Нидерландия ще въведе зверски антиимиграционни мерки

Опозицията разкритикува плановете като антидемократични
14 сеп 2024 07:50, Нели Христова
132
Нидерландия ще въведе зверски  антиимиграционни мерки
Снимка: БГНЕС

Правителството на Нидерландия планира да въведе драстични нови антиимиграционни мерки, които ще бъдат едни от най-строгите в ЕС, пише "Политико".

Неговите планове, обявени днес като част от програмата на управляващата коалиция, включват по-строги гранични проверки, наказания на нарушителите по принципа "око за око", ограничения върху събирането на семейства, засягащи пълнолетните деца да се присъединят към родителите си, и принудителното връщане. Холандското правителство е първото, което включва крайнодясната, антиимиграционна Партия на свободата на Герт Вилдерс, която спечели почти една четвърт от местата в холандския парламент през ноември м.г. Неговата партия излъчи за министър на миграцията и убежището Маржолейн Фабер.

"Стремя се към най-строгата политика за предоставяне на убежище досега", каза Фабер във видео съобщение, посочвайки проблемите в жилищното настаняване, здравеопазването и образованието като причини за това. Планът, каза тя, е "законно да се обяви криза с предоставянето на убежище, което ще ми позволи да предприема мерки за борба (с миграцията)".

Такъв извънреден закон ще позволи на правителството да предприеме мерки, без да чака одобрението на парламента. "Холандия трябва да принадлежи към категорията на страните-членки с най-строги правила за приемане в ЕС", се казва в правителствената програма. Правителството ще поиска от Европейската комисия отказ от политиката на ЕС за убежище и миграция - това искане ще бъде изпратено до Брюксел следващата седмица, каза днес премиерът Дик Шуф.

"Не можем да продължим да търпим големия поток от мигранти към страната ни. Хората преживяват криза с убежището", каза Шуф. Той отхвърли въпроса да посочи число за намалението на притока, което иска да постигне. Вместо това каза, че правителството ще оцени необходимостта от закона за кризата, като редовно „проверява как се справя Холандия в този момент“.

Фабер каза, че иска да спре безсрочните разрешителни; да съкрати процедурите; да ограничи събирането на семейството „съществено, за много голяма част от кандидатите“; и да ускори депортирането на "престъпници, търсещи убежище". Програмата също така предлага промяна в жилищните закони, за да се попречи на търсещите убежище с разрешение за пребиваване да получат приоритетен достъп до социални жилища поради този статут, с което ще се "облекчи натиска върху жилищния пазар".

Членове на опозицията вече разкритикуваха плана на Фабер да задейства извънреден закон, за да ускори миграционните й планове като "антидемократичен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
2
 
! Отговори
НА ТРИ МОРЕТА преди 5 дни
НЕ ЗАБРАВЯЙ, БЪЛГАРИНО!
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Бабоооуу - Аз братя в Германия НЯМАМ! След ВСВ, Гемрания трябваше да бъде разкъсана на 10 парчета, всяко на поне енда страна от Европа! Като се роди "немче", и майка му го държи и кажа "Ханс", някой да И ИЗПУКА един шамар, да го дръпне и да каже - Ще се кажав ДЖООООН! ХАХАХАХХАХА! АМА мноооого гадно да ѝ ие изхили в лицеот и да ги пръснат по европа и света!!!!
95
12
 
2
 
! Отговори
Баба преди 5 дни
Расисти гнусни, вие както мислите черните хора за маймуни, така вашите братя расисти в Германия мислят за вас, че сте маймуни.Крайно десните винаги мислят, че някой друг е по зле от тях, ама винаги те са най тъпите и долните, във всяка страна. Вие сте тия дето ще ядат банана
94
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Баба много искала хитлер ... еййй луда баба... никой не ти ще хитлер ... просот нещат мигранти. Правилно ти е казал човека ...
93
11
 
3
 
! Отговори
Баба преди 5 дни
'МАХАЙ СА ОТ ТУКА И СТАНИ ТУРСКИ ГРАЖДАНИН'Ти се махай оттука и се връщай в Германия, стартирай партия, пусни един мустак, почни война, и пак ще свършиш както свърши и Хитлер. Нямам толерантност с долни расисти. Ако си толкова отворен, кажи къде живееш да те видим
92
13
 
3
 
! Отговори
Баба преди 5 дни
"До нострадам:късно како - Сигурн ли си в това, кеото казваш или подценяваш "крайното дясно".Кфо ги подценяване, последният път в Европа крайното дясно предизвика втората световна война. Не са за подценяване, а за изтриване от лицето на земята. Расизмът няма място в обществото днес.
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гледам коментарите и за пореден път се убеждавам, че българският народ е пълен с расисти.Срам ме е да ви чета изказванията" - Ми гат тай страм - МАХАЙ СА ОТ ТУКА И СТАНИ ТУРСКИ ГРАЖДАНИН! Турция е вашата родииииинааа, турция е вашата родиииинаааа!
90
1
 
9
 
! Отговори
91-цита, пичът! преди 5 дни
Ае - щооо минус? Кой гей го сложи? Някой комунист, дето иска и да е фашист, нали?
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До нострадам:късно како - Сигурн ли си в това, кеото казваш или подценяваш "крайното дясно". Виж, че попринцип много се говори и има доста лъжи, както за броя, така и намеренията на "крайно десните", не е лъжа, че има хора, които ще товарят на круизни кораба, ако трябва и насила и ще пращат по 5-6000 парчета на кораб, по 2-3 на седмица "обратно".
88
11
 
2
 
! Отговори
Баба преди 5 дни
Гледам коментарите и за пореден път се убеждавам, че българският народ е пълен с расисти.Срам ме е да ви чета изказванията, връщайте се към Русия и Анадолските поля, че в Европа няма място за вас.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
БРаво! А на следващите избори, като имат и тотално мнозинство, ще разкарат и тоя "компромис", дето имат за мин. председател.
86
1
 
8
 
! Отговори
нострадам:късно како преди 5 дни
изпуснахте коня в ряката.От кърлежи и *** спасение няма и след време следващите ви поколения ще станат досущ вашите навлеци и ще изповядват техните ценности
85
1
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 5 дни
КРАЯ НА НАТОВСКАТА СКАПАНА ЕВРОПА И ШЕНГЕН !!!
84
1
 
10
 
! Отговори
Там останаха преди 5 дни
ли още.бели хора или всичкото е цветнокожо?
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Фанка - масажистка на коя част от човешкото тяло :)
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Добре че не сме в Шенген. И дано не успеят да ни набутат там
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да ги връщат в Сирия, тези които ядоха човешки органи и искаха да бият Асад. Там ще се оправят с тях. Има съдилища. Всичко ще си кажат. Но какво ще правят с украинците. Днес те са новите сирийци.
80
1
 
4
 
! Отговори
Фанка преди 5 дни
За две години работа кат масаджистка в Германия си купих апартамент в Надежда
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
важното е да не влизаме в Шенген . даже и тези въздушни и подводни глупости да го бан-неме . оня кратун кирчо ни го натресе това .. ние граници си имаме . тия мамули да си се оправят там и да си ги прехвърлят
78
2
 
7
 
! Отговори
Али преди 5 дни
Ще ни намалят помощите от 2500 евро на хиляда и ще крадем повече