит.Д ! Ниски нива на витамин Д сигурен път към много болести и онкология! Четете!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 51 - Ох леле ... Поредната псевдоинтелектУалка, която е решила, че ще си оправи деня, като "напада" друг и се изкарва по-умна. Някой ден св надявам, че както в сънишата си, ще си намериш някой да те изклати, че поне да ти минат комплексите. Че и с усмивка ми завършва. Долнопробна *** ... За бесене сте до посшендия. На живо никога, никой не ми говори така, ама тук смели. Обаче като ви издиря на жуяо .. Ъъъ .. Ми аз така, то иначе ...
55
2
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 1 месец
Ох леле котее, да та хвана между две вълнички, ще изгориш като ***, докторица сладка !
54
12
 
10
 
! Отговори
АМАН от УЧЕНИ преди 1 месец
Аман от учени и лекари многознайковци. Като толкова знаят и разбират нещата, що не ни покажат един човек, дето слънцето не го е "виждало"? Слънцето е прекрасно и ежедневното умерено излагане на слънце е МНОГО ПОВЕЧЕ от просто здравословно! Излагане без злънцезащита, разбира се.
53
3
 
7
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
Жената на снимката не е докторката от статията.
52
3
 
3
 
! Отговори
При чешмата преди 1 месец
Препоръчваме на автора вътрешен прием!
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 42, ако беше прочел дори една книга щеше да имаш интелект за да води диалог. Това, което показваш е обратното на интелект. Това че знаеш имена на 5 автори на романи не те прави интелигентен! И не, не четеш! Четящият човек е и грамотен, а ти имаш какво да желаеш откъм пунктуация, граматика, правопис и богатство на речника. Дано някой ден прочетеш нещо както в мечтите ти :)
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе нямах намерание ама се нвих и ше зема да я изтопрукам здраво доктирицата демек да я поизплющя тъй по-юнашки
49
3
 
2
 
! Отговори
47 преди 1 месец
Ok, ок, предполагам, че нараних крехкото ви его, като посочих, че има и други теории от други хора, които не е, като да са тотално лишени от добра аргументация, базирана на годни проучвания и експерименти. Но предпилагам, че нито хумор харесвате, нито някой да ви каже, че има и други гледни точки, които може би са валид. Пожелавам ви лек ден, в която тъмна дупка сте се скрили, че да не ви състари слънцето!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 48 - Кои? То Оруел инаше есно изказване, в груб превод "За да вярва човек на такива работи, трябва да е част от интелигенцията. Обикновен човек, не може да е толкова глупав". Прекаленото вглабяване в 1001 теории, теоритици и философии, конспирации и идеологии, поняго има доста неприятни ефекти. Вече ми писна, всеки втори на годините и да е или Бен Шапиро или Destiny...
47
1
 
3
 
! Отговори
46 преди 1 месец
Щооо минус? Аренкажи? Защо? Или ще ми кажеш, че са се убили от плаж и да копат на село, на слънце лятото. Ония ден в БГ беше 43, там 19 с облаци и дъжд. Или вилаш няма значение. Кажи, кажи!
46
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние, интелектОалците, четем само Иво Сиромахов и Наталия Кобилкина.
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Синклер, известна доза стрес над тялото е изллючително полезна, зашото много от механизмите, които тялото ни ползва, за да се справя с проблемите, са изключително благоприятни в дългосрочен план. Проблемът е, *** пренстройката ни е, да не хабим ресурси, освен ако не е наложащо и при съвременния начин на живот, затова имам толкова мниг болни хора, въпреки всички новости в медицината. Лошот при сшънцето е, *** лесно се прекалява.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"за това баба ти беше съсухрена още на 60 години" - И в Дания са много съсухрени и е от ЕГН-то, не от слънцето, защото там лятото им не е сезон, а един ден.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 43 - Ок.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"пропуснал си разказите за Мата Хари. Ами те тези книги са за четене :) Философите без образование и знания сте прекалено много, това е факт!" - Предпочитам да чета Оруел, Остин, Джойс, Кант, Спиноза, всичко от и за Сенека, Асимов и други, пред "разказите за Мата Хари" и на Ан Браганс Какво следва? Иън Флеминг като връх в литературата ли?! Просто си приказвам за раздумка и забавление и нямам нужда от подните на теб, да ми разваляте настроението с претенциите си за превъзходство! Разкарай се!
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Образованието е процес, който протича цял живот.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 38 - Ако беше чел оригиналната публокация описваща Д-К ефекта, щеше да знаеш, че се отнася за професионалисти в дадено поле, които си вярват, че са с повече знания, отколкото реално имат, поради това, че са над останалите непрофесионалисти и вярват, че авторитетът им го автоматично прави всипките им твърдения верни. Освен това, в коментарът, къю когото ти се обръщал, няма никакви твърдения или аргументи, които подлежат на атака, в която можеш да ползаш Д-К, но предполагам, че знаеше това.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 39 - А устатите мършляци пуснати с тройка по милост,плъзнали се във ремената, когато нямаше матури, дето ми се правите на голяма работа и дте в плашещо изобилие, но хубавото е, *** брпйкта ви ще бъде редуцирана скоро :). Човек да не се пошегува, без някой нисък социо-икономически пезант да се озъби и да реши, че о той е "хора" и ше се бъзола с истинските хора. Олеле ... За човек се имаш!
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36, пропуснал си разказите за Мата Хари. Ами те тези книги са за четене :) Философите без образование и знания сте прекалено много, това е факт!