За какво е полезно маслото от канела?

Маслото от канела може да се прилага външно и вътрешно
15 юни 2024 19:43, Михаела Лазарова
3
За какво е полезно маслото от канела?
Снимка: Istock

Етеричното масло от канела има невероятни свойства, благодарение на които дължи прекрасните си ползи за здравето и красотата. То е богато на мастни киселини, витамини, минерали, антиоксиданти, които в дълбочина обогатяват клетките и допринасят за качественото протичане на множество процеси в организма.

Кои са 10-те основни ползи за здравето от маслото от канела?

1. За здрава сърдечносъдова система.

Етеричното масло от канела е изключително наситено с антиоксиданти и полезни омега-3 мастни киселини. Това го прави много полезно за контрола на холестерола и сърдечносъдовото здраве. Освен това етеричното масло от канела подобрява спортните постижения, което има допълнително въздействие върху сърдечносъдовото здраве.

2. Афродизиак.

Маслото от канела има положително влияние върху половата мощ и либидото. То стимулира сексуалното здраве, подобрява представянето в леглото и има положително въздействие в плодовитостта.

3. Балансира кръвната захар.

Маслото от канела има възхитителни свойства в балансирането на кръвната захар. Неслучайно канелата е една от основните природни съставки в редица хранителни добавки и лекарствени продукти за контрол на захарта. Тя е богата на антиоксиданти и подобряващи чувствителността на клетките към инсулина вещества. Това прави и етеричното масло от канела също така полезно в превенцията на диабет и инсулинова резистентност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от НОТИФИКАЦИИ
6 червени храни за повече здраве
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
T преди 1 седмица
Ще тествам номер 2
1
2
 
1
 
! Отговори
Z преди 1 седмица
За носа на Зеленски.Ноздрите му са станали на рани