6 маски за почистване на порите

За чиста и здрава кожа
2
6 маски за почистване на порите
Снимка: Istock

Замърсяванията на лицето могат да направят кожата ни да изглежда груба, суха и повехнала. Ето защо, ако искате да се погрижите за нея в домашни условия, изберете някоя от следните маски:

Маска с желатин и мляко

Вземете по 1 супена лъжица от всеки продукт. Разтопете желатина според указанията и след това разбъркайте заедно с млякото, докато се разтвори напълно в подходяща за микровълнова купа. Поставете получената смес в микровълнова фурна за 5 до 10 секунди, оставете я да се охлади малко и тествайте температурата на ръката си (никога на лицето си). След това нанесете маската с четка върху кожата си, оставете да изсъхне за около 10 минути и почистете.

Маска с белтък и лимонов сок

Смесете 1 белтък и лъжица сок от лимон или лайм в купа. След това нанесете получената смес върху носа си или навсякъде, където имате черни точки. Вземете малко парче салфетка и внимателно я притиснете върху яйчения белтък, а след това намажете още малко яйчен белтък върху нея, за да я задържите на място. Оставете да изсъхне. Като алтернатива можете да изчакате 5 минути между слоевете яйчен белтък, без да използвате салфетка. Когато изсъхне напълно, отлепете маската бавно и след това отмийте с хладка вода.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
моми озъртащи се преди 2 месеца
и каки неспокойни за почистване на порите да наминат за безплатни минерални добавки от щедри господа