Германия разреши на Украйна да използва нейни оръжия срещу цели в Русия

Решението е взето от правителството в Берлин
31 май 2024 13:02, Елка Василева
209
Германия разреши на Украйна да използва нейни оръжия срещу цели в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Германското правителство разреши на Украйна да използва доставяни от Германия оръжия срещу военни цели в Русия, съобщи днес в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт, цитиран от ДПА.

Още по темата
През последните седмици Украйна настояваше пред поддръжниците си да получи разрешение да използва оръжия, доставени от Запада, за нанасяне на удари по руските сили на руска територия. Няколко страни, в това число САЩ, вече предприеха подобни стъпки, за да дадат на Украйна повече свобода на действие при използването на доставяните й от Запада оръжия.

Отпускайки военна помощ, множество западни държави поставиха условие Украйна да използва предоставеното оръжие Украйна единствено на украинска територия. Това условие имаше за цел да се избегне ескалация с Русия и да се предотврати прякото въвличане на съюзниците на Украйна в конфликта, отбелязва ДПА.

Напоследък обаче Украйна твърди, че руските сили се възползват от тези ограничения, за да струпват войски близо до границата и да извършват нападения срещу украинска територия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
10
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Швабите искат за трети път да загубят световна война явно
90
1
 
7
 
! Отговори
Някоя си преди 1 месец
Според мен НАТО много иска да участва в тази война, но в това положение когото е само Украйна, която не е член и не може да си го позволи. Друго е, ако има въвлечена някоя държава членка. Просто Германия подаде и вече натовците ще имат кратбланш.
89
11
 
15
 
! Отговори
1 Мин След Първата преди 1 месец
Паднала Немска Ракета на Руска Територия - Берлин ще е Пр0сто Една Дуупка, Един РадиоАктивен Кратер, поразен от ИнтерКонтинентална Балистична Ракета от Тип Сармат със 100 МегаТона Ядрен Заряд!
88
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали Макрон за това беше в Германия три дни да се наговарят да разпалват войни.Има видеа как Путин пита Меркел кога ще си получим парите, а тя се пули и мълчи.
87
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германия отново ще бъде разделена, ако продължава да се намесва във войни!
86
15
 
10
 
! Отговори
Ганчо Цончев преди 1 месец
ВСВ беше спечелена от съюзниците, защото облякоха, нахраниха и дадоха техника на пияните мужици. Както знаете без САЩ и Великобритания щеше в масквата да маршируват немските войски. Само че сега вече е различно, САЩ и цивилизованият свят са на страната на Украйна. Слава на Украйна! God bless America! Джуджето няма да рискува, защото НАТО ще го приключат за часове.
85
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правят всичко възможно западняците да ни вкарат в трета световна война. Това е! Затова на 9-ти юни всички разумни българи сме за Костадинов!
84
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглежда немците не са си взели поуки от ВСВ. Да няма пак руско знаме над Райхстага 79 години по-късно?
83
8
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Винаги съм твърдял че германците са най-тъпата нация в ЕС, но тъй като не съм бил в САЩ не мога да твърдя че са в света. Но двете заедно нямат аналог.
82
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОПГ с началник радеф какво казава по въпроса
81
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това трябваше да се случи още преди изборите, а сега Рашките са толкова доволни от кръволока Путин че си го избраха пак!
80
2
 
5
 
! Отговори
Строител преди 1 месец
Ей копанари, бегайте да работите. После пак ще ревете, че сте бедни и живота е несправедлив! Подхаванали разбирачите геополитика да бистрят страхливци, които даже са и неграмотни!
79
7
 
15
 
! Отговори
Естествено! преди 1 месец
Трябваше още от самото начало да им разрешат да ги ползват където е нужно! Руснаците някой пита ли ги дали имат разрешение да хвърлят корейски и ирански ракети накъдето им падне?!
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако излезем от нато до няколко години няма да има България
77
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Сата НАТО "И какво тогава те кара да мислиш, 800 млн Запад, който досега не е дал една жертва" Сериозно ли си мислиш че няма западни инструктури които да са загубили животра си в Ъкрайна? Сещаш се за няколко случая когато случайно разни санатории, хотели или конферентни зали бяха унищожени. Киев наложи както обикновено информационно ВЕТО, но месните реално всичко знаеха и под сурдинка говориха.(ПП снимка Пожарникар гаси вече 4 час търговски мол, а е облечен с тежка бронежилетка...)
76
3
 
8
 
! Отговори
-+- преди 1 месец
Разрешават значи заплашват всички .Защото Русия няма да подбира .
75
11
 
16
 
! Отговори
Weiter so.. преди 1 месец
Браво на Германия. Германия трябва да се оттърси от комплексите си, да се въоръжи и да е стожер и водач на Европа. Да не сме помощно колело на САЩ, а да определяме играта. За целта трябва да бием руснаците и да станем световна сила. Тогава и САЩ и Китай ще имат едно на ум, а Русия никой няма да ги пита.
74
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След изборите или излизаме от НАТО, или горим с тях. Това е.
73
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че е време по националните телевизии да пуснат обучителни клипове какво да правим при ядрена атака. Ще е много полезно, за тия които оцелеят след взрива. Не се шегувам. Време е за малко по-сериозно отношение.
72
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ ПРОУЧВАНИЯ ОТ 31 05 2024 ПОКАЗВАТ, ЧЕ АЗ СЪМ МНОГО ПРООООЗСТ. ТЕЗИ ПРОУЧВАНИЯ СА НА БАЗА ПИСАНЕ НА ЕДНИ И СЪЩИ ПРОСТОТИИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЯКОЛКО МЕСЕЦА. ИЗБОРИТЕ ВЪВ ФАЩ НЕ РЕШАВАТ НИЩО ЗАЩОТО ОТ ФАЩ НИЩО НЕ ЗАВИСИ.