Шолц: Необходима е дипломация за прекратяване на войната

Преговорите трябва да продължат, тъй като засилват натиска върху Русия
14 авг 2023 07:49, Йоана Цонева
74
Шолц: Необходима е дипломация за прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че са необходими дипломатически усилия за прекратяване на войната в Украйна. В интервю за германския телевизионен канал ZDF той коментира значението на консултациите в Джеда, Саудитска арабия, които  се проведоха в началото на месеца. Там представителите на над 40 държави, но без Русия, обсъдиха различни идеи, включително украинското предложение за разрешаване на конфликта.

В интервюто канцлерът Шолц специално отбеляза факта, че освен страните от Латинска Америка и Африка в преговорите в Саудитска Арабия е участвал и Китай. Според него това е важен фактор за намирането на мирно решение. По думите му преговорите трябва да продължат, тъй като засилват натиска върху Русия, която трябва да осъзнае, че е тръгнала по грешен път и че трябва да изтегли войските си и да направи мира възможен.

Същевременно Украйна продължава да оказва натиск върху германското правителство да предостави на Киев германски крилати ракети "Таурус", предаде агенция ДПА, цитиран от БНР.

В Германия натискът върху канцлера Олаф Шолц по този въпрос напоследък се засили, посочва ДПА. Политици от управляващите партии и опозицията поискаха на украинските въоръжени сили да бъде предоставена оръжейна система, подходяща за унищожаване на бункери и защитени командни пунктове на разстояние до 500 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
4
 
! Отговори
Тренчев преди 8 месеца
Изпращането на ракети Таурус на ВСУ е най-дипломатични ход който може да се направи на този етап.
44
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако едно нещо в сурата пририча на фашист, дядо му е бил фашист, то със сигурност и нещото е фашист.
43
2
 
14
 
! Отговори
Конфуций преди 8 месеца
Най-големият дипломатически успех за всички времена на военната история е че западът успя да обърне руснаци да се бият с руснаци и да се избиват със собственото си руско оръжия.
42
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На руските фашисти в Кремъл трябва само да се поставят ултиматуми, защото са доказани лъжци и пoдлеци. Видяхме през годините, че срещу тях трябва да се действа от позицията на силата. Херсон, Лиман и Изюм бяха освободени само с бой по руския башибозук и без никакви преговори.
41
3
 
1
 
! Отговори
В.Сидеров преди 8 месеца
Харесва ми този човек... явно се е учил от мен едно време, но не е толкова пламенен в речите си.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След 100 гфодини се роди нов фюрер, който търси дипломация...
39
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пригожин показа нагледно какъв е "рейтинга" на кремълския рептил... Направи го на 2 копейки в очите на милиони руснаци, а и на целия свят... Никой няма и намерение да преговаря с патологичен лъжец и пoдлец като джyджето просто и нeaдекватно...
38
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дядото на Шолц е от SS.
37
19
 
12
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 8 месеца
Глупости, руснаците освен нищо освен бой не признават, даже се радват, като видят подобни дипломатически опити, защото за тях това е признак на слабост. Да, им бяхте дали малко далекобойни ракети, да унищожат няколко стратегически бомбардировача, от това руската дипломация разбира най-много.
36
8
 
6
 
! Отговори
Убеден демократ преди 8 месеца
Риторичен въпрос: какво се обърка през последните 35 г. щом хора от целия европейски континент следят скришно руски телеграм канали така, както дядовците им през ВСВ са слушали радио "Свободна Европа", а народите по света веят руското знаме и това на Вагнер като символ на свобода и независимост?
35
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В сайта пишат максимум 2-3 *** иТъпи русофила. Всеки ден едни и същи глупости пишат.
34
12
 
2
 
! Отговори
За 31 преди 8 месеца
Не съм 21, ама не мога да не питам къде се намира центъра на вселената? Много обичам "изключително добре запознати анонимни източници".
33
13
 
25
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Руснаците направиха за скрап Леопардите и Олавия се сети за дипломацията.
32
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Примката около вратлето на бункерния пcиxoпат и шайката му бандити ще се затяга бавно и неумолимо за да не се ескалира напрежението и войната. Важен е крайния резултат който със сигурност няма да е в полза на Кремъл...
31
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така наречената КОНТРАОФАНЗИВА на краинците вече приключи, а град Одеса винаги е бил руски град и пак такъв ще бъде!!!
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 21 Ти май живееш в някаква паралена вселена...Като всички русофили впрочем.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кво сега, 155 мм снаряди ще трябват ли или вече няма да трябват? Снарядите май не вършат работа никаква, затова се минава на заговорничене отстрани, без Русия. Постигане на мир чрез заговор? Неее. Разгръщане на войната с други средства.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Западните лицемери ги интересува само пепалбата. Лъжат ги че им помагат и така удължават войната ,докато на самите украинци не им писне от това . Руснаците ще им отрежат излаза на Черно море за да не ги ататакуват от там.
27
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така е но само Ердоган и Китай си запазиха дипломацията с Русия. Останалите се надпреварвате да лижeте коcмaтия Gъ3 на Зеленски, който пък се е заинатил като ученичка и само едно опява - Ако си поискам ще ли ми дадеш, много да ми дадеш, всичко да ми дадеш!
26
2
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 8 месеца
***.йната ти и на.теб розов фантазьор