Шолц: Необходима е дипломация за прекратяване на войната

Преговорите трябва да продължат, тъй като засилват натиска върху Русия
14 авг 2023 07:49, Йоана Цонева
74
Шолц: Необходима е дипломация за прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че са необходими дипломатически усилия за прекратяване на войната в Украйна. В интервю за германския телевизионен канал ZDF той коментира значението на консултациите в Джеда, Саудитска арабия, които  се проведоха в началото на месеца. Там представителите на над 40 държави, но без Русия, обсъдиха различни идеи, включително украинското предложение за разрешаване на конфликта.

В интервюто канцлерът Шолц специално отбеляза факта, че освен страните от Латинска Америка и Африка в преговорите в Саудитска Арабия е участвал и Китай. Според него това е важен фактор за намирането на мирно решение. По думите му преговорите трябва да продължат, тъй като засилват натиска върху Русия, която трябва да осъзнае, че е тръгнала по грешен път и че трябва да изтегли войските си и да направи мира възможен.

Същевременно Украйна продължава да оказва натиск върху германското правителство да предостави на Киев германски крилати ракети "Таурус", предаде агенция ДПА, цитиран от БНР.

В Германия натискът върху канцлера Олаф Шолц по този въпрос напоследък се засили, посочва ДПА. Политици от управляващите партии и опозицията поискаха на украинските въоръжени сили да бъде предоставена оръжейна система, подходяща за унищожаване на бункери и защитени командни пунктове на разстояние до 500 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на Ленин че е написал това той Ленин е един от най великите лидери на света за всички времена вожд на съветските народи идеолиг на комунизъма и социализъма.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не мога да скрия че канцлера Шолц много ми харесва особенно на снимката как се е барнал само с това промазано пардесю и колосана яка на ризата е...
63
4
 
1
 
! Отговори
Ленин пише, че преди 8 месеца
когато управляващите не могат да удържат властта в държавата, отвличат вниманието на населението чрез военна агресия зад граница. Кремъл точно това направи. За да предотврати нарастващото недоволство от некадърното управление: затвориха 23 000 фалирали индустриални предприятия и превърнаха Русия в бензиностанция. Нападнаха Украйна, и заплашват Полша, балтийските републики и т.н. Останалото е пропаганднаПОМИЯ. 137 държави се обявиха срещу болните им амбиции.
62
0
 
5
 
! Отговори
Унижавай преди 8 месеца
Ей каква стана тя ! Радев това като го каза много се ядосахме,а то ще вземе да е истина
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нацисткият внук коментира планираното и предположено значение на консултациите в Джеда и резултата от тях, който се оказа нулев. Искат да формират позорно за Русия колективно западно решение и силово да го наложат срещу РФ, но този номер няма да мине, тъй като Хегемонът не може да осигури мнозинство. Даже тези 40 държави на консултациите в Джеда не подкрепиха "дипломатическата" идея на Началника.
60
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва само и единствено още бой по рашките. Никаквамилост към кгб комунистите на кремъл.
59
0
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 8 месеца
Алкохолът не прощава, а ако имаш и татуировки, хич няма да се учудя. :D
58
4
 
12
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
Целта на сащ беше Европа да се обезоръжи, за да може да си купи сега нови оръжия от сащ. Също така целта беше Русия да се обремени както икономически, така и военно. Целите на сащ се изпълниха, сега рязко ще спрат да се занимават с руските украйнини... Лично аз друго не съм и очаквал
57
3
 
8
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
Да, ама трябва да имате топки вие *** политици, а като ви гледам за нищо не ставата, освен за прайд! Това е проблема на Европа днес!
56
6
 
6
 
! Отговори
Загрижен преди 8 месеца
Чета коментари как Европа загива, инфлация, икономически колапс !?!?!? - вЕрно ли? Сигурно вземат данните от статистиката на ТАСС от 73-та година, когато запада така беше загнил, че всеки момент се разпадаше, пък тя каква стана! А ССсР е единствената и истинска права вяра - сам стожер на православието(религията не беше ли забранена?) само той има газ и нефт(вЕрно видЕ се) - Много ме забавляват!
55
3
 
17
 
! Отговори
И като си помисля, преди 8 месеца
че тази война можеше да и свършила още миналата година, в края на месец март, след преговорите в Истанбул, а можеше и да не започва въобще, ако бяха спазили "Миск 2". Ама, не! Дайте да видим колко човека може да умрат за бизнеса на семейство Байдън!
54
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
след една година се усетихте ние българите непрекъснато пишем да се седне намасата за преговори и мир а вие изпращате оръжие и пари никаква поука отисторията а тя се повтаря
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шолци почна да дава заден, което значи само едно - укритата ядат як пердах на фронта.
52
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 8 месеца
шолц, берлинската стена, чакаме некъде около пладне да чуеме кво е казал/писал кисинджър. тва по комунярските медии само ганкиното от как умре царя до ден днешен
51
17
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 8 месеца
Ето този е като нашия радев - плюнка и половина на отчет при руското посолство. Няма нужда от преговори, само то изтегляне на руЗЗия и плащане на репарациите! Тя матушката му е почти готова - рублата е в топ3 най-слаби валути води на аржентинскто песо и турската лира ;-) все велики държави! от миналата седмица рублата вече се конвертира 100 за долар или 50 за лев - да живей!
50
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Истината е че Русия се държи перфектно на фронта! И както вървят нещата,войната може да отнеме години време! А икономическият растеж в Европа е пред колапс! И най разумното вече решение прекратяване на войната! И това предложение идва от същите,които въоръжиха Украйна! Явно са поумнели!-:) Този като говорител на ЕС се явява явно!-:)
49
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това, което не се говори по медиите в момента е че текат изключително интензивни преговори зад кулисите между Русия от една страна и Великобритания/САЩ от друга за съдбата на Украйна. Самите украинци естествено никой не ги пита за нищо, особено след проваленото контранастъпление. Атаките срещу кримския мост и тези срещу Одеса имат за цел единствено да дадат предимство на преговарящите. Съществува реален вариант Русия да вземе Одеса без дори да се налага да я превзема.
48
3
 
18
 
! Отговори
А помните ли когато, преди 8 месеца
другаря Шолц, разправяше на Путин "...господин президент, не се знае кой от нас ще се задържи на власт...", намеквайки, че всичко ще е зле само за Русия, а Путин няма да остане на власт. Сега изведнъж се сетиха за дипломация, когато умряха 200 000 украински войници, 10 милиона емигрираха и когато изглежда, че Украйна ще загуби всичките си пристанища... тогава се сетиха за дипломация. Ами "Минск 1" и "Минск 2"? "Минск 3" няма да има, да сте му мислили преди да пратите танковете.
47
3
 
20
 
! Отговори
Кънчо преди 8 месеца
Брейййй сериозно ли ? Къде остана риториката за задължителна победа на Киев ? Защо трябваше толкова хора да умрат и толкова разрушения да има докато устите да седнете на масата ?!?
46
2
 
11
 
! Отговори
Ауууъ преди 8 месеца
Тоя спомена думата "мир". И то в контекст различен от " мир = руските войски са разбити и натикани обратно в Русия". Веднага да се уволни от поста генерал-губернатор на Германия и да се изпрати обратно в Капитолията - Вашингтон.