Нидерландия ще въведе зверски антиимиграционни мерки

Опозицията разкритикува плановете като антидемократични
14 сеп 2024 07:50, Нели Христова
132
Нидерландия ще въведе зверски  антиимиграционни мерки
Снимка: БГНЕС

Правителството на Нидерландия планира да въведе драстични нови антиимиграционни мерки, които ще бъдат едни от най-строгите в ЕС, пише "Политико".

Неговите планове, обявени днес като част от програмата на управляващата коалиция, включват по-строги гранични проверки, наказания на нарушителите по принципа "око за око", ограничения върху събирането на семейства, засягащи пълнолетните деца да се присъединят към родителите си, и принудителното връщане. Холандското правителство е първото, което включва крайнодясната, антиимиграционна Партия на свободата на Герт Вилдерс, която спечели почти една четвърт от местата в холандския парламент през ноември м.г. Неговата партия излъчи за министър на миграцията и убежището Маржолейн Фабер.

"Стремя се към най-строгата политика за предоставяне на убежище досега", каза Фабер във видео съобщение, посочвайки проблемите в жилищното настаняване, здравеопазването и образованието като причини за това. Планът, каза тя, е "законно да се обяви криза с предоставянето на убежище, което ще ми позволи да предприема мерки за борба (с миграцията)".

Такъв извънреден закон ще позволи на правителството да предприеме мерки, без да чака одобрението на парламента. "Холандия трябва да принадлежи към категорията на страните-членки с най-строги правила за приемане в ЕС", се казва в правителствената програма. Правителството ще поиска от Европейската комисия отказ от политиката на ЕС за убежище и миграция - това искане ще бъде изпратено до Брюксел следващата седмица, каза днес премиерът Дик Шуф.

"Не можем да продължим да търпим големия поток от мигранти към страната ни. Хората преживяват криза с убежището", каза Шуф. Той отхвърли въпроса да посочи число за намалението на притока, което иска да постигне. Вместо това каза, че правителството ще оцени необходимостта от закона за кризата, като редовно „проверява как се справя Холандия в този момент“.

Фабер каза, че иска да спре безсрочните разрешителни; да съкрати процедурите; да ограничи събирането на семейството „съществено, за много голяма част от кандидатите“; и да ускори депортирането на "престъпници, търсещи убежище". Програмата също така предлага промяна в жилищните закони, за да се попречи на търсещите убежище с разрешение за пребиваване да получат приоритетен достъп до социални жилища поради този статут, с което ще се "облекчи натиска върху жилищния пазар".

Членове на опозицията вече разкритикуваха плана на Фабер да задейства извънреден закон, за да ускори миграционните й планове като "антидемократичен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И то какво стана сега само ние ли ще приемане?
56
0
 
16
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 5 дни
Ще ги поемете яко! Брюксел ми дават по 20 бона на калпак ;)
55
0
 
19
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 5 дни
Величие предлага оградата да стане бетонна с вишки и да се стреля на месо!
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Само да не ги пращат към България, за другото не ми пука, а Шенген на над не ни трябва.
53
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 дни
А НИЕ КОГА?!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Джо, ние не сме гласували за ЕС, ЕЗ, НАТО, зелената сделка, лгбт образование в училищата и т. н. Обаче ни ги наалагат от вън под лозунгите колко е демократично и евроатлантическо.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
НиГ-ерландия е крайно време да вземе мерки срещу Абудил, Мухамед, Алаху, Тайрон, Мохамбе, Обон-Го и Уаканда, ама съм сигурен, че ще почнат и те като Борис Джонсън да реват, че всъщност 15 милиона българи и други от източна Европа са им виновни..
50
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
Не става на парче! Германия, сега Нидерландия и после всички! ЕС спешно да предупреди пътуващите, така както мама Меркел ги покани! Да не идват, защото не са желани и станаха многа, и ще бъдат връщани веднага, без настаняване и социални помощи!
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Много е късно.
48
0
 
8
 
! Отговори
Джо преди 5 дни
Когато хората са гласували за нещо, то не е анти-демократично. "Демократичните" забравят какво е демокрация и изпразват думата от съдържание.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 52 Защото в БРИКС не са *** и трябва да работиш, а в ессср взимаш на баницата мекото на гърба на работещите местни.
46
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Доста късно, ако са го били направили преди 30 години можеше да се спасят сега ще бъдат претопени от талибани и африканци.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не искаме емигранти- това тече като слоган за всички партии, а то какво стана- органиязацията на БГработодатели си внесоха емигранти и какво казват за тях- те са винаги доволни от заплащане, от това че понякога се налага да работят по 12 часа, в събота и неделя, спят навсякъде където им посочим, а БГ работници мързеливи и вечно недоволни искат все по високи заплати,,,а то какво стана и робите им избягаха ама не в БРИКС, а в ЕС- ЩО?
44
1
 
22
 
! Отговори
Принципът преди 5 дни
Трябва да е един: дошъл тарикатът да яде на хората данъците без да работи - вън! Всичките ни махали участват в схеми да лежат, да се е.ат, да раждат банкомати, а нормалните хора се счупват от работа.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не може това е недемократични и антиевроатлантическо.
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
38- Прав си- ЕС е фалирал- влез в ЮТУБ И СЛУШАЙ МАРИЯ ЗАХАРОВА КАКВО КАЗВА ЗА ЕС НА 22 АВГУСТ- ...ДЕСЕТКИ ГРАЖДАНИ НА ЕС ТЪРСЯТ СПАСЕНИЕ ОТ ФАЛИТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ- ВСЕКИ ДЕН ДЕСЕТКИ СТОТИЦИ КОЛИ ПРЕСИЧАТ НАШАТА ГРАНИЦА ЗА ДА ЗАЩИТЯТ СЕМЕЙСТВАТА СИ ОТ ТЕЖКАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА В ЕС- И ДНЕС СА ПРЕСЕКЛИ ХИЛЯДИ И СЕ СПАСЯТ В РУСИЯ...- аз не вярвам в това- а вие....
41
0
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 дни
Холандия е малка държава. Малка и ужасно гъсто населена. Бил съм там много пъти, дъщеря ми е там. Къде да ги слагат тези емигранти, на главите си ли? В Ротердам бях преди месец, пълно е с ***. А вечер хората бързат да се скрият в къщи, защото има младежки групи от пришълци, които се държат отвратително, дори нападат самотни жени в тъмното. Добре, че полицията действа бързо и адекватно. Бях свидетел как арестуваха един мюсюлманин. А той падна на земята и започна да им се моли...
40
1
 
16
 
! Отговори
Браво преди 5 дни
ОДОБРЯВЯМ!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А Бантускотия ще въведе ли също такива мерки??
38
1
 
14
 
! Отговори
BONZO преди 5 дни
Ние пък тук нямаме никакъв проблем с мигрантите и никакви мерки няма да въвеждаме. Всички мигранти гледат да минат по най-бързия начин през нас и никакъв емигрант не се задържа