Германия разреши на Украйна да използва нейни оръжия срещу цели в Русия

Решението е взето от правителството в Берлин
31 май 2024 13:02, Елка Василева
209
Германия разреши на Украйна да използва нейни оръжия срещу цели в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Германското правителство разреши на Украйна да използва доставяни от Германия оръжия срещу военни цели в Русия, съобщи днес в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт, цитиран от ДПА.

Още по темата
През последните седмици Украйна настояваше пред поддръжниците си да получи разрешение да използва оръжия, доставени от Запада, за нанасяне на удари по руските сили на руска територия. Няколко страни, в това число САЩ, вече предприеха подобни стъпки, за да дадат на Украйна повече свобода на действие при използването на доставяните й от Запада оръжия.

Отпускайки военна помощ, множество западни държави поставиха условие Украйна да използва предоставеното оръжие Украйна единствено на украинска територия. Това условие имаше за цел да се избегне ескалация с Русия и да се предотврати прякото въвличане на съюзниците на Украйна в конфликта, отбелязва ДПА.

Напоследък обаче Украйна твърди, че руските сили се възползват от тези ограничения, за да струпват войски близо до границата и да извършват нападения срещу украинска територия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроге.....йците толкова много искат да победят, че просто забравят с кого си имат работа. Нострадамус е познал...........от цяла Европа само 1/3 ще останат живи.
170
1
 
16
 
! Отговори
Е? преди 1 месец
Пичове днеска видях колона от немски военни камиони във Варна,да закупите бавят нагоре ,вероятно Румъния . Не е добре тая работа...
169
7
 
9
 
! Отговори
Хитлер преди 1 месец
Аз паднах, Шолц ще ме смени. Какво тук значи някаква си личност? Но Германия ще продължи моят завет: Война с Русия докрай! Искам реванш за Втората световна и съветското знаме над Райхстага. Браво, немци! Достойни мои последователи сте.
168
3
 
18
 
! Отговори
Коментиращ! преди 1 месец
До Анонимен - 143 - имаме бомбоубежища, колкото имаме армия!
167
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка членка на НАТО разрешаваща удари на руска територия, предварително да напише, декларация, че го прави на своя отговорност и че при последствия, член 5 от устава на съюза не трябва да важи. Не ми се мре заради немските тьпанари.
166
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германия на два пъти е доказвала, че не трябва да следваш примера им по време на война.
165
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отпускайки военна помощ, множество западни държави поставиха условие Украйна да използва предоставеното оръжие Украйна единствено на украинска територия. Това условие имаше за цел да се избегне ескалация с Русия и да се предотврати прякото въвличане на съюзниците на Украйна в конфликта"--------------Тоест, сега съюзниците търсят ескалация с Русия и прякото си въвличане в конфликта?
164
1
 
31
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
В Москва са извикали посланикът на Великобритания за да го предупредят за последиците от използването на оръжие на Великобритания за удари срещу Русия го казаха по новините на първи канал на руската телевизия. Сега сигурно ще извикат и посланикът на Германия. Не е на добре.
163
22
 
3
 
! Отговори
БТАА преди 1 месец
Само така , смърт за рашняците . Трябва да се натикат обратно в *** си държава.
162
0
 
18
 
! Отговори
Гъзтърбайтер преди 1 месец
Отчаян ход на германия и франция да се отърват от гостите на меркел.
161
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старите фашисти помагат на новите фашисти ))
160
1
 
15
 
! Отговори
тулуп преди 1 месец
май избори няма да има...юни мирише на военно положение
159
0
 
9
 
! Отговори
добрата страна преди 1 месец
на тия разрешения че империалистичните войни на краварника приклюват! Вече и Русия няма да се въздържа от намеса и разрешения.
158
0
 
9
 
! Отговори
Спомени преди 1 месец
До ЯМБОЛИЯ С АМЕРИКА бяха Садам Хюсеин, Осама бин Ладен,Муамар Кадафи и др. Те са там, където ги е изпратило "приятелството" с АМЕРИКА. Там ще идат и днешните й "приятели".
157
0
 
10
 
! Отговори
02091945 преди 1 месец
Явно 1 урок не стига...
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинете, това е като сюжет за комикс! Има и много по-добри комикси и по-интересни.
155
21
 
6
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 месец
Този път Германия не е сама срещу Света. Германия е с АМЕРИКА. Където е АМЕРИКА,там е победата. АМЕРИКА спаси Света от фашиста Хитлер. Сега ще го спаси и от фашиста Путин.
154
3
 
22
 
! Отговори
я па тия преди 1 месец
Аве предайте на швабите следното-Ние си имаме поговорка която гласи следното-Само глупаците повтарят грешките си ! Нищо не съм писал за всв всеки ще се сети !Само ще пиша че и нашите така наречени управлявщи са в същата категория !
153
5
 
18
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
Явно боят не е научил на разум фашистите в Германия.След 2 световни войни ще се наложи тази фашистка дупка да бъде изравнена завинаги.
152
8
 
6
 
! Отговори
уточнение преди 1 месец
До П утин=Хитлер А ти си обикновен безполов фашист.Или гербаджия/депесар/пепесар ,което си е същото.